Користь і шкода кокосового молока

На Філіппінах воно отримало назву гата, в Малайзії та Індонезії його називають САНТАННА, в Таїланді — кати. На європейському континенті ця молочно-біла рідина з солодкуватим смаком іменується кокосовим молоком і досить часто плутається з прозорою водою, яка утворюється усередині горіха в міру його дозрівання.

На відміну від натуральної рідини, природним шляхом з’являється в порожнині плода , кокосове молоко отримують, натираючи білосніжну стиглу м’якоть на тертці і промиваючи її через марлю теплою водою. Консистенція і смак готового продукту залежать від кількості «вижимань». Перший віджим дає густе і концентроване молоко, другий і третій — більш рідкий, прозорий і що володіє не яскраво вираженим смаком напій.

Без кокосового молока важко собі уявити меню східно-азіатської кухні, оскільки велика частина традиційних для цих країн страв передбачає його використання в якості основного інгредієнта. Молоко додають в рибні та м’ясні страви, роблять з ним десерти, салати і напої, включають до складу різних соусів і навіть варять супи. Так-так, замість звичного нам бульйону в одному з найзнаменитіших тайських супів тому ка Талех з морепродуктами використовується як раз кокосове молоко, а подається це шалено смачна страва прямо в шкаралупі з-під горіха.

↑ зміст

Користь продукту для організму

Крім приємного та ніжного смаку, продукт має масу цінних властивостей, а його регулярне вживання в їжу, в першу чергу, надає загальнозміцнюючий ефект. Багате рослинними жирами, натуральними маслами і білками кокосове молоко містить достатню кількість калію, натрію, магній, кальцію, вітамінів групи В, С, РР і холін.

Людям з непереносимістю коров’ячого білка, дієтологи рекомендують замінити тваринний білок на рослинний, яким і є кокосове молоко. І незважаючи на те, що калорійність цього продукту набагато вище, ніж коров’ячого аналога, жирні кислоти відмінно засвоюються організмом і не додають обсягів талії.

Користь кокосового молока величезна. Вміщені в ньому грубі волокна і ферменти поліпшують травлення, аскорбінова кислота допомагає впоратися з простудними захворюваннями, а лауриновая кислота (вона також входить до складу грудного молока) бореться з вірусами. Ця ж речовина відповідає за нормалізацію рівня холестерину в крові, знижуючи ймовірність розвитку захворювань серцево-судинної системи.

Кокосове ласощі може істотно поліпшити стан здоров’я. Напій рекомендований при хронічній втомі, занепаді сил і авітамінозі в осінньо-весняний період . Відчутна його користь буде і при нервових розладах або депресіях. Достатньо всього однієї склянки натурального молока, щоб заповнити нестачу організму в омега-3, -6, -9 і амінокислотах. Крім того, воно стимулює діяльність мозку, підвищує концентрацію уваги, поліпшує пам’ять і сприяє нормальному функціонуванню щитовидної залози.

Користь кокосового молока доведена для профілактики онкологічних захворювань, оскільки містяться в ньому цітакіни блокують розвиток ракових клітин. Показання до його застосування існують і для тих, хто проходить курс лікування антибіотиками. Шкода, що вони надають на мікрофлору кишечника, можна знизити, щодня вживаючи хоча б по 100 г такого молока.

↑ зміст

Застосування продукту в косметичних цілях

Користь молока, видобутого з кокоса, безцінна і з точки зору косметології. Продукт може успішно замінити деякі готові крему і зволожуючі лосьйони на вашій поличці ванній, допомагаючи ефективно боротися з прищами і висипом вугрів і знижуючи вироблення шкірного сала.

Крім того, він мінімізує шкоду від УФ-випромінювання, саме тому любителькам повалятися спекотного літнього дня на пляжі косметологи рекомендують періодично наносити на шкіру тонкий шар кокосового молочка протягом усього часу перебування під сонцем. Воно не тільки надійно захистить вашу шкіру і подарує рівну засмагу, а й дозволить заощадити кошти на покупку відомого, але від цього не ефективнішого сонцезахисного засобу.

Численні шампуні, бальзами та маски для волосся на основі кокосового молока також користуються великим попитом серед представниць прекрасної статі. Їх запах просто чудовий, а регулярне застосування покращує структуру слабких і неживих волосся, додає блиску і наповнює їх енергією.

↑ зміст

Шкода кокосового ласощі

Проведені дослідження не виявили шкоди, який молоко кокоса може надати на людський організм. Рідина зовсім не аллергенна, практично не має протипоказань і може бути включена навіть в раціон маленьких дітей.

В окремих випадках виключити її прийом слід людям з індивідуальною непереносимістю фруктози, і з обережністю вживати тим, хто, схильний до діареї . Шкода кокосове молоко може нанести і в тому випадку, якщо ви купите прострочений консервований продукт в супермаркеті. Вберегти свій організм від харчового отруєння і насолодитися незабутнім смаком цього воістину райського напою можна, лише уважно читаючи інформацію, дану на упаковці.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду кокосового молока:

Користь і шкода кокосового молока

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *