Користь і протипоказання червоної горобини

Історія свідчить про те, що ще в давні часи скандинави, слов’яни і кельти вірили в магічні властивості горобини червоною. Вона могла захищати від відьом, різних хвороб, пристріту, чаклунів та іншої нечисті.

Так само наші прабабусі і прадідусі розповідають про те, що горобину використовували у весільних обрядах і навіть стелили в взуття молодим, горобину так само вживали жінки проти зачаття (але вона завдасть шкоди вже вагітним жінкам). Використовували також кору дерева горобини і клали її діткам під подушку в разі, якщо ті не могли заснути.

В сучасному світі рослина так само широко використовують в косметології для омолодження шкіри обличчя і для підтримки здорового волосся.

В культурі слов’ян горобина означала жіноче начало. Чому? Все досить просто: дівчата давно вважалися крихкими істотами, але з сильней внутрішньою силою і мужністю. Саме тому жінок порівнювали з плодами популярного рослини.

Можна використовувати сік горобини для зміцнення імунітету Вашого організму, багато з допомогою його навіть лікуються.

↑ зміст

Червона горобина — вся правда

Прийнято вважати, що червона горобина — це гарна декоративна рослина, яке висаджують для прикраси як громадських вулиць, так і дворів приватних будинків. Всім відомо, що в чистому вигляді ці ягоди ніхто не вживає (свіжі ягоди горобини мало того, що ні смачні, але і у великій кількості шкідливі). З них можна робити варення, настойки і наливки.

На самому те справі існує більш ніж 100 видів горобини, що ростуть на території Європи, Азії, Північної Америки.

Горобина є далеко не безпечним рослиною, може завдати шкоди організму, якщо її вживати часто і у великих кількостях — медики рекомендують не налягати на гірку ягоду, а краще дочекатися сильних морозів, так як це сприяє руйнуванню глікозидів, лише тоді червона горобина ставати безпечної та корисної для вживання.

Далеко не всім відомо, що в ряби не їсти і вода, і білки, і вуглеводи, жири, вітаміни і навіть мікроелементи. А тим, хто стежить за своєю фігурою, варто взяти на замітку, що в ста грамах цього продукту всього на всього 43 ккал.

↑ зміст

Користь горобини червоної

Користь горобини червоної полягає в наступному: якщо у Вас або у близьких розлад шлунка, не варто витрачатися на неймовірно дорогі ліки — достатньо взяти червону горобину. Щоб спокійно використовувати її і взимку, зробіть заготовку заздалегідь: вона відмінно зберігається в темному прохолодному місці (відмінно підійде підвал або комора) і користуйтеся на здоров’я протягом декількох місяців .

Кілька слушних рад по використанню ліків — горобини, що принесе Вам користь:

  • при спученні кишечника рекомендується з’їсти жменю червоної горобини і через півгодини відчуєте полегшення;
  • страждаєте постійними запорами — їжте щоранку натщесерце по 50 грам ягід горобини;
  • за допомогою цієї рослини можна назавжди забути про проблеми артеріального тиску (досить вживати 1 столову ложку ягід перед кожним прийомом їжі);
  • не повірите, але при внутрішніх кровотечах вона так само здатна допомагати — замочені ягоди в окропі висушіть і вживайте в їжу;
  • при застуді приготуйте чай з додаванням плодів горобини (такий напій допоможе хворому добре пропотіти і досить знизить температуру);
  • горобина червона славиться такою властивістю, як запобіганням появи раку. Для цього необхідно вживати Горобиновий сік вранці і натщесерце.

Трохи детальніше про сік червоної горобини, його користь: використовують як протимікробний, протинабрякову і ранозагоювальний засіб — не варто забувати про це. Так само він знижує рівень холестерину в крові, зміст жирів в печінці.

↑ зміст

Вчені говорять …

Вчені кажуть, що більш ніж 100 років тому в горобині виявили сорбінову і парасорбіновую кислоту, яка здатна запобігати зростання грибів, різних мікроорганізмів і цвілі. Саме тому горобина є відмінним помічником для жінок, так як їх організм схильний до захворювань, з якими здатна боротися червона горобина.

У ягодах міститься така речовина, як амигдалин, який має можливість підвищити стійкість організму до кисневого голодування.

Вченими було доведено, що горобина червона сприятливо впливає на шкіру. Саме тому його використовують в сучасній косметології для омолодження і живлення шкіри обличчя. Як говорилося раніше, в соку червоної горобини знаходиться величезна кількість мікроелементів, що сприяє розгладженню зморшки. Жінки, які вже встигли випробувати такий вид маски з горобини на собі, залишилися дуже задоволені, так як результат не змусить себе чекати. Просто не варто забувати щодня протирати обличчя замороженим соком горобини (якщо старатися, може принести шкоду — шкіра може пересушити). Можна так само робити лосьйон для особи: додайте в один стакан води столову ложку соку горобини, чайну ложку гліцерину (він так само допоможе лосьйону трохи загуснути, щоб зручно було наносити на шкіру обличчя), так само додайте одну чайну ложку якісного одеколону.

Користь то користю, але кожному варто знати і про шкоду горобини. Вона небезпечна для тих, у кого виявлено тромбоутворення, не рекомендується вживати її вагітним, якщо майбутня мати не бажає отримати викидень або мати проблеми з грудним молоком.

Тепер Ви знаєте про горобину більше, ніж знали до цього, не чи правда? Цікавтеся так само іншими косметичними засобами та ліками, зробленими в домашніх умовах, що допоможе стати здоровішими і красивішими Вам і Вашим близьким. Але і не забувайте, що старатися ягодами можна, так як це може завдати шкоди організму.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду червоної горобини:

Користь і протипоказання червоної горобини

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *