Каштановий мед — природний антибіотик, його користь і шкода

Культурний каштан — це дерева, яке прибуло до нас з далекого Середземномор’я і завоювало серця багатьох любителів екзотики. Під час цвітіння каштанів, люди, що опинилися під кронами цих величних дерев, відчувають себе немов в раю, адже краса і аромат цих квітучих красенів просто не може нікого залишити байдужими.

Працьовиті бджоли в цей сезон теж злітаються на грона білих квітів каштанового дерева в пошуках божественного нектару, який вже через кілька тижнів вони перетворять в приголомшливий цілющий мед.

Люди, які хоча б один раз в житті пробували каштановий мед, дивуються з того, що його вважають низькосортним. Насправді така несправедливість пов’язана з тим, що для цього сорту меду характерний досить специфічний гіркуватий присмак. Багато хто вважає це великим перевагою, що відрізняє його від інших сортів, ну а хтось вважає недоліком, в будь-якому випадку, незвичайний смак каштанового нектару нездатний заподіяти людині шкоди і не применшує його достоїнств.

↑ зміст

Каштановий мед в народній медицині

Самі по собі каштани є непростими горіхами, вони здатні лікувати багато захворювань, а користь меду, зібраного з каштанових суцвіть збільшується багаторазово.

В першу чергу, каштановий мед є сильним антибіотиком природного походження. Його бактерицидну дію часто сильно перевищує здатності лікарських препаратів хімічного походження. Завдяки включенню цього меду в щоденний раціон можна перемогти багато захворювань.

↑ зміст

Необмежені можливості

  • Загоює рани і лікує будь-які шкірні ушкодження;
  • Сприяє оздоровленню сечостатевої системи і супутніх розладів;
  • Мед ефективний при лікуванні органів системи дихання. Такі захворювання як астма, ангіна, бронхіт виліковуються набагато швидше, завдяки дії каштанового меду;
  • Захворювання шлунково-кишкового тракту піддаються ефективному лікуванню, відбувається нормалізація роботи жовчного міхура і печінки, загоюються внутрішні виразки.
  • Завдяки меду можна легко привести в рівновагу нервову систему, стимулювати процеси головного мозку;
  • Покращує працездатність серця, нормалізує артеріальний тиск і продовжує життя людині;
  • Підвищує природний імунітет і підвищує опірність до простудних і вірусних захворювань.

Користь від каштанового меду дуже велика, його цілющі властивості важко перелічити, та це й не обов’язково. Якщо людина візьме собі за правило класти в чай замість цукру, одну ложечку цього меду, то через деякий час він сам відчує полегшення і оздоровлення в тій області , в якій раніше спостерігалися проблеми.

↑ зміст

Що говорить народна медицина про природний лікар?

Каштановий мед містить в своєму складі природні, безпечні цукру, завдяки чому він вільно засвоюється організмом і дуже швидко перевтілюється в природну енергію, збільшуючи працездатність і життєві сили людини.

фахівці в галузі народної медицини рекомендують вживати гіркий мед у випадках, коли організм потребує додаткової підтримки, коли в наявності всі ознаки перевтоми або глибокої депресії, коли людина дуже стомлений і його життєвий тонус значно знижений.

На цьому користь каштанового меду не обмежується. Для людей, які страждають варикозним розширенням вен, ослабленням судин або тромбозом, він є просто незамінним лікарем, який повинен супроводжувати людину протягом усього життя. Лікування даних захворювань не може бути одноразовим, потрібно постійно підтримувати покращене стан, з чим прекрасно справляється каштановий мед. Він м’яко і безболісно нормалізує загальний стан кровоносної системи, не здатний завдати шкоди і має приємний смак і аромат, на відміну від традиційних лікарських препаратів.

↑ зміст

Як вибрати хороший мед?

Каштановий мед має ряд характерних особливостей, які можуть відрізнити його не тільки від усіх інших сортів, але і від підробки. В першу чергу це його колір, він повинен бути темно-коричневий і ніякий інший. Якщо його зібрали недавно і зберігали правильно (в темному прохолодному приміщенні), то він не повинен мати жодних ознак кристалізації.

Багато хто любить робити медову випічку, вважаючи, що користь такого продукту так само велика, але це думка дуже помилково, так як при нагріванні меду більш ніж на 60 градусів, він втрачає свої цілющі якості, а після довгої термічної обробки здатний навіть завдати людині шкоди.

При виборі якісного натурального меду необхідно звертати пильну увагу на найдрібніші деталі, такі як запах, консистенція, колір і навіть смак. Коричневого кольору можна легко досягти, додавши в дешевий мед з різнотрав’я певну кількість паленого цукру, що дуже люблять робити непорядні торговці. Щоб не купити підробку, потрібно пробувати мед на смак і брати його тільки в тому випадку, якщо він має яскраво виражений запах каштана, не залишає неприємного присмаку і не кристалізується.

↑ зміст

Чи здатний мед нанести шкоду людині?

Каштановий мед — це дивовижний продукт, користь якого просто неоціненна, але у нього є один істотний недолік, він є небезпечним алергеном. Якщо людина схильна до алергічних реакцій, то перед вживанням меду необхідна консультація грамотного фахівця.

Не рекомендується вживати каштановий мед людям, що страждають патологічними захворюваннями крові і цукровим діабетом.

Відео про користь каштанового меду :

Каштановий мед — природний антибіотик, його користь і шкода

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *