Користь і шкода креветок

Креветки для більшості людей є таким собі делікатесом через свою не надто низькою вартістю і незначною мірою присутності в повсякденному раціоні.

Наш людина звикла вживати цей морепродукт частіше з пивом, як закуску. Не так часто креветки кладуться в салати. В основному на святкових столах. При цьому ви можете досить часто зустріти упаковки з замороженими креветками в холодильниках магазинів та супермаркетів.

Як і будь-який інший продукт на прилавку, креветки можуть виявитися не зовсім якісними і завдати шкоди вашому організму. Для того, щоб від вживання креветок була тільки користь, для цього варто навчитися відрізняти свіжий морепродукт від уже непридатного до вживання.

↑ зміст

Як вибрати креветки

Якщо дотримуватися певних критеріїв при виборі «правильної» креветки, то в підсумку вам буде зовсім нескладно забезпечити себе якісним і смачним продуктом, від якого вам надійде тільки користь. Так, якщо у неї голова темного кольору, то це означає, що вона погана, купувати і є її вже не стоіт.Тщательно подивіться на забарвлення тіла. При виявленні світлих смуг, будьте впевнені — вона переморожено. Ще важливо звернути увагу на сухість або вологість панцира. Якщо він сухий, то креветка вже стара. Панцир повинен бути трохи вологим. Якісна креветка повинна мати рожевий забарвлення тіла . Дотримуючись цих правил, ви значно зменшите можливу шкоду від вживання креветок.

↑ зміст

Цікавий факт

Креветки в своєму панцирі містять таку речовину як астаксантин. Відноситься воно до так званим каротиноїдів. Він надає креветці яскравий рожевий забарвлення. Вважається, що, чим яскравіше морепродукт, тим він якісніший і смачніше. Але не поспішайте з висновками. Деякі власники рибних ферм використовують його для штучного фарбування м’яса риб та інших мешканців своїх господарств.

Склад, енергетична цінність

На 100 грам продукту доводиться: 22 грама білка і всього лише 1 грам жиру. Про вуглеводи і зовсім сказати нічого — їх там немає. Калорійність креветок невисока — 97. Є досить поживним продуктом. Також в своєму складі мають значну кількість корисних мікроелементів і вітамінів, що благотворно впливає на розвиток нашого організму.

Користь креветок

До корисних властивостей креветок можна віднести наступні:

  • Багате вміст білка. Білок добре насичує, є будівельним матеріалом для клітин нашого організму, особливо для м’язової тканини.
  • Присутність в їх складі антиоксидантів. Вони сприяють омолодженню організму, а також перешкоджають розвитку онкології.
  • Мала калорійність (97 ккал). Тут все ясно. Чим менше калорій містить продукт, тим менше ймовірність при його вживанні набрати зайвих кілограмів.
  • Зміст поліненасичених Омега-3 жирних кислот. Ці кислоти є незамінними для нашого організму. Він не здатний їх синтезувати самостійно. А значить повинен отримувати їх ззовні. Креветки є хорошим джерелом Омега-3. У цьому, напевно, і є їх основна користь!
  • Достатній вміст таких мікроелементів як кальцій, цинк, йод і калій. А також вітамінів A, E, Dи K.Кальцій і цинк добре допомагають зміцнити кісткові тканини організму. Йод допомагає роботі щитовидної залози, тим самим налагоджуючи вироблення гормонів. Калій корисний для нашого головного органу — серця. Всі вітаміни і мікроелементи в креветках приносять тільки користь.

↑ зміст

Трохи рад

< id = " yandex_rtb_R-A-233946-4"> < Щоб користь від вживання креветок не зменшилася, потрібно вміти правильно їх зберігати. Якщо ви придбали вже заморожені морепродукти, то варто відразу помістити їх в морозильну камеру. При покупці свіжих делікатесів, тут же кидати їх в морозилку не варто. Для початку їх слід промити в холодній воді. Після обкласти їх льодом на пару годин. Тобто процес заморожування не повинен бути швидким і різким. І тільки після цього помістіть креветки в морозилку.

Размораживать їх теж треба не поспішаючи. Ніколи не кладіть їх для цього в мікрохвильову піч. Дайте креветок розморозитися самостійно, просто виклавши їх на відкритий простір.

Також користь креветок не повинна бути втрачена при їх приготуванні. Для цього варити їх потрібно зовсім недовго. Поміщати в холодну воду, потім доводити до кипіння. Кілька хвилин і готово! І всі поживні властивості будуть збережені в цілості.

↑ зміст

Якої шкоди можуть завдати креветки

Єдиним швелер ціна за метр
явним побоюванням може бути те, що креветки містять в собі достатньо високий рівень холестерину. Але за різними даними і дослідженнями сам по собі він не несе великої шкоди для здорового організму. А в креветках — тим більше, тому що через малого вмісту жиру в них, холестерин не здатний всмоктуватися в стінки судин. Тому, щоб не зашкодити їхній роботі, слід вживати їх без великої кількості жиру. Наприклад, порцію салату краще заправити всього однією чайною ложкою олії. І краще якщо це масло буде нерафінованою, першого віджиму. Від цього ще більше примножиться користь креветок!

Якщо все-таки у вас підвищений рівень холестерину в крові, то вам слід уникати вживання містять його продуктів. Це може привести до утворення холестеринових бляшок в судинах, що веде до інфарктів і інсультів, а також ішемії серця. Тут шкоду від вживання креветок цілком очевидний.

За своєю суттю креветки можуть завдати шкоди здоровій людині, тільки якщо ця людина занадто захопиться під час їх поїдання. Не варто сильно захоплюватися ними, тому що їжа ця ситна і може викликати труднощі роботи шлунково-кишкового тракту, а також викликати тяжкість і інші неприємні відчуття.

Спирайтеся на здоровий глузд і дотримуйтеся золотої середини в питаннях харчування, і вживаються вами продукти будуть приносити вам більше користі , ніж шкоди.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду креветок:

Користь і шкода креветок

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *