Фундук — корисні і шкідливі властивості лісового горіха

У статті йтиметься про горіхоплідних рослині, яке дарує людству надзвичайно корисний плід під назвою фундук. Він — один з найпопулярніших видів горіхів, який найчастіше вживається людьми в різних видах.

Крім цього, цей горіх має й інші назви, такі як лісовий горіх і ліщина. Варто підкреслити, що фундук дуже цінний, корисний для людського організму продукт, і до того ж, ще й смачний. Що стосується його калорійності, то він є набагато корисніші хліба, молока і шоколаду.

Користь фундука відома ще з давніх часів. У Греції цей горіх став символом сімейного благополуччя, багатства і достатку. У Римі люди вірили, що фундук — це благословенне дерево, здатне приносити силу і здоров’я людям. У голодні роки посух наші предки рятувалися від голоду фундуком, який дуже стійко переносить і спеку, і мороз.

↑ зміст

З чого складається фундук

У цьому горісі перебуває близько 60% масел. Крім цього, в фундуку є білок, протеїн, вуглеводи, а також в ньому можна знайти вітаміни B1, B2, B6, E і достатню кількість необхідних для людського організму мікроелементів, серед яких слід назвати калій, кальцій, магній, цинк, натрій, залізо . 400 грам цього чудо-продукту прекрасно можуть забезпечити організму добову потребу в калоріях.

Яка лікувальна користь від фундука

Що ж стосується лікувальних властивостей фундука, то він є надзвичайно дієвим засобом при лікуванні недокрів’я, бронхолегеневих захворювань, ревматизму, а також для боротьби з серцево-судинними захворюваннями людини. Завдяки тому, що фундук містить різноманітні мікроелементи, його вживання позитивно впливає на судини, забезпечує їх еластичність і пружність, перешкоджає розвитку атеросклерозу, гіпертонії, варикозного розширення вен і ендартеріїтів.

Користь фундука проявляється також у тому, що він перешкоджає виникненню і розвитку в людському організмі гнильних процесів. Це дивовижне й рідкісне властивість дуже корисно в разі очищення печінки і всього організму.

Крім цього, ліщина здатна розчиняти камені в випадках сечокам’яної хвороби, а також запобігати газоутворення в кишечнику.

Фундук дуже корисний для годуючих мам, у яких при його вживанні зростає вироблення грудного молока

Зовсім недавно стала відома користь фундука в галузі лікування злоякісних пухлин. Екстракт цього горіха допомагає боротися людині з раком легенів, молочної залози і яєчників.

Цей горіх є дієвим для людей з ожирінням. Це пов’язано з дуже високою поживністю фундука. Його дозовано добре вживати під час дієт для притуплення почуття голоду.

Фундук дуже корисний для тих, хто займається спортом з серйозними фізичними навантаженнями. Горіх добре заповнює енерговитрати.

Вживання горішків благотворно впливає на стан нервової системи, він здатний боротися з синдромом хронічної втоми.

Так багато користі даний продукт приносить тому, що містить в своєму складі безліч мікроелементів і вітамінів, поєднання яких позитивно впливає на весь організм в цілому.

↑ зміст

у чому полягає користь фундука для сильної половини людства

Чому ж ліщина вважається надзвичайно потрібним продуктом для організму чоловіків? Для них користь фундука полягає у високому вмісті білка, який, як відомо, відповідає за побудову м’язів. Рельєфний торс — один з відмінних показників тіла і гордість сильної половини людства. Цей горіх корисний для чоловіків ще і тим, що він сприятливо впливає на виробок важливого репродуктивного гормону в їх організмі — тестостерону. Що ж стосується інших позитивних властивостей ліщини для організму чоловіків, то потрібно перерахувати наступні:

  • він є засобом для профілактики захворювань простати;
  • він сприяє зміцненню організму в умовах постійних фізичних навантажень;
  • у чоловіків фундук стимулює виробок чоловічих статевих гормонів;
  • цей горіх позитивно впливає на потенцію.

Чоловік, що вживає 30-50 г фундука щодня, має велику ймовірність залишитися сильним в статевих відносинах після 50 років.

↑ зміст

Фундук: користь і шкода

Але не варто забувати про те, що кожен корисний продукт має свої побічні дії. Так, у випадку з фундуком, потрібно пам’ятати, що перевищивши щоденну норму в 30-50 грамів, людина ризикує страждати від головного болю. Це пов’язано з тим, що надлишок фундука в організмі може спровокувати спазм судин мозку. Серед протипоказань прийому цього горіха варто підкреслити, що вони стосуються дітей і людей з важкою формою діабету.

Годують матерям також є фундук потрібно з обережністю, оскільки вживання його у великих кількостях дуже сильно збільшує жирність молока. Це несприятливо позначається на дитині, може спровокувати запори і алергічні висипання.

Це ще раз підтверджує золоті слова, що все добре в міру.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду фундука

Фундук — корисні і шкідливі властивості лісового горіха

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *