Авокадо — користь і шкода алігаторовій груші

Авокадо, або алігаторова груша, є вічнозеленим плодовим рослиною, м’якоть якого нагадує смак горіха, і насичена корисними мікроелементами, вітамінами і ненасиченими жирними монокіслотамі. Цей фрукт прийшов до нас з Мексики, і широко використовується для приготування різних салатів, бутербродів і холодних закусок.

Ще його називають Персея американської, яка знайшла широке застосування в косметології. З неї виготовляють досить ефективні маски для шкіри обличчя, а також різні креми, які живлять шкіру, роблячи її більш пружною і гладенькою.

На 100 гр. цього цитруса припадає близько 200 калорій, однак авокадо не містить цукру, тому його плоди дуже корисні, особливо для діабетиків . Його вживають, попередньо очистивши від зеленої шкірки і видаливши кісточку, яка може завдати шкоди організму своїми токсинами. Щоб уникнути потемніння м’якоті, перед подачею на стіл, її збризкують соком лайма. Людям, що страждають запорами і різними формами порушення шлункової секреції, це фрукт рекомендується до вживання в якості профілактики можливих захворювань.

↑ зміст

Чого ми не знаємо про авокадо

У м’якоті цього фрукта міститься велика кількість заліза, тому він дуже швидко окислюється в розрізає вигляді і м’якоть стає темною. Ще авокадо називають лісовим милом, і його налічується понад 450 різних сортів. Тому не дивуйтеся, будучи в поїздці за кордон, якщо Вам запропонують не відомий фрукт і будуть говорити, що це авокадо.

Чи знаєте ви, що авокадо надає корисні впливу на чоловічий організм? Якщо чоловік страждає статевою дисфункцією, то авокадо допоможе відновити потенцію і репродуктивні функції статевих органів.

Такі властивості авокадо, як здатність знімати втому після важких фізичних навантажень і відновлювати витрачені сили, просто неоціненні. Цей фрукт здатний також виводити токсини з організму, які завдають шкоди видільної системі.

↑ зміст

Корисні властивості і цілющі здібності авокадо

Давайте розглянемо, яка може бути від авокадо користь і які позитивні властивості йому притаманні.

  • Авокадо сприяє поліпшенню пам’яті, нормалізує роботу центральної нервової системи, а також рекомендується людям, що страждають захворюваннями органів кровообігу.
  • Вільні радикали, що завдають шкоди людському організму, можуть бути знешкоджені плодами авокадо, оскільки він є сильним антиоксидантом.
  • Неможливо недооцінити шкоду від ракових клітин, які згодом можуть спровокувати розвиток злоякісних пухлин. Авокадо містить фітонутріени, які здатні їх знешкодити і перешкоджає розвитку онкологічних захворювань.
  • М’якоть цього плоду містить велику кількість таких елементів, як фосфор і калій, завдяки чому прискорюються процеси мислення, а калій сприяє зміцненню кісткової тканини.
  • Авокадо здатний руйнувати холестеринові бляшки, знижує вміст холестерину в крові, а також йому притаманні розріджують властивості.
  • Велика кількість вітаміну Е, допомагає організму боротися з деякими видами вірусів, які завдають непоправної шкоди деяким органам.

↑ зміст

Кому не слід вживати авокадо, і якої шкоди він може завдати

Ми розглянули корисні властивості авокадо, які благотворно позначаються на здоров’ї людини. Власне кажучи, шкода цього фрукта зовсім невеликий. Якщо людина страждає на алергію, яка виникає внаслідок вживання цитрусових фруктів, то щоб уникнути неприємностей не слід вживати і авокадо.

Зверніть увагу, що листя авокадо і його кісточку можна вживати в їжу ні в якому разі, оскільки вони можуть завдати шкоди кишечнику і викликати серйозне отруєння.

↑ зміст

Як правильно вибрати, зберігати і вживати

Перш ніж купити авокадо, подивіться на його зовнішній вигляд. Плід повинен бути пружним, щільним і важким. Після покупки плоди дозрівають будинку протягом 3 ─ 4 днів при кімнатній температурі. Колір шкірки може бути від темно-бордового до насиченого зеленого кольору, при цьому вона не повинна мати зовнішніх пошкоджень і темних плям. Плями свідчать про перезрілість плода, який втратив свої корисні властивості.

Зберігати авокадо можна в холодильнику не більше п’яти днів, інакше він потемніє, буде не свіжим і без запаху. Незрілий авокадо не можна класти в холодильник, інакше він зіпсується, втратить корисні властивості і стане непридатним для їжі.

Авокадо здатний освіжати багато страв і надавати їм вишуканий смак. Прекрасно поєднується з м’ясом птиці, червоної риби і морепродуктами. Чудові бутерброди виходять з авокадо, якщо його з сиром покласти на хрусткі тости. Оскільки м’якоть швидко втрачає свій зовнішній вигляд, то подавати до столу авокадо необхідно безпосередньо перед самим вживанням.

↑ зміст

Ще трохи про авокадо

Авокадо багатий на такі корисні мікроелементи, як мідь, корисні властивості якої полягають у перешкоджанні недокрів’я, а залізо стимулює роботу кровотворних органів. Завдяки вітаміну В2 генерується вироблення червоних кров’яних тілець ─ еритроцитів.

Крім вживання в їжу, авокадо можна вирощувати в домашніх умовах, особливо якщо ви великий любитель вирощувати рослини і отримувати від цього естетичне задоволення. Після того, як ви розправитися плід, кісточку потрібно буде підготувати до проростання. Для цього з чотирьох сторін в неї закріплюються кілочки, можна використовувати зубочистки, і встановлюється над посудиною з водою. Коли з’явиться паросток, його можна буде посадити в землю і насолоджуватися зростанням квітки.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду авокадо

Авокадо — користь і шкода алігаторовій груші

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *