М’ясо індички — корисні і шкідливі властивості

Європейським гурманам вперше довелося скуштувати м’ясо індички в середні століття. Трюми кораблів Колумба поряд з безліччю дивовижних товарів, золотом, самоцвітними камінням, були наповнені дивовижними птахами з яскравим переливаються на сонці оперенням. Цих птахів великий мореплавець побачив у палацах Монтесуми. Індіанці цінували їх не лише за ніжне і дивно смачне м’ясо. Кістки птахів йшли на виготовлення будь-яких побутових інструментів, пір’ям прикрашалися головні убори, одяг, зображення птахів красувалися на одязі, стінах палаців.

Європейці, швидко розібравшись в цінності індички, одомашнили її слідом за жителями Американського континенту. Англійські та інші переселенці, для яких м’ясо індички стало символом виживання і формування нації, символом вдячності аборигенам, індіанським племенам, які врятували від їх голоду підсмаженими на багатті індичками.

↑ зміст

Дієтичний продукт

М’ясо індички по праву вважається найбільш якісним дієтичним продуктом у світі. Чи не зрівнятися з ним курка, телятина і все інше. Користь індички доведена багаторічними дослідженнями вчених усього світу, внаслідок чого розведення птиці стає все більш популярним видом бізнесу.

Індичка, приготована будь-яким способом, запечена в духовці, варена, смажена, легко засвоюється організмом. У м’ясі і м’ясопродуктах з неї практично немає холестерину, воно чудово перетравлюється, даючи людині енергію, сили і довголіття.

↑ зміст

Джерело вітамінів

М’ясо індички на подив багате на вітаміни:

  1. Вітамін «А» або «strong> ретинол необхідний для нормальної діяльності всіх систем організму людини . Ретинол бере участь у всіх окисних процесах, потрібен для синтезу білків, для формування кістково-м’язової тканини. Вітамін «А» це зір, молодість, довголіття.
  2. Вітамін «Е» або токоферол, що міститься в м’ясі індички, життєво необхідний організму людини. Дефіцит його здатний серйозно підірвати здоров’я. Токоферол це репродуктивність чоловіків і жінок, захист від серцево-судинних захворювань, перешкода цукрового діабету і тромбофлебіту, астми і виникненню ракових клітин. Токоферол це імунітет організму.
  3. Вітаміни групи «В», без яких неможливе функціонування систем. Це енергетики, без яких не можуть жити клітини, це головний мозок, центральна нервова система. Людина без «В» вітамінів жити не може.
  4. Вітамін «РР» або нікотинова кислота. Унікальний вітамін, нестача якого викликає авітаміноз, порушення діяльності кори головного мозку, психічні та нервові розлади, зниження інтелекту, проблеми шкіри та інші серйозні неприємності.

Вітамінний дієтичне м’ясо не має протипоказань, що не завдає шкоди страждають на алергію людям. Але індичка це не тільки вітаміни.

↑ зміст

Джерело мінералів

М’ясо індички унікально по складу мікроелементів. Є індичку, значить поповнювати запаси в організмі такими необхідними елементами як:

  • Залізо,
  • Фосфор,
  • Калій,
  • Кальцій,
  • Сірка,
  • Йод,
  • Натрій,
  • Марганець,
  • Магній,
  • Інші.

Індичка джерело мікроелементів, помічник організму, в таких процесах, які визначають його життєдіяльність. Але чи можливий шкоду від вживання цього м’яса?

Якість білка індички в рази вище, ніж в яловичині або телятині. Який вже тут шкода, включення індичатини в раціон харчування на регулярній основі сприяє поліпшенню якості плазми крові, оптимізації обмінних процесів.

Можна вірити, можна не вірити, але регулярне вживання в їжу м’яса індички регулює кров’яний тиск, сприяє зміцненню кісткової тканини, допомагає лікуванні остеохандрозов, хвороб суглобів, остеопорозов. Індичка показана при анемії, астмі, цукровому діабеті.

Включення індички в раціон харчування дорослих, дітей, людей похилого віку помітно покращує якість їх життя. Легка їжа, смачне м’ясо має унікальну здатність протистояти онкологічним захворюванням, зберігає молодість. Індичка, користь якої доведена, має бути присутня на кожному сімейному столі. М’ясо, яке не має протипоказань, сьогодні цілком доступно кожному. Сьогодні стає популярним вживання продукту, шкода якого не виявлено в принципі!

↑ зміст

Основні переваги індички

Хтось може сказати, що індичка не смачна. Таку думку грунтується на незнанні основних правил його приготування. Щоб блюдо вийшло соковитим і смачним потрібно правильно його запікати, використовувати ті спеції, які прикрашають смак індички особливими нотками ароматів. Птицю не тільки запікають у духовці, її варять, смажать, на рожні, в сковороді, в сотейнику, з фаршу виготовляють все те, що роблять з будь-якого іншого м’яса, телятини, свинини, курки і іншого. Фарширують птаха грибами, фруктами, каштанами, горіхами, сухофруктами, родзинками, рисом. Подають під соусами, з шампанським і червоним вином.

І все ж, головні переваги індички — її корисність:

  • Це саме нежирне м’ясо;
  • Це кращий в природі джерело білка;
  • Це джерело вітамінів і мінералів;
  • Саме низькокалорійне м’ясо, що містить найменшу кількість холестерину!

Шкода від переїдання всього лише фантазія вічно сумнівається в усьому людей.

Якщо у вас ще залишилися сумніви — вирушайте в місцевий магазин, який реалізує цей чарівний продукт, купуйте, готуйте його, проявляючи кулінарні фантазії, і насолоджуйтеся. Ваші сумніви зникнуть дуже скоро.

М’ясо індички — корисні і шкідливі властивості

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *