Користь і шкода перлової крупи

Перлова крупа гордо носить своє ім’я, яке походить від найстарішого слова «перл» — перлина. І якщо придивитися, то помітно, що зерна ячменю після обробки дуже нагадують перли, який росте в річках. Таку ж коштовність ця крупа являє і за своїм хімічним складом.

Перлова каша надає неоціненний вплив на здоров’я, і від неї велика користь. Але чомусь так склалося, що перлова крупа ставитися до тих каш, які багато хто не люблять і вважають, що вона здатна принести шкоду. Зазвичай її можна зустріти в супах, що загубилася серед інших інгредієнтів. Мало хто здогадується, що це улюблена каша Петра I.

Просто тепер розучилися готувати перловку, користь якої витягується при деяких особливостях при варінні. Спочатку перловка — це перероблені зерна ячменю. Він, в свою чергу, є цінною культурою, яка відома з давніх часів, і її користь незаперечна. Зернами цього злаку розплачувалися, вони розцінювалися, як показник багатства. Ячмінь поряд з вівсом був основою зернового раціону розвинених цивілізацій.

↑ зміст

Складові перлової крупи

Наші предки навіть не замислювалися про хімічний склад ячменю і круп, які виходили з нього, але твердо знали, що перлова крупа, що вживається в їжу давала імпульс для припливу сил, а хвороби і хвороби йшли на другий план. Тому люди почали схилятися до висновку, що користь перлової каші має велике значення для здоров’я. Сьогодні можна розкласти ячмінь на окремі компоненти і побачити, що від них тільки користь. Завдяки вченим, ми знаємо, що, перловка багата різними компонентами, це:

  • лізин, оказивающійпротівовірусноедействіеіпомогающійвирабативатьколлаген;
  • клітковина;
  • білок;
  • вуглеводи.

Якщо доповнити цей список мінералами і вітамінами, то користь перловки буде очевидна. Адже ніхто не буде сперечатися, що такі компоненти, як залізо, калій, кальцій, фосфор, йод, бром і багато інших вкрай потрібні людському організму і не здатні завдати шкоди, від них тільки користь. І все це містить проста і дешева перловка. Через цих унікальних властивостей, перлова крупа дієво чистить організм від шлаків і токсинів.

↑ зміст

Лікувальні властивості перлової крупи

Сам ячмінь і продукт, який отримують з нього — перлова крупа — володіють комплексом лікувальних властивостей, користь і вплив на організм яких підтверджується багатьма вченими . «Народна» медицина застосовує перловку і різноманітні перлові каші при профілактиці і лікуванні хвороб:

  • нирок,
  • печінки,
  • геморою,
  • артриту,
  • діабету,
  • ожиріння.

Щоб користь від вживання каші була повною, необхідно взяти за правило регулярно включати в раціон свого харчування перловку, і багато недуга не будуть нагадувати про себе.

↑ зміст

Перловка, як засіб від схуднення

Через великий вміст клітковини, яка діє, як природний очисник, дієти, засновані на перлової каші, не завдають шкоди, а сприяють нормалізації травних процесів, а, отже, і схудненню. При позбавленні від зайвих кілограмів ця крупа має таку ж дію, як і в очищенні організму, адже всі необхідні речовини, які містяться в ній, сприяють нормалізації обміну речовин.

Є, звичайно, і деякі нюанси. При таких дієтах вживається зовсім не жирна (без додавання маслосодержащих продуктів) і зовсім не солона каша. Для противників усіляких дієт є своя пропозиція — меню, в основі якого лежить перлова крупа. Для того щоб отримана користь була оптимальною, необхідно щоденне вживання в їжі каші з цієї крупи і посилене пиття рідини . Тоді дієта на основі перловки не принесе шкоди, адже її можна доповнити овочевими та фруктовими добавками, різними молочними продуктами, грибами, білим м’ясом птиці.

Розподіливши все кількість продуктів протягом дня, можна не завдаючи шкоди своєму апетиту, харчуватися правильно. З огляду на, що користь і шкода дієти з перловки полягають в різноманітності харчового раціону «сидіти» на ній можна нескінченно довго.

↑ зміст

Як приготувати кашу корисно і смачно

Перловка — особлива круп, тому готувати кашу потрібно таким чином, щоб користь при її приготуванні була максимальною, а зробити кашу смачною і не завдати собі шкоди — це ціле кулінарне мистецтво. Освоївши майстерність приготування перлової каші, зварити потім інші схожі страви буде абсолютно не складно. Основні правила мистецтва каші варення:

  1. залітьхолоднойводой, (краще — наночь);
  2. крупу, вимоченнуютакімобразомзасипатьвгорячеемолоко;
  3. датьемупокіпетьмінут5, незакриваякришкой;
  4. переместітькастрюлюна «водянуюбаню» іварітьнеменее6часов.
  5. Когдакашабудетпрактіческіготова, внеенадодобавітьслівкі, небольшоеколічествослівочногомаслатакженепрінесетбольшойвредістарательноразмешать.

В результаті виходить апетитна на вигляд каша бежевого кольору. Користь, яку приносить її ніжний смак, неоціненна. Знавці запевняють, що смак правильно приготовленої перловки надзвичайно ніжний і не має неприємних присмаків.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду перлової крупи:

Користь і шкода перлової крупи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *