Ряжанка — кисломолочний продукт, його користь і шкода

Ряжанка — традиційний кисломолочний напій, який роблять на основі топленого коров’ячого молока. Ще наші предки доливали в нього вершки і мучили в духовій шафі до утворення напою кремового кольору, зі специфічним присмаком топленого молока.

Після такої процедури в напій додавали сметану або кисле молоко, і ряжанка виходила з насиченим приємним молочним смаком. Такий корисний кисломолочний напій люблять і дорослі, і діти, і починають його пити з самого раннього віку. На відміну від молока, ряжанка не має вікових обмежень, і завдяки своїм корисним властивостям приносить користь навіть літнім людям.

Люди пили ряжанку з давніх часів, і користь цього напою дозволила зберегти рецептуру приготування до сьогоднішніх днів. Зараз в ловлення молоко вводять різні корисні бактерії, які не приносять шкоди організму . Вважається, що цей продукт можна частково віднести до йогуртовий увазі, так як при його приготуванні обходяться без різних добавок, що змінюють природний смак .

↑ зміст

Корисні властивості

Користь ряжанки полягає в присутності в ній таких корисних речовин, як білок і кальцій. Також вона є ще й природним носієм унікальних бактерій — пребіотиків. Ці речовини зміцнюють імунну систему, сприяють поліпшенню процесів травлення, а також допомагають природному очищенню організму від шлаків і токсинів.

У напою належної якості присутній колір ніжно кремового відтінку і ненав’язливий кисломолочний запах. Саме цими властивостями ряжанка відрізняється від інших продуктів, зроблених з натурального молока.

↑ зміст

На що звернути увагу

Якщо вдумливо підходити до покупки продукту, який повинен приносити істотну користь, а не завдавати шкоди, варто звернути увагу на його зміст, вказане на упаковці. Тут не може бути місця згадки про штучні барвники або стабілізаторах, а повинні бути використані тільки натуральні компоненти і кисломолочна закваска. При добавках штучного характеру ряжанка принесе один шкоду, і нічого більше. Ще треба загострити увагу на такий важливий факт, як дата виготовлення, і це стосується також інших продуктів. Ряжанка містить велику кількість унікальних для людини речовин, але головне її достоїнство, це здатність легко зживатися з організмом людини, і повністю розчинятися в ньому.

↑ зміст

Склад ряжанки

ock_id_3 «> <>

Користь напою полягає у величезній кількості фосфору і кальцію, різних макро і мікроелементів, що міститься в цьому продукті. Чим же так примітні ці складові? Дізнатися це можна, якщо уважно вивчити властивості наступних її складових:

  • Пребиотики

В першу чергу ці бактерії нормалізують життєдіяльність кишкової мікрофлори, і цим вони впливають на:

  1. травлення, тобто стимулюють організм на природне очищення;
  2. імунну систему, змушуючи її активніше захищати всі органи;
  3. засвоєння жиророзчинних вітамінів, роблячи це процес легше і швидше, що сприяє успішній нормалізації ваги.
  4. Молочна кислота

Наступним чином впливають на організм:

  1. пробуджує апетитні рефлекси;
  2. призводить роботу нирок в норму;
  3. сприяє поліпшенню роботи травного тракту.
  4. Білок.

Його користь полягає в зміцненні м’язів, чому особливо вдячно серце.

  • Молочний жир.

На противагу поширеній думці, жир в ряжанка не приносить шкоди, його користь видна в допомоги засвоєння організмом кальцію.

  • Макро-і мікроелементи, особливо залізо, кальцій, калій і магній.

Їх необхідність і користь для людини незаперечна і дуже значима.
З огляду на всю користь вищеперелічених компонентів, фахівці рекомендують після прийому їжі випити склянку ряжанки, щоб полегшити роботу шлунка.

↑ зміст

Користь чи шкода

Ряжанка продукт справді унікальний. Але, не дивлячись на те, що користь цього продукту на сьогоднішній день добре вивчена медиками, сперечаються вони і про те, якої шкоди вона може завдати людині. Це безпосередньо залежить від свіжості напою. При тривалому або неправильному зберіганні, молочно — кислі бактерії гинуть, чим завдають шкоди здоров’ю людини.

Можна сказати, що шкода ряжанки очевидний і через її калорійності, і вона не завжди підходить для тих людей, які хочуть знизити свою вагу. Люди, які страждають на ожиріння, повинні підходити до вживання цього напою з усією обережністю. Не треба забувати враховувати жири і калорії, що містяться в ньому.

Незважаючи на суперечки, приносить ряжанка виключно користь або все-таки в ній присутній якоїсь шкоди, її рекомендують пити людям абсолютно різного віку, якщо у них немає протипоказань. Приймати ряжанку в їжу можна в будь-який час доби, а приємний, який чи карамеллю смак продукту сподобатися багатьом.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду ряжанки

Ряжанка — кисломолочний продукт, його користь і шкода

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *