Морозиво — користь і шкода солодкого десерту

А чи знаєте ви, що морозиво, поряд з іншими молочними продуктами, знижує артеріальний тиск. А чи знаєте ви, що морозиво відмінний засіб від похмілля, втоми і дратівливості. Недарма в світі кожну секунду купується порція морозива. А його різноманітність налічує близько 750 видів.

Головним покупцями морозива за статистикою є молоді (від 15 до 30 років) представниці прекрасної статі, які з’їдають третину всіх світових запасів морозива. Але основні покупці морозива — чоловіки. Вони обожнюють його, але соромляться в цьому зізнатися, і, як правило, купуючи своїй дамі порцію «кошти від млявості» як назвав морозиво Гіппократ, сильна стать лише страждає, сгладивая слинки.

↑ зміст

Коротка історія морозива

Користь морозива була відома в Стародавньому Римі та Стародавній Греції. У спеціальних приміщеннях заморожували суміш меду з фруктовим соком. Слов’янські народи робили морозиво з сиру зі сметаною, додаючи в суміш горіхи, мед, ягоди. Нарізали чудовий десерт стружкою, подаючи до млинців на великі Велесова святки, гуляння на честь Коляди.

Сьогодні десерт обов’язкова складова будь-якого вечері, прийому, банкету. Поганим тоном вважається відсутність морозива в меню. Кулінари з насолодою винаходять найнеймовірніші складові до цього десерту, змагаючись один з одним. Наприклад, найдорожчий десерт складається з покритих їстівним золоченням кульок, прикрашений трюфелями і паюсной ікрою. Коштує це диво кулінарного мистецтва $ 1000, спробувати його можна в Нью-Йорку, кажуть, смачно!

↑ зміст

З чого складається морозиво

Промислове виробництво морозива сьогодні рентабельно не тільки завдяки любові народу до прохолодного ласощів. Користь морозива в його склад та якість інгредієнтів. Склад продукту:

  • Молоко жирне,
  • Протеїни (казеїн, лактоза, сироватка),
  • Цукор,
  • Стабілізатори,
  • Емульсії,
  • Ароматизатори,
  • Наповнювачі (шоколадна або кокосова стружка, карамель, горіхи, фрукти та інше)
  • Вода.

Вважати морозиво марним ласощами помилка. У ньому понад 15 амінокислот, безліч різних тварин і рослинних жирів, більше 30 мінеральних солей, ферменти, важливі для життєдіяльності організму людини, фосфор, магній, залізо, і корисний для серця калій.

↑ зміст

Корисне ласощі

Якщо уважно поглянути на людей з морозивом можна безпомилково визначити благотворний вплив серотоніну, гормону щастя на їх настрій. Позитивні емоції значно знижують наслідки стресів. Така терапія сучасним городянам, змученим гнітючим впливом мегаполісів, сьогодні вкрай необхідна. Тільки заради цього варто їсти цей антидепресант регулярно.

Але це далеко не звістку спектр позитивного впливу корисного ласощі на організм людини. Морозиво, виготовлене з додаванням йогурту, сприятливо впливає на мікрофлору шлунково-кишкового тракту. Корисні бактерії потрапляють в кишечник, стимулюючи метаболізм.

Сучасне лікувальний ласощі на молочній основі без жирів з інулін стимулює роботу кишечника, підвищує імунні властивості організму . Спеціальна добавка (інулін) замінює жири під смакової палітри. Морозиво, збагачене лактулозою, є лікарським засобом.

Лікувальне морозиво корисно всім без винятку. Корисно морозиво дітям, корисно людям похилого віку і дорослим, вагітним і годуючим. Не варто слухати міфи про шкоду кращого десерту в світі, їх придумують недобрі люди, які на питання — чи можна годуючим матерям морозиво вигадують страшилки про зайву вагу, холестерин, цукровому діабеті та інших маячних речах.

Хіба можливий шкоду морозива збагаченого кальцієм, магнієм і вітаміном «А»? Ні. Такий продукт необхідний в раціоні харчування людей страждають захворюваннями серцево-судинної системи. Людям, які працюють на підприємствах зі шкідливою екологічною обстановкою, літнім людям, тим, хто знаходиться в процесі реабілітації після антибіотиків таке морозиво корисно! А тим, хто страждає захворюваннями шлунково-кишкового тракту просто необхідно іноді ласувати морозивом з ацидофільними добавками, лактобактеріями.

Морозиво з бета-каротину добавками, продукт, створений для радості і поліпшення зору. Він особливо корисний нашим діткам, завантаженим корисним читанням, переглядом телевізійних програм, комп’ютерними заняттями. Корисне ласощі допомагає покращувати стан здоров’я шкіри і волосяного покриву.

↑ зміст

Як є десерт

Є морозиво взимку на вулиці шкідливо. Ризик простудних і гостро-респіраторних захворювань в цьому випадку значний. Незважаючи на те, що ласощі підвищує настрій, поїдати його в необмежених кількостях шкідливо.

Шкода морозива можуть відчути люди схильні до повноти, хворі на хронічний гастрит і виразку.

Діабетикам варто уважно читати склад на упаковці, якщо продукт виготовлений на сахарозі, від нього слід відмовитися. Якщо морозиво зроблено на тваринних жирах, воно не рекомендовано людям з підвищеним рівнем холестерину.

Є морозиво краще повільно, при швидкому поїданні знижується температура, звужуються судини головного мозку, болить голова. Ласувати краще розмірено, щоб задоволення було на все сто!

Купуючи десерт, звертайте увагу на температуру зберігання, яка повинна бути не вище -18 ° С. Розморожування і подальше заморожування продукту призводить до втрати смакових і корисних якостей. Не варто купувати деформований розплився ласощі, не варто довго зберігати упаковку в морозилці, вважаючи, що термін зберігання заморожених продуктів великий. Купуйте ріжок, стаканчик ласощі до вечері, щоб гарний настрій гарантувало якісний відпочинок і глибокий сон.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду морозива

Морозиво — користь і шкода солодкого десерту

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *