Курка — користь і шкода збалансованого харчування

Курочка на обід входить до складу раціонального меню, будучи ознакою національної традиції деяких народів. Розумний, перевірений поколіннями підхід до харчування жителів гір доведений їх довголіттям. У спекотній емоційної Кубі куряче м’ясо необхідно для збалансованого харчування в тропічній зоні.

Курка національне чеське блюдо. Смак курячого м’яса становить основу безлічі рецептів знаменитих китайських вишукувань.

Курка по-єврейськи — чемпіон за кількістю рецептів корисних, незвичайно смачних і дивно безпечних з точки зору переїдання. Популярність курячих продуктів у євреїв кращий аргумент про те, що користь курки не вимагає доказів.

У радянській літературі описується безліч прикладів, коли курячий бульйон воскрешав тяжкохворих. Користь курячого бульйону очевидна. Існує дієта, при якій курячий бульйон творить чудеса, допомагаючи подолати важкі запальні процеси, гнійні захворювання.

↑ зміст

Єврейський антибіотик

Курячий бульйон — очевидна користь для людського організму. Це незамінні ліки при застуді, курячий бульйон здатний знижувати високу температуру у хворих на вірусні захворювання. Курячий бульйон це:

  • Цілюще засіб при захворюваннях шлунково-кишкового тракту,
  • Відмінний засіб для поліпшення діяльності серцево-судинної системи,
  • Знижуючи в’язкість крові, сприяє зниженню ризику тромбофлебіту,
  • Курячий бульйон необхідний для правильного формування скелета,
  • Зміцнює зуби, нігті, волосся,
  • Загоює рани,
  • Зміцнює імунітет,
  • Сприяє активізації організму, дарує бадьорість,
  • Є основою для багатьох дієт.

Користь бульйону в його насиченості амінокислотами, пептидами, жирними кислотами. Крім того всі додані в бульйон овочі, спеції підсилюють його користь зберігаючи всі власні корисні якості. Наприклад, часник, користь якого складається в здатності виводити токсини, усувати бактерії, боротися з раковими утвореннями і так далі, в бульйоні збільшується в рази, сприяючи оздоровленню організму.

Однак не варто думати, що купивши в місцевому супермаркеті бройлерного курчати, можна зварити з нього бульйон, що володіє цілющими властивостями. Такий відвар може принести шкоду. Напханий консервантами, препаратами, стимулюючими його зростання, шкідливими речовинами, що продовжує свіжість продукту, бройлер не придатний для бульйону категорично.

Щоб не отримати шкоди, щоб приготувати справжній бульйон потрібно купувати домашню курку, несучку. У народі їх називають «біговими» курми. Вони ростуть на природі, харчуються екологічно безпечними продуктами, дихають повітрям полів, п’ють чисту воду. Такі місця ще збереглися на щастя. Наваристий жовтий ароматний курячий бульйон з такою курочки здатний творити чудеса. Шкода від такого продукту просто неможливий, тільки користь. Правда м’ясо жорстке, але при вмілому приготуванні, вважається дієтичним продуктом. Особливо очевидна користь від білого м’яса, курячої грудки.

↑ зміст

Дієтичний продукт

Біле м’ясо курки містить велику кількість білка. Але головне, користь білого курячого м’яса полягає в великому вмісті фосфору. Навіть магазинна курка подарує організму стільки фосфору, скільки міститься в морепродуктах.

Багато хто не любить грудку, біле м’ясо трохи сухувато. Однак правильний рецепт усуває цей недолік. Любителям окостів можна не засмучуватися, присутність вітамінів групи «В», вітамінів «А» і «Е», ніжного легкозасвоюваного білка, відсутність вуглеводів і малий вміст жирів прирівнює м’ясо до дієтичних продуктів харчування.

Основа раціонального харчування, користь при багатьох захворюваннях, вміст протеїну, заліза, калію і магнію — ось що таке куряче м’ясо. Недарма воно входить до складу лікувальних дієт і столів харчування, які призначаються лікарями при самих різних захворюваннях. Шкода продукту не простежується. Який може констатувати шкоду, коли куряче м’ясо нормалізує кров’яний тиск, знижує рівень холестерину, стимулює обмінні процеси організму, роботу нирок і печінки.

Шкода може принести пересмажена куряча шкірка, здатна вбираючи масла при термічній обробці, утворювати канцерогени . Крім того, речовини необхідні для швидкого набору ваги бройлера, антибіотики необхідні для довшого збереження курки, ін’єкційні гормони, накопичуються в шкірі і підшкірному шарі жиру. Краще шкіру не є, це явний шкоду! Але ця шкода не поширюється на домашню птицю, яку немає необхідності стимулювати для зростання і забій птиці відбувається безпосередньо перед її продажем на ринку.

↑ зміст

Курячі делікатеси. Користь

Мало хто знає, що користь курячих сердечок дорівнює задоволення від їх поїдання. Все просто, курячі сердечка містять:

  • Вітаміни «РР», «А», групи «В»,
  • Мінерали, фосфор, калій, магній, цинк, залізо, і так далі,
  • Амінокислоти.
  • Білки.

Регулярне вживання в їжу цього делікатесу допомагає успішно боротися з анемією, вони сприяють збагаченню крові гемоглобіном, регулювання діяльності серцево-судинної системи. Регенерація, відновлення організму, посттравматичний період передбачає максимальне використання в їжу курячих сердечок. Вони дають бадьорість, відновлюють сили.

Переїдання практично неможливо. Жила в літній період в Гатчині царська сім’я щодня поїдала величезні кількості курячих і перепелиних сердечок. Таким чином, курячі сердечка, користь яких може називатися царської внаслідок того, що ця їжа регулює тиск, заспокоює нерви, регулює цукор крові, синтезує необхідні організму ферменти і гормони.

Шкода делікатесу можливий лише в тому випадку, якщо продукт неякісний, прострочений. Лише купівельну увагу здатне нейтралізувати цю шкоду, щоб смачне і дуже корисне блюдо регулярно з’являлося на столі.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду курки

Курка — користь і шкода збалансованого харчування

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *