Корисні і шкідливі властивості домашнього квасу

Починаючи розмову про квас, ми задаємо питання: а чи знаєте ви, що таке пост? Стародавні слов’яни, справжні представники православної віри, не плутати з нинішніми священнослужителями, попами (поп — Прах Отців зрадиш), вважали пост важливою обов’язковою процедурою, яка проводилася кілька разів на рік і була показана старим, малим.

піст — Повне Очищення власних тілес Сотворяша, по суті, медична процедура, яка випереджає на перехід від одного типу їжі до іншого. Наприклад, в Дажбога пост, очищення необхідно, щоб плавно перейти на консервовану їжу після свежеприготовленной і не порушити при цьому обмінні процеси в організмі. Наші предки дбали про те, щоб здоровий дух присутній в здоровому тілі.

Друге, не менш важливе його значення посту, це очищення від шлаків тіла і скверни душу. Слов’яни Лікар стоматолог-терапевт-ортопед: дитяча стоматологія платні послуги.
вважали, що необхідно ретельне очищення щільного, тобто фізичного тіла і не менш старанна чистка тіла ментального. Ці гігієнічні процедури і є пост. Обмеження в їжі, баня, обкурювання травами, чистка вогнем проводилися після свят. Свята передували пост. За радістю наступав період самообмеження. Пам’ятаєте вислів — де свято там і позорище. Причому слово позорище не має негативного значення, це, вкрай позитивне дійство, вчинене За Зорі проходило дійство очищення душі тіла, для якого використовувалися і трави, і горіхи, і водні процедури, і суботні, і квас !

↑ зміст

Напій, приємний в усіх відношеннях

У спеку долають спрагу перемогти складно. Напої з магазину тільки розпалюють її, але варто випити квасу, і весь дискомфорт розчиниться в його приємному смаку. Приємний в усіх відношеннях домашній квас, не той який продають в пляшках поштучно і бочках на розлив, а домашній, приготований за старовинними рецептами, дбайливо зберігається пам’яттю відають матерів, напій корисний. Унікальність його в тому, що він готується з будь-яких продуктів. Квас буває:

  • Житній;
  • Буряковий;
  • Горобиновий;
  • Малиновий;
  • морошковим;
  • Яблучний;
  • Грушевий;
  • Порічковий;
  • Брусничний;

Різновидів квасу не злічити, його навіть з моху на Русі готували. А ще кожен з нас чув вираз майстер «кислих щей», але не всі знають, що так величали тих, хто відав рецепт квасу складної рецептури, основою якої є солод декількох сортів, гречана мука, дріжджова закваска особливого роду.

< p> Сьогодні можна зустріти на ринку бабусь торгуючих квасом свого приготування, з житнього борошна, і промислової закваски. Закваску беруть або на певних заводах, або виділяють з пляшки купленого в магазині напою. Користь квасу тут не очевидна, хоча і шкоди не буде від напою, купленого у охайної господині. У всякому разі, з нього вийде смачна окрошка, їм можна втамувати спрагу і трохи підкріпитися.

Квас варити навчитися нескладно. У домашнього напою всього три складових, це вода, мед і третя змінна частина, яка може бути будь-яким продуктом в залежності від сезону. Додавання прянощів, родзинок, трав посилює корисні властивості напою, справжня користь якого сьогодні, на жаль, втрачена.

↑ зміст

Хочете стрункості — готуйте домашній квас

Квас на Русі пили в пост, коли він був головною складовою усього раціону харчування, і не тільки. Його вживали всі стани від царів до Личакові наймитів. Завжди саме цей напій зміцнював імунітет, посилював обмінні процеси в організмі, забезпечуючи стрункість фігур і бадьорість духу. Це корисний напій, які можуть бути протипоказання, якщо регулярне вживання в їжу квасу сприяє:

  • втамування спраги;
  • Активізації роботи травної системи;
  • Легке засвоєння жирної їжі;
  • Активізації організму;
  • Активізації обміну солей;
  • Присутності в організмі рідини;

Крім того користь квасу полягає в насиченні кальцієм, зміцнює нігті, зубну емаль, волосся, і звичайно низькокалорійний продукт це найкраща в світі дієта, ситно, ароматно і необмежено. Їж — не хочу, чи не одужаєш.

Користь квасу в його змісті. У складі домашнього квасу великий вміст вітаміну «В». Процеси бродіння стимулюють рівень кислотності шлунка, що важливо при гастритах. Вітамін «С» в ньому допомагає від цинги, лікує виснаження організму. А в цілому квас подібний до кисломолочним продуктам, лікує дисбактеріоз не гірше самих розрекламованих ліків, регулює обмін речовин. Це їжа легка, але корисна. Ще б пак, цей продукт покращує чоловічу потенцію і гарантує народження здорового потомства!

↑ зміст

Кому квас протипоказаний

Як і у будь-якого продукту у квасу є протипоказання. Шкода квасу можуть випробувати на собі, перш за все люди, які страждають на гострі та хронічні захворювання шлунка. Виразка не виносить присутність молочних і фруктових кислот, які містяться в квасі. Печія, тяжкість в шлунку гарантована, таким людям в разі вживання квасу у великих кількостях, можлива навіть ремісія захворювання. Протипоказання в цьому випадку досить жорсткі, що виправдано.

Не рекомендується напій при онкологічних захворюваннях, хвороби печінки і сечового міхура, в гострій фазі, бродіння може спровокувати коліт, ентерит.

Протипоказання очевидні у випадках індивідуальної непереносимості продукту. Чи не показаний квас людям які страждають на алергію, вагітним, дітям і водіям, так як в напої міститься невеликий відсоток алкоголю.

Протипоказання існують завжди, вони не поширюються на здорових людей, вони стосуються тільки тих, хто має будь-які захворювання. А щоб уникнути проблем зі здоров’ям, потрібно згадати заповіти предків, дотримуватися православні пости не плутати з християнськими, які завдають шкоди організму. Харчуватися раціонально, вести спортивний спосіб життя і пити квас, напій лікувальний власного приготування.

Візьміть буханку житнього бездріжджового хліба, наріжте дрібними шматочками, підсмажте до скоринки в духовці, викладіть їх в 6-7-ми літрову каструлю. Туди ж покладіть мед 2 столові ложки (краще кіпрейний) і, якщо не солодко додайте ложки три цукру. Поставте на три дні в тепле місце. Відмінний напій подарує імунітет, дасть сили і енергію, підніме настрій, принесе щастя.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду квасу

Корисні і шкідливі властивості домашнього квасу

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *