Манго — неймовірна користь і незначної шкоди

Практично кожен з нас чув про манго! Це смачний і неймовірно корисний фрукт, привозиться в нашу країну з Індії, завдяки чому, він отримав свою другу назву «азіатське яблуко».

Манго — напівкислі фрукт, який має більше 1000 різновидів. Тому, він вживається в усьому світі, і є незамінним в кулінарії.

Склад манго

В першу чергу, манго відомий як хороший антиоксидант. У його складі мають вітаміни групи В, А, С, Е, РР, К, а також корисні мікроелементи, такі як цинк, залізо, фосфор, кальцій, магній, селен, мідь і калій. Знаючи склад фрукта, лікарі рекомендують використовувати його для боротьби з холестерином, а також під час дієти. Тому, можна тільки уявити, яка користь від вживання манго.

Користь манго

Користь манго, як і будь-якого іншого фрукт, проявляється при його максимальній стиглості. Визначити зрілість за кольором часом буває дуже важко, так як зовні він може бути як зеленим, так і помаранчевим.

Визначити стиглість фрукта можна по приємному запаху біля підніжки і пружності, коли його натискають. Крім того, стиглий манго має виразну блискучу шкірку.

Його користь полягає в наступному:

  • величезний набір різних цукрів, серед яких глюкоза, сахароза і мальтоза. Користь від них необхідна людям, які займаються виснажливої розумової діяльністю.
  • м’якоть цього фрукта містить в собі багато вуглеводів, білків, вітамінів і клітковини. Це корисні складові, які позитивно впливають на зорову систему. Фрукт рекомендують людям, які мають захворювання очей.
  • вмісті вітамінів групи В і аскорбінової кислоти, користь яких для організму величезна;
  • фрукт має багато фосфору, заліза і кальцію. Подібні складу мають яблука, користь яких відома практично кожному. Регулярне вживання манго позитивно впливає на травну, нервову і м’язову систему.
  • вживаючи стиглий плід в їжу, можна підвищити захисні функції організму, запобігти простудні захворювання, знизити ризик онкологічних захворювань, надати тонусу тіла;
  • в багатьох країнах манго використовується для поліпшення роботи мозку, зміцнення м’язової системи, зупинки кровотечі й.
  • сік фрукта використовується для лікування атеросклерозу, холестерину і цукрового діабету;
  • так само це «азіатське яблучко» знайшло своє застосування в дієтології. Крім цього, що фрукт сприяють зниженню ваги, він ще й насичує організм найрізноманітнішими вітамінами і корисними елементами.

Крім цього, з манго виготовляють ефірні масла, які також незамінні в багатьох сферах життя людини.

↑ зміст

Масло «азіатського яблука»: корисні властивості

Масло манго має в своєму складі дуже багато корисних елементів. Це тріпентени, токоферол, і фітостероли, які дозволяють освіжити шкіру, надати їй свіжість і молодість. Масло незамінне при виготовленні загоюють мазей і кремів, а також антивікових засобів.

Масло дозволяє досягти наступних ефектів:

  • зволожити шкіру обличчя, надати їй м’якість і бархатистість;
  • загоїти рани на шкірі;
  • зволожити потріскані губи і куточки губ;
  • усунути лущення рук, зробити їх м’якими і ніжними.

Масло манго може використовувати не тільки жінками, але й чоловіками. Його можна чудово використовувати замість бальзаму після гоління. Використання засобу в сауні дозволить відрегулювати кислотний і лужний баланс шкіри.

Дуже часто масло застосовується для виробництва засобів для боротьби з розтяжками, які відрізняються високою ефективністю.

↑ зміст

Шкода фрукта

Хоча манго і є неймовірно корисними фруктом, все ж, від нього може бути і шкода, який полягає в наступному:

  • вживання в їжу більше двох незрілих фруктів може сприяти болів в животі і подразнення травної системи.
  • зловживання фруктами, так як можна викликати алергію, запори і розлади кишечника.

Щоб мінімізувати шкоду від вживання фрукта, не варто ним зловживати, ну і звичайно ж, вживати в їжу тільки свіжим.

↑ зміст

Як правильно вибрати

Стиглий манго має приємний кисло-солодкий смак, тому припаде до смаку навіть тим людям, які не дуже люблять фрукти. Вибираючи стиглий плід, який не принесе організму шкоди, варто звертати увагу на такі моменти:

  • приємний запах біля підніжки фрукта, іноді нагадує персик. А якщо пахне кислотою або алкоголем, він вже зіпсувався;
  • шкірка повинна бути блискучою, консистенція пружною. Якщо придавити фрукт, той втратить свою пружність і починає підтікати, він втратив свою свіжість, і може завдати шкоди організму;

Крім цього, манго може бути десертним і Соусна. Смак таких фруктів значно відрізняється, тому, вибираючи продукт додому, коштує значно вивчити бирки в магазині. Шкода від фрукта мінімальний, зате користь — величезна.

Манго — неймовірна користь і незначної шкоди

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *