Полуниця — користь і шкода для імунітету людини

Зміст статті:

У це складно повірити, але в далекій давнині на Русі росли райські кущі або сади з плодовими деревами. Там пахли особливо шановані вишневі дерева, груші, яблуні та інші звичні і незнайомі для нас садові культури. А ще росли ягідні дерева, так, так саме ягідні, чорничні, полуничні, суничні і імен не чагарники, а дерева. Плоди ягідних дерев вважалися дуже корисними для людини. Раціональне харчування, використання дарів природи, позитивний настрій, дотримання традицій робили стародавнє суспільство гармонійним, здоровим в усіх сенсах.

Чому ми втратили ці знання і перестали бути щасливими, хто наказав вапна корисні злаки амаранту, тверду жито та інші , хто знищив ягідні дерева, це тема іншої розмови. Ми радіємо з того, що залишилося. Полуниця користь і шкода, якої відомий сьогодні багатьом, це подарунок з минулого, що дожив до наших днів джерело корисних речовин . Це ягода, яка сьогодні недооцінена. Користь полуниці сьогодні поняття легковаге, всього лише дитячі ласощі в літній сезон.

[ads_func]

↑ зміст

Полуничне літо

Те, що росте на наших садових ділянках — лісова полуниця або садова суниця, як завгодно, корисна і смачна ягода. Маючи багатющий природний набір, цар Петро змушує виводити європейські сорти, щоб до столу завжди подавалися полуничні ягоди й напої одним із них. Але нехай це залишиться в історії.

Сьогодні сорти улюбленої всіма ягоди не на багато відрізняються за смаком і зовнішнім виглядом від лісових, а по цілющому складу дуже схожі. Будь-яка ягода, садові або лісова, дуже корисна для здоров’я дітей і дорослих. Вона рано дозріває. Вже на самому початку літа бореться з авітамінозом, наповнює силою і бадьорістю організми.

Протягом року відновлює і зміцнює імунітет. Ця ягідна культура дуже корисна для здоров’я дітей і дорослих, людям похилого віку та молодим. Ягода має низьку калорійність, хороша для будь-яких дієт. Це продукт повинен бути в раціоні круглий рік для всіх членів сім’ї. Пора зрозуміти, це не тільки як смачна страва для дітей, що це ягода, що має низьку калорійність. А ось користь полуниці завезеної з далеких країн в січні сумнівна, втім, вирішувати вам.

↑ зміст

Полунична зима

Варення з полуниці нагадає зимовим морозним вечором про літо, наповнить будинок ароматами, зігріє і заспокоїть. Варення з полуниці, особливо якщо воно приготоване за всіма правилами кулінарного мистецтва, має низьку калорійність, знімає стреси.

Задоволення від поїдання солодкого сприяє формуванню в організмі гормонів радості, що відповідають за гарний настрій. Ендорфіни оптимізують процеси метаболізму, серотоніну допомагають роботі кишечника, жіночих статевих органів, покращують роботу головного мозку, рухову активність. Чи не мала користь для здоров’я організму. Так що не варто варення з полуниці вважати легковажним продуктом. Варення з полуниці відмінна заміна некорисних солодощів для дитини, якщо він звичайно з дитинства не розбещений сникерсамі та іншими отруйними речовинами.

Компот з полуниці так само смачний і корисний як варення з полуниці. Напій має ті ж корисними властивостями, має низьку калорійність і також корисний дітям і дорослим.

Компот з полуниці кращий замінник чаю, кави, лимонаду і іншого сучасного пустощів. Звичайно, термічна обробка вбиває всі корисні речовини продукту, проте грамотно приготовані компоти володіють всіма якостями фруктів або ягід входять до їх складу. Компот з полуниці можна прикрасити прянощами, від цього виграє не тільки смак, але і користь поповниться їх властивостями.

Заморожена ягода, що має ще більш низьку калорійність, має практично всі корисні властивості свіжої. Треба тільки дотримуватися правильну технологію заморозки. Ягода повинна бути сухою, щоб не утворилося шкідливих шматочків льоду, повинна бути чистою, заморожена ягода миття не любить.

Заморожена полуниця корисна при простудних і вірусних захворюваннях, вона підтримує імунітет. Заморожена полуниця містить:

  • Вітаміни С, В, Е, D,
  • Антиоксиданти,
  • Йод,
  • Мінерали,
  • Пектини,
  • Жирні кислоти,
  • Клітковину.

Взимку заморожена полуниця калорійність, якої на диво низька, не тільки ласощі, але і можливість заправити свій організм мінерально-вітамінної користю, зміцнити імунітет, продовжити молодість.

[ads_func]

↑ зміст

Благодатна ягода

Полуниця ягода благодатна, в ній корисно все, від плодів до листя і стебел, її низька калорійність, і здатність ефективно очищати кишечник. Листя полуниці містять вітамін «С», залізо, кальцій і безліч інших дуже корисних для організму речовин. Листя полуниці разом із стеблами сушать, заварюють, і виходить вітамінний чай як загальнозміцнюючий засіб, корисного для процесів травлення, полегшення болю в суглобах. Листя полуниці заварюють від артритів, ревматизму. Такі чаї рекомендовані при вагітності (дії чаю в організмі не пускає туди віруси, знімаючи стреси, і гармонізуючи роботу органів), завдяки вмісту в них:

  • таніну,
  • агрімоніну,
  • флавонідів,
  • проантоцианідів,
  • органічних кислот,

Користь полуниці цілорічна, будь то свіжа ягода, або варення з полуниці. Корисна і заморожена ягода і компот з полуниці. У будь-який час року ця грамотна вітамінна ін’єкція благодатно впливає на здоров’я. Крім того, органічні кислоти, що містяться в ягоді здатні нейтралізувати розвиток онкології, вона корисна при гіпертонії, недокрів’ї, атеросклерозі.

↑ зміст

Чи є шкода від полуниці

Шкода можливий при переїданні і особистої непереносимості полуниці. Не варто, включати в раціон свіжу ягоду при захворюваннях шлунка, разом з ліками від підвищеного тиску, щоб не виникало зайвого впливу на нирки.

Важливо пам’ятати, що ягода пориста, вбирає пил і викиди важких металів і інших радощів забруднення навколишнього середовища. Ягоду завжди потрібно мити, висаджувати якомога далі від дороги.

Полуниця — користь і шкода для імунітету людини

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *