Кокос — користь і шкода горіха

Зміст статті:

Кокосова пальма вважається одним з найдавніших рослин, що зародився багато століть назад на Південному Сході Азії. За рахунок свого водонепроникного властивості, кокосові горіхи, які ростуть на узбережжях тропічних країн, незабаром поширилися всюди. Дані плоди не тільки добре тримаються на воді, але і зберігають в собі всі корисні якості протягом довгого часу.

А завдяки своєму незвичайному смаку і позитивному впливу на організм кокосовий горіх дуже швидко припав до душі кулінарам, косметологів, дієтологів і звичайним споживачам.

↑ зміст

Чим корисний кокос

Перш ніж відповісти на це питання, слід уважно ознайомитися зі складом кокосового горіха.

В цьому тропічному плоді кокосової пальми міститься дуже багато води, жирів, клітковини, а також безліч корисних макро і мікроелементів в поєднанні з вітамінами групи В , які, як відомо, благотворно впливають на стан центральної нервової системи, здоров’я очей і діяльність головного мозку. Також в цьому плоді міститься вітамін Е, який сприяє відновленню структури волосся, нігтів і шкіри, і потужний природний антиоксидант — вітамін С.

Дуже важливо, що в складі кокоса присутній лауриновая кислота, позитивні властивості якої загальновизнаний факт, оскільки вона є основою материнського молока.

↑ зміст

Користь кокоса для здоров’я

  • Сприяє швидкому зниженню рівня холестерину в крові і нормалізує тиск;
  • Допомагає при захворюваннях щитовидної залози;
  • Протизапальні властивості кокоса широко застосовуються в лікуванні інфекційних захворювань;
  • Є природним джерелом енергії, що допомагає відновити сили після тривалих фізичних і розумових навантажень;
  • Бореться з кишковими паразитами;
  • Допомагає при запорах, діареї, отруєннях та перешкоджає газоутворення в кишечнику (з шкаралупи кокоса виготовляється активоване вугілля);
  • Цітакіни, що містяться в цьому тропічному плоді, мають омолоджуючий ефект, допомагають боротися з утворенням ракових клітин і перешкоджають утворенню тромбів;
  • Завдяки вмісту корисних ферментів, кокосове молоко позитивно впливає на процеси травлення і обмін речовин;
  • Зміцнює імунну систему тіла;
  • Допомагає нормалізувати рівень цукру в крові, що дуже важливо для хворих на цукровий діабет;
  • Також в медицині високо цінуються властивості кокоса як афродизіак.

↑ зміст

Користь кокосового масла

Кокос — користь і шкода горіха

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *