Квасоля — показання та протипоказання для лікування різних захворювань

Така різноманітна квасоля, користь і шкода якої, неодноразово дивували людей, з’явилася в Росії в 11 столітті. Дізналися про існування цієї рослини в нашій країні завдяки французьким торговцям. Спочатку люди тільки милувалися дивовижними кучерявими стеблами квасолі і її красивими квітами, не знаючи про те, яка величезна користь таїться в маленьких зернятках.

На даний момент часу користь квасолі добре вивчена і люди не тільки вживають її в їжу, але і використовують як допоміжний засіб при лікуванні різних захворювань .

↑ зміст

Квасоля буває різна

Досвідчені селекціонери постійно виводять нові види цієї культури, на цей момент найбільш популярними є наступні:

  • Червона;
  • Біла;
  • Стручкова.

Кожен з цих видів має свої особливості, а також свої переваги і недоліки. Для того щоб дізнатися в чому полягає користь того чи іншого виду, потрібно розглянути їх більш детально.

Червона квасоля

У червоній представниці сімейства бобових міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, які роблять її воістину універсальної. Основна користь цього виду полягає в самих зернятках, які необхідно збирати тільки в момент повного дозрівання. Червона квасоля містить вуглеводи, білки, кислоти і навіть каротин. Завдяки всьому цьому вона іноді прирівнюється по своїй харчовій цінності до риби і м’яса. Особливо актуально це для вегетаріанців, дозволяючи їм отримати всі необхідні речовини для повноцінного функціонування організму, не ущемляючи своїх принципів і не завдаючи шкоди організму.

Червона квасоля обов’язково має бути присутня в дитячому раціоні, так як вона сприяє правильному формуванню кісткової системи та м’яких тканин. Завдяки білку, що міститься в ній у великій кількості, відбувається повноцінний розвиток дитини.

При дієтичному харчуванні червона сільськогосподарська культура дуже актуальна, адже її калорійність мінімальна, а користь для організму велика. Одноразовий прийом будь-якої страви, в якому міститься червона, або будь-яка інша квасоля, запобігає людини від передчасного старіння і робить його м’язи пружними.

↑ зміст

Стручкова квасоля

ock_id_3″> < >

Користь стручкової квасолі полягає головним чином у великому змісті клітковини і таких мікроелементів, як залізо, кальцій, а також вітамінів і поживних речовин.

Стручкова представниця сімейства бобових благотворно впливає на стан шкіри, волосся і нігтів, при її вживанні зовнішній вигляд людини стає значно свіжіше і привабливіше.

До роботи травних органів вона має безпосереднє відношення, завдяки великому вмісту клітковини, також посилює перистальтику кишечника і спосіб ствует ефективному очищенню організму від застарілих шлаків.

Представники народної медицини стверджують, що саме стручкова квасоля сприяє швидкому одужанню при бронхіті та інших захворюваннях дихальних шляхів.

Велика користь стручкової квасолі і для кровоносної системи , це обумовлено великим вмістом в ній заліза, а адже саме цей елемент сприяє виробленню еритроцитів.

Стручкова квасоля, на відміну від багатьох інших продуктів, рекомендована людям, хворим на цукровий діабет, так як в її склад входить і унікальне компонент — аргінін. За спектром дії він мало відрізняється від інсуліну, сприяють зниженню рівня цукру.

↑ зміст

Цариця столу

< id = " _ad

Дієтологи і кухаря при згадці квасолі сходяться в одному: вона неоціненна для людини і обов’язково має бути присутня на кожному столі. Оскільки користь квасолі полягає і в самих зернах і навіть в стручках, то її вживання в їжу має бути різноманітним.

З неї готують салати, варять супи і роблять пюре. Вживання різних страв з квасолі нормалізує роботу центральної нервової системи, покращує пам’ять і стимулює роботу мозку.

Вона має протимікробну і протизапальну дію, її рекомендують вживати під час затяжних хвороб, для того, щоб уникнути ускладнень < /strong>.

Фасоль має легку сечогінну дію, тому вона дуже важлива людям, що страждають від набряків і сечокам’яної хвороби. Будь-які страви, основним інгредієнтом яких є цей продукт, сприяють глибокому внутрішньому очищенню організму, а деякі навіть запобігають появі зубного каменю.

↑ зміст

Чим небезпечна

При всій величезній користі квасолі, є все-таки категорія людей, яким цей продукт протипоказаний. В першу чергу, це люди похилого віку, а також страждають складними захворюваннями в області кишечника і дванадцятипалої кишки.

Цей продукт небезпечно вживати людям, що страждають від колітів, здуття і підвищеного рівня кислотності.

у всіх інших випадках, квасоля є просто незамінним джерел вітамінів і поживних речовин, необхідних людині.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду квасолі

Квасоля — показання та протипоказання для лікування різних захворювань

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *