Фунчоза — користь і шкода скляній локшини

Пробували коли-небудь фунчозу? Ця східний продукт, що має назву скляна локшина, яку вважають посланням самураїв. Розшифрувати його змив не складно, перш за все, фунчоза це шлях до довголіття, це безсумнівна користь для організму, це відмінний продукт для схуднення і придбання життєвої сили, але тільки в тому випадку, якщо продукт виготовлений за старовинними рецептами, якісний без додавання речовин, що несуть здоров’ю шкоду!

З чого готують скляну локшину

Існуюча думка про те, що фунчоза готується тільки з рисової муки не вірно! Справжня азіатська скляна локшина готується з крохмалю таких рослин як:

  • маніока,
  • кореневища канни,
  • боби,
  • киноа,
  • інші крохмалисті рослини.

Може вона бути приготовлена також з рису, і картоплі, неодмінно з додаванням цинку, алюмінію, без них не можна. Правда, відразу ж пропадає бажання навіть дивитися в бік фунчози на полиці в супермаркеті? Але це не означає, що скляна локшина це тільки користь чи тільки шкоду. Давайте розбиратися.

↑ зміст

Про крохмалі

Не розібравшись в тому, що таке крохмаль, неможливо зрозуміти корисні і шкідливі властивості, які таїть в собі фунчоза, адже вона з нього зроблена. Крохмаль один з видів складних вуглеводів.

Це природна речовина зустрічається тільки в рослинах. Однак різні продукти з крохмалю по-різному перетравлюються. Картопляний крохмаль, наприклад, має високу швидкість перетравлення, бобове і рисовий крохмаль низьку. Засвоюваність крохмалистих речовин залежить ще і від способу обробки.

Але буває ще й так званий резистентний крохмаль, засвоюваність якого дорівнює нулю. У скляній локшини присутній резистентний крохмаль в частці 10-20% від загальної кількості вуглеводів і корисних крохмалів, якщо вона приготовлена без порушень, пов’язаних з бажанням продавця знизити собівартість продукту . Треба сказати, що бажання оптимізувати витрати на виробництво інтернаціонально, і на Сході і на Заході люди однакові.

Резистентний або стійкий крохмаль не розчиняється, не трансформується в глюкозу, що важливо при цукровому діабеті, а осідає в товстому кишечнику і годує величезну армію бактерій. Це корисний процес, називається він ферментація. Переробка бактеріями крохмалю призводить до насичення організму жирними кислотами, крім того, зміцнюються стінки кишки, запобігаючи утворенню ракових клітин. Процес ферментації стійких крохмалю стимулює всмоктування в стінки кровоносних судин мінералів, легше засвоюється кальцій і магній, знижується глюкоза крові, рівень жиру крові, холестерину. Спорожнення відбувається легше, стає регулярним, до того ж відчуття ситості, що наступає практично відразу, знімає таку нагальну проблему як калорійність, небезпечну для схуднення.

Про те, який спосіб приготування страв зберігає оптимальну кількість резистентного крохмалю, сперечаються багато . Точки зору поділяються на прямо протилежні, незважаючи на те, що східні кухарі ще на початку 19 століття винайшли фунчозу і включили її в раціон на регулярній основі, розуміючи їй корисні властивості і нічого не розуміючи в діабеті, онкології і інших хворобах 20-го століття.

↑ зміст

Фунчоза для схуднення

Скляна локшина не має смаку, але відмінно абсорбує смаки і аромати інших продуктів, тому, можна з упевненістю констатувати, що фунчоза один з кращих гарнірів на планеті. Крім того, цей чемпіон гарнірів, калорійність якого досить висока (320 Ккал) показана людям для схуднення.

Калорійність продукту не головне, куди важливіше його складу. Фунчоза багата вітамінами групи «В», а саме вони відповідають за ефективність обмінних процесів в організмі, що важливо для схуднення. До цього потрібно додати відсутність у скляній локшини глютену. Це вкрай непростий білок, що викликає запалення і безліч неприємностей, які гальмують процес перетравлення їжі, яке вже тут схуднення.

Таким чином, висока калорійність не перешкода до включення фунчози в раціон харчування для схуднення. Скляна локшина літнім людям допомагає правильно харчуватися, зберігати бадьорість, впевненість у завтрашньому дні, до речі, для них висока калорійність продуктів не перешкода в принципі, особливо при діабеті, онкології, серцево-судинних захворюваннях.

↑ зміст

Корисні властивості

Зрозуміло, що продукт, народжений східною мудрістю, має масу корисних властивостей. Про покладах вітаміну «В» всіх видів було сказано вище, залишається додати, що фунчоза — джерело вітамінів і мінералів. У ній токоферол, тіамін, рибофлавін, нікотінка, фолієва кислота, фосфор, натрій, калій, магній і безліч інших. Має цінність і її висока калорійність.

Скляну локшину потрібно їсти для поліпшення:

  • діяльності нервової системи, це відмінний антидепресант,
  • структури шкіри, активізації обмінних процесів в ній,
  • підтримки молодості і здоров’я організму,
  • зниження рівня глюкози, при цукровому діабеті,
  • запобігання онкології,
  • виключення ризиків виникнення судинних захворювань, тромбофлебіту,
  • поліпшення перистальтики кишечника і травлення.

Це далеко не повний список корисних властивостей фунчози. Потужний вітамінно-мінеральний склад продукту особливо необхідний для енергетичного обміну, антиоксидантної захисту, нормалізації клітинного харчування, стабілізації рівня цукру крові при діабеті та іншого.

↑ зміст

Шкода і протипоказання

< id = "

Скляна локшина практично не має протипоказань, звичайно якщо мова йде про правильну фунчозу, приготовленої з якісних інгредієнтів. Не можна допускати переїдання, це шкідливо навіть при діабеті та інших захворюваннях, при яких включення фунчози в раціон корисно. Не потрібно забувати також про індивідуальну непереносимість продукту. Втім, фунчоза не знає таких випадків.

Відео про користь і шкоду фунчози

Фунчоза — користь і шкода скляній локшини

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *