Оливкова олія — користь і шкода для організму людини

Масло з оливок сьогодні є дуже поширеним продуктом. Його застосовують в кулінарії, косметології, медицині. Всім відома його користь, але чи не є це рекламним трюком?

Цінні властивості

Масло оливи лідирує за що містяться в ньому ненасичених жирів. В процесі виробництва і зберігання його корисні властивості повністю зберігаються. Воно годиться для споживання в сирому вигляді.

  1. Що містяться в ньому жирні кислоти скорочують кількість холестерину, попереджаючи утворення холестеринових бляшок.
  2. Якщо регулярно вживати оливкову олію натщесерце, нормалізується обмін речовин, знижується апетит , ліпіди перетворюються на жирові клітини повільніше. Результатом є схуднення.
  3. Обволікає слизову шлунково-кишкового тракту і сприяє затягуванню виразок і виразок. Вживання масла запобігає захворюванням шлунково-кишкового тракту, знижуючи рівень кислотності і справляючи враження усунення запального процесу.
  4. Уживане натщесерце перешкоджає виникненню закрепів і чистить кишечник завдяки своїм проносним властивостями.
  5. Активізує роботу печінки, допомагає позбавленню від шкідливих речовин при вживанні натщесерце.
  6. Покращує стан шкірного і волосяного покривів, нігтів, зміцнює хрящі, кістки і м’язи.
  7. Мононенасичені жирні кислоти, наявні в даному продукті у великій кількості, добре впливають на кровоносну систему, попереджаючи розвиток атеросклерозу.
  8. Невеликими порціями рекомендують вживати дітям. Це сприяє зростанню кісткової тканини, а також відноситься до числа легкозасвоюваних організмом масел.

↑ зміст

Чи тільки вживання натщесерце дає лікувальний ефект?

З чим пов’язана впевненість представників як народної, так і офіційної медицини в тому, що дані ліки корисно тільки натщесерце? Цьому є пояснення. Вранці, на голодний шлунок, людський організм максимально засвоює те, що йому пропонують, в даному випадку корисні речовини. Ранкове вживання активізує процес очищення організму протягом усього дня.

Не слід ставитися до такого способу оздоровлення легковажно, переоцінюючи свої можливості. Воно може і негативно вплинути на самопочуття, так як іноді загострює перебіг хронічних хвороб.

Оливкова олія користь і шкода в одному продукті: перш ніж використовувати в якості лікування, випиваючи натщесерце, ознайомтеся з усіма протипоказаннями. Консультація фахівця не буде зайвою в даному випадку.

Якщо застосування цього засобу натщесерце викликає дискомфортні відчуття, слід негайно припинити його.

↑ зміст

Чи може оливкову олію нашкодити?

Надмірна кількість, незалежно від того, натщесерце його вживати або для приготування страв, може бути шкідливо і небезпечно.

  • Висока жирність і велика кількість калорій створюють зайве навантаження на органи шлунково-кишкового тракту.
  • При хворобах жовчного міхура від вживання оливкової олії слід відмовитися, це сильне жовчогінний засіб.
  • При захворюваннях шлунково-кишкового тракту застосовувати його потрібно дуже обережно. Рекомендується не більше 2ст за 1 день виключно як добавку до інших продуктів.
  • При індивідуальній непереносимості потрібно уникати вживання продукту.
  • Думка про те, що смажити на оливковій олії краще, ніж на соняшниковій, помилково. При сильному нагріванні все рослинні жири виділяють канцерогенні речовини.

↑ зміст

Як правильно вибрати масло оливи?

  1. В першу чергу, свіже. Місце виробництва якісного товару збігається з місцем розливу.
  2. Товар з позначкою «extra virgin» — кращий, при виготовленні застосовується добірна сировина і технологія холодного віджиму. Що дозволяє зберігати всю харчову цінність оливок.
  3. Позначка «virgin» вказує на те, що при виготовленні застосовувався метод холодного віджиму, але якість сировини було трохи нижче.
  4. Значно менш корисна оливкова олія з позначкою «pomace» — макухове (при його виготовленні застосовується теплова обробка і хімічні речовини), а також «refined» — рафінована.
  5. Товари, що рекламуються як «з додаванням оливкової», нічого спільного з маслом оливи не мають.
  6. Якісне масло зберігають у пляшках з темного скла, але ніяк не в жерстяних.

Незважаючи на цінність цього продукту, слід бути обачним як при його виборі, так і при його застосуванні.

↑ зміст

Відео про користь шкоду оливкового масла

Оливкова олія — користь і шкода для організму людини

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *