Дайкон — гігантська біла морквина, її користь і шкода

Множинні суперечки про те, де і коли з’явилася редька Дайкон, в Китаї чи Японії, абсолютно не впливають на її справді унікальні властивості.

Більш того, овочева культура, вік якої близько 5000 років, несе ознаки традиційного землеробства двох найбільших культур Сходу, а це значить, що природна цінність продукту заслуговує на увагу всього світу. Мабуть варто довіритися тибетським ченцям, зусиллями яких насіння різних культур розповсюджувалися по світу, варто сказати спасибі за те, що своїми постійними подорожами, вони протоптали шлях селекції.

↑ зміст

Гігантська біла морквина

<>
Важливо знати!
<>
Про це повинен знати КОЖЕН! Неймовірно, АЛЕ ФАКТ! Вчені встановили СТРАШНУ взаємозв’язок. Виявляється, що причиною 50% всіх захворювань є БАКТЕРИИ і ПАРАЗИТИ, такі як Лямблії, Аскарида і Токсокара. Чим небезпечні ці паразити? Вони можуть позбавляти здоров’я і НАВІТЬ ЖИТТЯ, адже безпосередньо впливають на імунну систему, завдаючи непоправної шкоди. У 95% випадків імунна система виявляється безсилою перед бактеріями, і захворювання не змусять себе довго чекати.
Щоб раз і назавжди забути про паразитів, зберігши своє здоров’я, експерти та науковці радять приймати ЗА 1 РУБЛЬ …..

Читати далі .. »

Багатовікова селекція китайської «лоби» привела до виникнення дуже популярного в усі часи коренеплоду, який, наприклад, індіанці називають «мули», росіяни — «солодкої редькою». Дайкон у нас ще називають «білий редис» або «біла морквина», акцентуючи увагу на великих розмірах коренеплоду. Різноманітність сортів не змінює корисні властивості овочевої культури, всі найменування однаково корисні. Швидше назви — це позначення форми і габаритів коренеплоду, який буває циліндровим, округлим. Що ж стосується розмірів «білої морквини», то тут трапляються сюрпризи до півтора метрів в довжину, а за вагою до п’яти! кілограм. Втім, дивуватися нема чому, в перекладі з японської мови, слово означає — великий корінь.

↑ зміст

Цінний дар від країни Висхідного сонця

В Японії, де немає місця питань, що таке дайкон — шкода чи користь, цю редьку відносять до основних інгредієнтів національної кухні. Традиційні рецепти в 90% випадках містять рекомендації по використанню солодкої редьки . Без цього овоча не обходяться при приготуванні салатів, супів, солінь, других страв і навіть десертів.

Розумні в усіх відношеннях японці розуміють, наскільки велика користь від того чудового продукту, низькокалорійного, насиченого вітаміном «С». Людина, яка з’їдає за день всього 100г дайкона, наприклад, в салаті, на 40% забезпечує організм людини денною нормою вітамінів!

Крім того в солодкої редьці міститься практично весь вітамінний спектр. Постійне вживання коренеплоду в раціоні, найпростіші рецепти салату, збагатять організм усім необхідним для нього змістом вітамінів в необхідній кількості. Дайкон багатий фосфором, без якого жодна реакція в організмі людини не може здійснитися.

Насиченість калієм, кальцієм, залізом, сірої, міддю робить коренеплід справжнім скарбом для тих, хто піклується про своє здоров’я. Практична відсутність рослинного масла дозволяє вживати солодку редьку необмежено навіть тим, хто стежить за фігурою, практикуючи виснажливі дієти. Коренеплід смачний і соковитий, подарований світу країною висхідного сонця, відноситься до елементів раціонального, гармонійного харчування для всіх без винятку людей.

↑ зміст

Користь для здоров’я організму

ock_id_3″> < >

Кожен овоч, фрукт або коренеплід приносить здоров’ю конкретну користь. Що ж стосується редьки дайкон, то її корисність настільки велика, що вимагає певної систематизації.

Перш за все, варто відзначити виняткову екологічну чистоту продукту. На відміну від всіх інших рослинних культур, дайкон не тільки не накопичує шкідливі речовини, важкі метали, радіонукліди, оксиди металів та інше, а й виводить з організму людини все це, по суті, будучи біологічним індикатором акумуляції шкідливих хімічних та інших сполук в організмі людини .

Користь солодкої редьки яскраво виражена через її насиченості фітонцидами. Ці природні антибіотики нещадні до бактерій, вірусів і мікрогрібкам. Фітонциди протистоять актиноміцетам, оберігаючи організм від алергічних реакцій, запалення слизових оболонок в організмі. Природні фітонциди дайкона, приносять особливу користь, проявляючи протістоцідние, антіфунгальние і бактерицидні властивості, захищаючи організм від вкрай неприємних захворювань сечостатевої системи, травного тракту.

Дайкон звичайно не лікує рак, але завдяки наявності Іорданову кислоти, японське диво просто необхідно для профілактики онкології. Здатність очищати організм від шкідливих речовин робить очевидною користь коренеплоду як засіб підвищує опірність організму, імунітет.

Коренеплід, який вживається у свіжому вигляді, здатний очищати печінку і нирки, виводити пісок і розчиняти камені. Він сприяє виведенню з організму холестерину, допомагає при лікуванні атеросклерозу, показаний при діабеті, серцево-судинних захворюваннях, а також артритах, артрозах і ревматизмі.

Крім того від цієї солодкої редьки велика користь у побуті. Вона позбавляє від похмільних станів, лікує безсоння і гнійні рани. Рецепти прості — вичавлений сік пити або прикладати на хворі місця. Багатий клітковиною коренеплід добре вгамують голод.

↑ зміст

Дайкон. Протипоказання

Чи є шкода від дайкона, і кому протипоказаний цей чудовий овоч з сімейства капустяних? Відповідь проста, якщо людина не бажає заподіяти собі шкоду, він все робить в міру.

Людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту, гастрит і виразкову хворобу, людям з хворобами нирок і печінки, варто уважніше ставитися до присутності в раціоні японської редьки. Підвищений вміст клітковини здатне завдати шкоди організмам з подібними проблемами. Однак протипоказання не забороняють вживати в їжу дайкон взагалі. Реальних збитків це ігнорувати продукт, що володіє воістину цілющими властивостями нерозумно. Потрібно підібрати такі рецепти страв з дайконом, які б не заподіяли шкоди, а навпаки, допомогли хворому організму використовувати це джерело вітамінів, мінералів та інших скарбів.

↑ зміст

Смачна користь чи корисний смак

Наша кухня в основному використовує один рецепт страви з дайконом — салат. Однак слід згадати, що це овоч сімейства капустяних і включити фантазію. Дайкон можна смажити, парити, варити. Використовувати його в овочевих і м’ясних рагу, додавати рівноправним інгредієнтом в соте. Рецепти карпаччо з дайконом заслуговує місця на святковому столі, також як і рецепт рибної темпура з цієї чудової смачної редькою. У такому вигляді продукт не має протипоказань, який там шкоду! Тільки користь смачна, гарантовано оберігає наше здоров’я.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду «солодкої редьки — дайкон»:

Дайкон — гігантська біла морквина, її користь і шкода

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *