Користь і шкода ківі

Практична порада. Якщо вам належить бути присутнім на великому, серйозному заході, по ходу якого передбачається прийом спиртних напоїв, візьміть з собою парочку ягід ківі.

Вам не доведеться кокетувати і відмовлятися пити за здоров’я молодих, ювіляра і інших винуватців торжества, вам допоможе ківі. Перед чаркою алкогольного напою і після неї з’їжте кружечок цієї чарівної ягоди, і сп’яніння вам не загрожує, звичайно, якщо мова йде про розумних кількостях алкоголю.

↑ зміст

Батьківщина мавпячої ягоди

Той, хто вперше побачив на прилавках нашої країни волохату картоплю, був немало здивований заморської гості. Рослина, на якому з’являється ківі або як її називають на батьківщині, в Китаї, мавпяча ягода, відноситься до сімейства актінідіевих ліан. Наші сучасники, покуштувавши дивиною ягоди, довго сперечалися про її смак, чи то аґрус, то чи суниця, то чи банан з ананасом. Смак у неї своєрідний, дуже приємний, смак субтропіків.

Ягода знайшла своє застосування в кулінарії, косметології та дієтології. Низькокалорійна і приємна на смак, вона входить до складу багатьох дієт, до того ж користь ківі настільки велика для організму людини, що можна кілька днів харчуватися тільки їй, при цьому худнути і зміцнювати здоров’я. Єдиний недолік продукту, його висока ціна, яка, на жаль, завдає реальних збитків усім бажаючим поласувати екзотикою.

Ліани ківі потребують підпорах, ростуть разом з виноградом, відмінно плодоносять в теплому кліматі і смертельно боятися морозів. Дивовижна ягода стала символом Нової Зеландії, і за візуальне схожість з однойменної пташкою, і за корисні властивості, і тому, що країні потрібен був якийсь оригінальний символ.

↑ зміст

Корисні властивості ягоди в її складі

Відразу варто підкреслити високий вміст вітаміну «С». У ківі його більше, ніж у цитрусових. Волохатий плід може також похвалитися унікальним складом, в якому

  • Вітаміни «А», всі вітаміни групи «В», «РР», «Е»,
  • Органічні, фруктові і ненасичені жирні кислоти,
  • Флавоніди,
  • Крохмаль,
  • Клітковина,
  • Моно-і дисахариди,
  • Харчові волокна,
  • Балки,
  • Мінеральні елементи сірка, калій, фосфор, натрій, магній, йод та інші 15 елементів.

Якісні корисні властивості ківі відрізняються наявністю великої кількості антиоксидантів, органічних кислот, мікро і макроелементів. Шкода ягоди для організму людини при такому складі, просто неможливий, і це стосується всіх відомих сортів ківі, найпопулярнішого Хейворт, не менш відомого Бруно, а також менш популярних сортів Монті, Аббот, Матуа, Омури і Аллісон. Нещодавно виведений сорт Gold ківі має м’якоть жовтого колір, на смак виключно солодкий, без кислинки . Калорійність цього чуда всього 100 ккал на 100г. Мабуть, на сьогодні це кращий засіб для схуднення, без будь-якої шкоди для організму!

↑ зміст

Кому показані ягоди ківі

Здоровій людині корисно все, і ківі теж. Однак особлива користь ківі полягає в його цілющий вплив на організм хворої людини.

  1. Корисні властивості ківі потрібні людям, що страждають на бронхіальну астму. Дихальна система організму нормалізується при регулярному вживанні ягоди.
  2. Ківі зменшує ризик інфекційних захворювань, простудних, вірусних інфекцій, зміцнює імунітет. Імунна система активізується внаслідок регулярного вживання мавпячої ягоди.
  3. Ягода необхідна для сердечників, її здатність спалювати, блокувати жири, знижує ризики тромбів, оптимізуючи роботу серцево-судинної системи,
  4. Великий вміст пектину в плодах допомагає ритмічній роботі кишечника, ківі знижує рівень холестерину, сприяє утворенню якісного складу мікрофлори кишечника.
  5. Екзотичний продукт просто необхідний для організму вагітної жінки. Тут користь ківі проявляється в усьому досконало. Вітаміни, амінокислоти, фолієва кислота і всі інші елементи відмінно допомагають жіночому здоров’ю.

Ми, як правило, чистимо волохатий плід, знімаємо шкірку і не цінуємо ті корисні властивості, які в ній містяться, вважаючи, що вони принесуть шкоди. Але можна просто жувати шкірку, що не ковтаючи, поповнюючи, таким чином, організм великою кількістю антиоксидантів для боротьби з різними бактеріями.

↑ зміст

Як правильно вживати ківі

Ягода може завдати шкоди людям страждаючим захворюваннями шлунка, в разі переїдання, в поєднанні з кисломолочними продуктами. Це може викликати запор, порушення травлення і інші неприємності. Ягода також може заподіяти шкоду, якщо людина страждає розладом сечовивідної системи.

Ягода може завдати шкоди людям які страждають на алергію, або в разі індивідуальної непереносимості продукту. Висип на шкірі, набряк гортані, набряк мови, досить неприємні наслідки від вживання нешкідливого в цілому продукту.

Ківі, мов пташка, допомагає людині стати здоровим, струнким і успішним. Ківі коштує дорого, але варто того, щоб включити її в щоденний раціон харчування і бути здоровим!

Користь і шкода ківі

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *