Годжі — користь і шкода тибетських ягід

Ягоди годжі — це маленькі поживні плоди дерези звичайної, які ростуть в Китаї, Монголії і Тибеті. Хоча ця рослина і культивується в Росії, але найкориснішими і чудодійними для здоров’я вважаються саме ті ягоди, які дозрівають в районі Тибету гір.

Свою високу популярність вони здобули в Росії всього лише кілька років тому, коли шукачі природного панацеї від усіх хвороб звернулися до старовинних китайських сказань про людину, нібито прожив до 252 років харчуючись цими плодами. Зацікавили їх і клінічні дослідження вчених США та Канади, які стверджували, що вживання соку годжі сприяє запобіганню розвитку раку молочної залози в 75% випадків.

Але що ж насправді являє собою цей продукт і так він корисний для організму?

↑ зміст

Унікальний склад

Багатьох наших співвітчизників не бентежить те, що ці плоди дуже складно знайти в звичайних супермаркетах і аптеках. Користь ягід для здоров’я на сьогоднішній день так добре розрекламована, що люди готові віддати останні гроші і сили аби отримати заповітний продукт.

Так що ж такого можна знайти в їх складі, чого не можна отримати зі стандартної малини, лимона або смородини?

В годжі міститися унікальні полісахариди і моносахариди, важливі для правильної роботи організму вітаміни і мінерали, каротиноїди, бетакаротін, величезна кількість амінокислот, яких не можна отримати з рослинної їжі, ненасичені жирні кислоти, а також селен і г Ерманов, визнані унікальними антиракові компонентами і т.д. У цьому продукті тільки одного вітаміну С міститься в три рази більше, ніж у лимоні , що говорить про потужних антиоксидантних і зміцнюють властивості годжі. Також в їх складі було знайдено фізалін, який за своєю природою вважається потужним антиканцерогенною і найсильнішим борцем з лейкемією.

↑ зміст

Користь для здоров’я

Виходячи з такого багатого на корисні речовини складу, можна легко зробити висновок про те, що користь ягід для здоров’я є незаперечним фактом.

  • Вважається, що їх вживання здатне позитивно впливати на чоловічу потенцію і допомогти в боротьбі з чоловічим безпліддям;
  • Завдяки високому вмісту вітаміну С, можна швидко і легко зміцнити імунітет, без використання додаткових вітамінних комплексів;
  • Каротиноїди і вітамін Е сприяють поліпшенню структури шкіри, нігтів і волосся, а також позитивно впливають на зір;
  • Є відмінним профілактичним засобом від простудних захворювань;
  • Допомагає боротися з усілякими мікробами і бактеріями;
  • Вітамін В, що міститься у великій кількості, нормалізує центральну нервову систему, допомагаючи боротися з депресивними і нервозності станами ефективно живлячи клітини мозку. Крім цього допомагає налагоджувати травні функції;
  • У народній медицині все частіше застосовується як швидкодіючий засіб при головних болях;
  • Сприяє зниженню рівня глюкози і холестерину, тому годжі можна спокійно вживати людям із захворюванням цукрового діабету;
  • Особливі компоненти, допомагають деактивувати процеси старіння шкіри і прибрати зморшки;
  • Підвищують загальну працездатність організму, підтримуючи його в постійному тонусі;
  • Вживання цих ягід позитивно впливає на стан нирок, стабілізуючи їх активність і правильну роботу;
  • Завдяки амінокислотам і іншим корисним компонентам, вживання даного продукту сприяє поліпшенню кровообігу і забезпечення правильного білкового обміну в організмі.

↑ зміст

Користь для схуднення

Думка провідних дієтологів світу про користь годжі для схуднення стало найкращою рекламою цього продукту, так як безліч людей, що стежать за фігурою і мріють позбутися від зайвих кілограмів, тут же кинулися шукати і купувати ці диво — ягоди. Так чи дійсно це працює?

Калорійність цих плодів насправді досить висока — в сушеному вигляді міститься близько 300 калорій на 100 грам. Але, тим не менше, вони мають здатність покращувати обмін речовин, допомагаючи природним чином очистити організм. Саме ця властивість у поєднанні з фізичними навантаженнями і правильним харчуванням допомагає позбутися від зайвих кілограмів. Багато людей вважають, що вживання цих ягід само по собі повинно сприяти швидкій втраті кілограм, але, на жаль, це лише чергова помилка. Даний продукт може стати прекрасним помічником, але ні в якому разі не основним засобом для схуднення.

Дієтологи для досягнення найбільш швидкого ефекту радять робити своєрідний настій з цих плодів: залишати залиті водою ягоди на ніч, а потім випивати по вранці натщесерце отриманий ягідний сік. В такому настої залишається максимальну кількість корисних мікроелементів і велика частина вітамінів. Ягоди, що використовувалися для отримання настою, також можна вживати в їжу, але не варто при цьому перевищувати денну дозу в 15 -20 грам.

За можливості потрібно намагатися уникати їх термальною обробки, якщо ви хочете домогтися якнайшвидшого позитивного результату.

↑ зміст

Шкода і протипоказання

Незважаючи на незвичайний склад і величезна кількість позитивних якостей, у годжі є свої протипоказання.

  1. У жодному разі не можна вживати їх жінкам в період вагітності, годування грудьми, а також маленьким дітям до трьох років. Дійсно, даний продукт є корисним і натуральним. Частка одного тільки заліза становить близько 11 мг на 100 грамів продукту, що дуже важливо для жінок в дані періоди життя. Але при цьому, вченими давно було доведено, що харчування «Нерідний» (тобто не виростають спочатку в наших краях) продуктами строго заборонено. Реакція організму вагітної або годуючої жінки, а особливо плода може виявитися найбільш непередбачуваною. Так як для нас дані ягоди продукт досить екзотичний, то краще перенести знайомство з ним до кращих часів.
  1. Якщо вам потрібно пропити антибіотики або інші ліки, то від вживання цих плодів також краще відмовитися, так як вони можуть посприяти появі побічних ефектів або посилити симптоми. Подібних реакцій особливо схильні до гіпертоніки.
  2. Не варто їсти їх перед сном або при наявності безсоння, так як вони мають сильний бадьорить ефектом.
  3. Так як ягоди годжі практично неможливо знайти в наших магазинах, то завжди існує небезпека придбання неякісного товару невідомого виробництва. Точніше виробництво може бути відомим, але найкраще купувати сушені ягоди саме з Тибету або Китаю. У чому небезпека? У тому, що в неякісний товар найчастіше додають консерванти, для того щоб продовжити термін його зберігання. Найчастіше їм є Е-220. На корисні властивості він практично не впливає, але може спровокувати появу діареї, нудоти або болю в шлунку. Якщо при вивченні упаковки ви побачите в складі консерванти, то будьте обережні.
  4. У людей, які страждають від діареї та шлункових захворювань, може бути негативна реакція навіть на якісний товар.
  5. Можливі алергічні реакції, так як на деяких ягодах періодично можна виявити наліт особливої квіткового пилку, властивої місцевостям на яких вони ростуть.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду ягід годжі

Годжі — користь і шкода тибетських ягід

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *