Цибулиння — користь і шкода в народній медицині

Зміст статті:

Трохи господаркам відомо про те, що якщо в супі відварити цибулю разом з лушпинням, то блюдо не тільки придбає красивий і апетитний відтінок, але і насититься мікроелементами і вітамінами, яких, виявляється, в лушпиння голівці набагато менше, ніж в лушпинні. Щіпка такого лушпиння не зашкодить, якщо її додати до чаю, як зеленому, так і чорному.

Ще з давніх-давен людям відома користь цибулиння: відвари з неї застосовувалися як засіб для лікування багатьох хвороб, в тому числі , відвар лушпиння і сьогодні є дуже хорошою профілактикою поширеного в даний час інсульту. Найчастіше відвар лушпиння має коричневий або жовтуватий колір, так як цибулиння містить дуже велику кількість рутина — це речовина, яка дуже корисно для судин.

↑ зміст

Склад продукту

Доведено, що цибулиння містить широкий набір біологічно-активних речовин:

  • вітаміни (групи В, С, Е, каротин, Р, РР);
  • з’єднання кремнієвої кислоти.
  • макро і мікро елементи (кальцій, магній, фосфор, залізо,, йод, цинк, натрій);
  • кверцетин;
  • фітонциди;
  • флавоноїди;
  • антиоксиданти.

Цілющі властивості

Речовини, у великій кількості містяться в лушпинні, мають протиракові, проносними, тонізуючими, жовчогінні, спазмолітичні, антисептичні, а також іншими корисними властивостями.

Відвари цибулиння здатні виводити з організму надлишки солей натрію і хлору, а тому в раціоні сердечників вони просто незамінні. Також такі відвари позбавляють болю в ногах та від втоми.

За науковими даними, цибулиння містить більше 4% такого антиоксиданту, як кверцетин, який відноситься до вітамінів групи Р і є цінним біологічно активною речовиною. Крім цибулиння, джерелами даного речовини є ще зелений чай, яблука, і часник. Користь кверцетину для людського організму дуже велика, оскільки він є сильним протиалергічну, антигістамінним засобом, а також хорошою профілактикою хвороб серця і судин. Що проводилися дослідження доводять, що систематичний прийом великих доз кверцетину, знижує ризик інсультів, інфарктів і тромбоутворення. Кверцетин представляє величезний інтерес для вчених, який, в першу чергу, пов’язаний з його протираковими властивостями, сьогодні він використовується не тільки в профілактичних цілях, але і при лікуванні онкологічних захворювань.

Наукові дослідження доводять, що кверцетин в цибулинні здатний уповільнити розвиток як раку крові, так і злоякісних пухлин грудей. Кверцетин вбиває ракові клітини і відновлює їх структуру. Кверцетин використовують завдяки цим властивостям, при лікуванні цілого ряду ракових захворювань: лімфосаркома, лімфогранулематоз, пухлини мозку, передміхурової залози, грудей, рак легенів і товстого кишечника.

Лікувальні якості звичайної цибулиння вражають своїм величезним розмаїттям. Незамінна її користь при лікуванні різних алергічних проявів, при лікуванні бронхіальної астми та пієлонефритів, нефриту, а також багатьох хворобах нирок і сечової системи, циститі. Крім того, цибулиння часто використовується при приготуванні відварів, які лікують різні інфекційні захворювання ротової порожнини, в тому числі, стоматит. Це незамінний профілактичний засіб, наприклад, від грипу, оскільки цибулиння зміцнює імунітет. Доведено користь цибулиння при лікуванні аденоми і хронічного простатиту. Так, якщо протягом місяця вживати настояний відвар лушпиння, то можна повністю позбутися від цих захворювань. Цибулеві оболонки також ефективно знижують хворобливість менструацій, а суміш з них, приготована спеціальним чином, допоможе забути і про шкірних грибкових захворюваннях, і про сухих мозолях. Також рекомендують настій лушпиння використовувати при митті волосся, оскільки він покращує їх структуру та зміцнює волосся, а крім того, такий настій може застосовуватися як натуральний барвник.

↑ зміст

Поширені рецепти застосування цибулиння

Цибулиння — користь і шкода в народній медицині

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *