Пшениця — показання та протипоказання до вживання

Початок 21 століття ознаменувався пристрасним прагненням людей до здорового способу життя. Активність в боротьбі із зайвою вагою, пошуки натуральних продуктів, цілющих рослин, підштовхнули бажаючих до сміливих експериментів, серед яких досліди з пророщеною пшеницею, став хітом.

Численні заяви про те, що пшенична каша, а також пшеничні хліба були основою раціону наших предків, щонайменше, некоректно. Появі на нашому столі твердих злаків ми зобов’язані Петру I, який заборонив рослини, гармонізують людину з природою, продукти, що дарують якщо не безсмертя, то довге і щасливе життя в здоров’я. Заборонені були багато рослин, за їх вирощування належало жорстоке покарання аж до смертної кари.

Так зникло безліч овочів і фруктів, так вивелися злаки і ягоди, так канув у небуття амарант, рослина надзвичайно важливе для наших предків і, отже, для нас з вами.

Амарант, що означає: «Мара» — богиня зими і смерті, а — навпаки, тобто безсмертя, був замінений просом, пшеницею, житом, вівсом, що докорінно змінило розвиток людей в сторону деградації. Але пшениця в цьому не винна.

↑ зміст

Прихильність природи

Зерно пшениці має значну харчову цінність. У складі пшеничного зерна безліч корисних елементів:

  • Вуглеводи,
  • Білки,
  • Жири,
  • Клітковина,
  • Ферменти,
  • Вітаміни,
  • Мінерали.

На перший погляд нічого особливого, такий набір характерний всякому рослині. Однак біологи стверджують, що в одному маленькому зернятку міститься така величезна сила, яка може творити справжні чудеса. Прихильна природа вклала в пшеничні зерна унікальний склад вітамінів і мінералів. Ці елементи необхідні організму людини для ефективної роботи всіх органів людського тіла, тут:

  • Вітаміни, В, Р, D, Е, С та інші,
  • Мінеральні елементи, залізо, цинк, селен, мідь, хром, кальцій, калій, йод, кремній та інші,
  • Фолієва кислота.

Вибух цілющої сили відбувається в момент проростання зерна, кожен елемент корисний сам по собі, об’єднується з іншими. Сила зерна посилюється в рази, отримуючи унікальні характеристики в процесі оживання. Прокидаються, включаючись в активну роботу ферменти, приступаючи до розщеплення білків в амінокислоти, крохмалю в мальтозу, жирів в корисні жирні кислоти. Пророщена пшениця, потрапляючи в організм людини, миттєво приступає до процесу перетравлення їжі . Пророщена пшеничне працює в організмі людини за весь шлунково-кишковий тракт.

↑ зміст

Користь пророщеної пшениці

Пророщені пшеничні зерна несуть в собі величезний енергетичний потенціал. Уявіть собі — цей злак аналогічний молодому сильному воїну, переможцеві мільйони мікробів і дає організму силу, заряд бадьорості і гарного настрою. А все тому, що пророщене зерно — живе!

Вважається, що пророщена пшениця здатна:

  • підвищувати імунітет,
  • нормалізувати кислотно-лужний баланс,
  • очищати організм від шлаків,
  • виключати ризик авітамінозу.

І все це, правда! Адже проросла пшениця багата на вітамін «Е» є антиоксидантом і імуномодулятором, вітаміни групи «В» забезпечують ефективність окислювальних процесів, стимулюють стабільну роботу кровоносної системи.

Калій і магній підтримують ритмічну діяльність серця, залізо виключає ризики анемії, поповнюючи кров гемоглобіном, клітковина необхідна для енергійної роботи кишечника. Організм в разі регулярного прийому пророщеної пшениці починає самовідновлення, зникають зайві кілограми, розгладжуються зморшки, оживає тургор шкіри, омолаживаются волосся, нігті і навіть зір поліпшується.

Пророщена пшениця користь і шкода, якої з інтересом вивчає сьогодні наука, ефективна при:

  • схудненні,
  • порушеннях метаболізму,
  • зниженому імунітеті,
  • порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту,
  • з метою нормалізувати здоров’я волосся і нігтів,
  • для поліпшення зору.

Проросла пшениця це користь для тих, хто мріє виглядати молодше, бути струнким і привабливим. Наповнена колосальною енергією пророщена пшеничне відмінно регулює життєдіяльність організму. Не випадково, пророщена пшеничне маса входить в раціон харчування світових зірок.

↑ зміст

Шкідливі наслідки

Думати про те, що існує тільки користь пшениці для людини, помилково. Шкода продукту вже досліджений, але багато ще належить дізнатися про те, якої шкоди ще несе людині проросла пшениця. Сьогодні не рекомендується:

  • Включати її в раціон харчування дітей до 12 років,
  • Вживати в післяопераційний період,
  • Не можна включати в меню людям з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту,
  • Продукт протипоказаний людям які страждають на алергію.

Шкода приносять пшеничні паростки тим, хто зловживає продуктом. Пшеничні пророщені зерна несуть в собі великий вміст лектина. Його вплив на ендокринну систему, слизову оболонку кишечника і обмінні процеси не цілком вивчені, а значить це шкода! Приймати подібні продукти, щоб була користь, потрібно обдумано, консультуючись з лікарем.

↑ зміст

Багатоликий злак

Пшениця багатоликий злак. Створена природою, вона безумовна користь для людини. Все в ній служить його благу і зерна, і стебел і навіть висівки. Оболонка насіння, відділяється від зерна в процесі лущення або висівки з недавніх пір стали використовуватися не тільки як їжа для худоби. Висівки користь і шкода, яких пов’язаний з величезною кількістю мікроелементів, вітамінів та інших речовин, є одним з необхідних продуктів харчування в раціоні людини. Користь організму очевидна. Це відмінне Шлаковивідна засіб, висівки пшеничні в відварах або в йогуртах, кашах, супах та інших продуктах це найкращий регулятор роботи шлунково-кишкового тракту. Висівки пшеничні замінюють риб’ячий жир і овочі. Це ситість без переїдання, завдяки ненасичених жирних амінокислот, пружна шкіра, міцні нігті і гарне волосся.

Пшенична культура дарує пшеничні висівки, користь яких відома з давніх-давен. Але належного застосування висівки протягом останніх ста років не знаходили. Так само не користувалася популярністю пшенична крупа, шкода якої не виявлено. Пшенична крупа — вкрай корисний продукт. Пшенична крупа, з якої виходить дуже смачна каша, потрібна і дорослим і дітям, щоб налагодити травлення, щоб отримати максимум енергії і сил.

Крупа з пшениці має приємний хлібний смак. Використовується під час реабілітаційних відновлювальних періодів. Швидко готується, добре розварюється і прекрасно засвоюється організмом.

Шкода від застосування дарів пшеничного поля можливий в разі їх бездумного застосування. Так само висівки можуть завдати шкоди при виразці дванадцятипалої кишки. Користь пшеничних висівок може нівелюватися через переїдання. Шкода висівки завдадуть хворим на виразку шлунка. Шкода висівки гарантують тим, хто страждає хронічними формами виразкового коліту, холециститу, гастриту, панкреатиту.

↑ зміст

Хліб та каша — їжа наших предків

Пшениця благодатний злак, сьогодні людиною використовуються пророщені зерна, висівки, крупа. Користь пшениці очевидна. Навіть, якщо немає часу пророщувати зерна, відварювати висівки, їжте кашу! У магазинах продається пшенична крупа. Увімкніть її в свій раціон, щоб зрозуміти, як має почуватися по-справжньому здорова людина.

Відео про користь і шкоду пшениці

Пшениця — показання та протипоказання до вживання

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *