Маринований імбир — користь і протипоказання

Хто щодня їсть імбир, той може забути про лікаря! Так стверджують відомі довгожителі — китайці та японці. А вони-то вже точно знають толк в питаннях здорового харчування.

Імбир (його також називають рогата корінь) унікальний за своїми смаковими і цілющим властивостям. У цьому йому поступаються багато лікарських рослин, яким приписують чудодійні властивості і надприродну ефективність. За змістом корисних речовин імбир займає почесне друге місце після женьшеню, шанобливо званого «корінь життя». Також, відома його здатність нейтралізувати шкоду деяких отрут.

Маринований імбир, як спеція, надає легку гостроту і пікантність страв, відтіняє смак риби і морепродуктів.

У багатьох рогата корінь асоціюється з японською кухнею, де дійсно надзвичайно популярний. У нас більш відомий маринований білий імбир — гару. Японці маринують його в рисовому або сливовий оцті і подають з суші. Якісний продукт повинен бути рожевого або блідо-жовтого кольору.

Свіжий імбир може зберігатися тиждень, сушений — місяць. Маринування дозволяє зберегти корисні речовини імбиру, його смак і аромат на більш тривалий термін — кілька місяців.

↑ зміст

Маринований імбир в народній медицині

Якщо перераховувати лікувальні властивості, якими володіє маринований імбир, то список вийде значним:

  • протизапальну
  • знеболююче
  • спазмолітичну
  • розсмоктує
  • вторгнень
  • загоює
  • збудливу
  • тонізуючу
  • потогінний
  • жовчогінну
  • бактерицидну
  • антибактеріальну
  • антиоксидантну
  • заспокійливе

Безсумнівна користь маринованого кореня для серця, мозку і статевої функції. Крім того, він сприяє збереженню молодості, а цей факт вагома причина включити його в свій раціон.

Рогатий корінь містить велику кількість вітамінів (А, С, групи В) і мінеральних речовин, амінокислот (валін, аспарагін, триптофан), органічних кислот (каприлова, лінолева, олеїнова, нікотинова), ефірних масел (70% яких становить зінгиберен).

Пекучий смак йому додає фенолподобное речовина гингерол.

↑ зміст

Чому японці молодо виглядають?

Вчені давно довели, що причиною старіння є зашлакованості організму. Токсини і шлаки пригнічують всі функції життєдіяльності і завдають серйозної шкоди на клітинному рівні. Особливо цінна користь маринованого кореня як засіб, що поліпшує травлення тваринних білків. Він нейтралізує шкідливі токсінообразующіе властивості м’яса і риби, зміцнює слизову шлунка. Це ефективний засіб для очищення від погано переварені відходів їжі, які приносять колосальну шкоду, відкладаючись в тілі і отруюючи його. Можливо, в цьому криється велика таємниця японців і китайців — вміння залишатися молодими і бадьорими до похилого віку. Жодна інша нація не виглядає на 25 років і в 40, і в 50.

Систематичне вживання маринованого імбирного кореня в помірних кількостях збільшує внутрішній вогонь, стимулює апетит і травлення. Їжа засвоюється легко і до кінця. У Країні Вранішнього сонця, де рибу споживають в сирому вигляді, маринований імбир грає роль надійного захисника організму від різноманітних паразитів. Він прийде на допомогу при отруєннях тваринними отрутами, спиртами, грибами.

Завдяки здатності покращувати кровообіг і прискорювати метаболізм, широко відома користь маринованого імбиру як ефективного засобу для схуднення. Якщо ви хочете легко розлучитися із зайвими кілограмами, просто використовуйте його у вигляді добавки до правильного харчування.

↑ зміст

Маринований імбир від ста недуг

Фахівці рекомендують маринований імбир при:

  • нетравленні і відрижці
  • болях в животі різного характеру
  • виразкової хвороби шлунка
  • алергічних і шкірних захворювань
  • ревматизмі, артритах, м’язових болях
  • зниженому імунітеті, частих простудних захворюваннях, грипі
  • головних болях, мігрені
  • імпотенції, безплідді, простатиті, запаленнях органів малого таза
  • підвищеному рівні цукру в крові
  • запаленні підшлункової залози
  • підвищеному тиску
  • вегетосудинної дистонії
  • підвищеному холестерин, схильності до утворення тромбів
  • ослабленні серцевого м’яза
  • ослабленні функції щитовидної залози
  • фізичної та розумової втоми

Цей список можна продовжувати до нескінченності.

↑ зміст

Маринований імбир — джерело молодості

Цей скромний рослинний лікар є найсильнішим природним антиоксидантом. При правильному вживанні маринований імбир призупиняє процеси старіння і зростання пухлин. Давно доведено його користь і ефективність для профілактики раку. Він омолоджує і покращує колір обличчя. Підсилює живлення клітин мозку, зміцнює пам’ять, поліпшує здатність до навчання, тому корисний для людей розумової праці. Допомагає легко долати ситуації, де потрібна підвищена нервова напруга, нейтралізує шкоду стресу. Освіжає подих. Підвищує збудження і є найсильнішим афрозодіаком. У справах інтимних користь його однаково значна і для жінок, і для чоловіків. У країнах Азії маринований імбир використовували для позбавлення від ознак морської хвороби.

↑ зміст

На допомогу курцям

Мало хто знає, що імбирний корінь допомагає боротися з курінням. Якщо пожувати шматочок маринованого кореня, бажання курити слабшає. А якщо робити це досить регулярно, то проходить зовсім. Цим його користь не вичерпується. Цей цілющий корінь запобігає розвитку атеросклерозу — головного бича сучасності і незмінного супутника всіх курців. Також, він розріджує кров, нейтралізує шкоду нікотину і захищає серцево-судинну систему.

↑ зміст

Як приготувати вдома?

Це пікантне і корисне ласощі можна приготувати і вдома. Один імбирний корінь середніх розмірів (приблизно 200 г) тоненько нарізати, покласти в керамічну ємність і залити киплячим розсолом, приготовленим з чверті склянки рисового оцту, 2 ч. Л. солі і 3 ст. л. цукру. Коли розсіл охолоне, відправити ємність з імбиром в холодильник. Приємне, освіжаюче ласощі можна пробувати через 7 годин. Зберігатися воно може в прохолодному місці 3-4 місяці.

↑ зміст

Протипоказання

В ряді випадків споживання маринованого імбиру може завдати шкоди. По-перше, навіть здоровій людині слід дотримуватися помірності у вживанні цього продукту, використовуючи лише в якості приправи до основної страви. Його надлишок може викликати печію, блювоту, пронос, висип на тілі. По-друге, його категорично не можна їсти вагітним жінкам, що годують матусям, а також людям із захворюваннями печінки, виразку шлунка і запаленням слизової кишечника.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду маринованого імбиру:

Маринований імбир — користь і протипоказання

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *