Санберрі — користь і протипоказання сонячної ягоди

Санберрі або як її ще люблять називати — сонячна ягода — це рослина сімейства пасльонових. Як і інші популярні представники даного сімейства -томат і картопля — санберрі з’явилася в перші з Південної Америки. Проте в ЗМІ є дуже багато суперечливої інформації про цю незвичайну ягоді.

Деякі продавці зерен цієї дивиною ягоди рекламують ця рослина як «велику і високу садову лохину». Але справедливості заради хочеться сказати, що з традиційними російськими ягодами цей плід порівнювати досить складно. Крім цього, санберрі в свіжому вигляді можна сказати далеко несмачна, зазвичай люди її додають в різні страви так би мовити для більшої користі.

Ця рослина було виведено дуже давно американським вченим селекціонером Бербанк Л. з чорного каліфорнійського пасльону. На відміну від більшість інших пасльонових, ця рослина абсолютно не отруйна. Плоди цієї ягоди входять часто до складу трав’яних зборів для ізлечіванія різних захворювань печінки і просто для підтримки даного органу під час вживання значно кількості жирної їжі .

↑ зміст

Список корисних властивостей санберрі

  • Підтримує печінку при неправильному харчуванні.
  • Усуває хронічні головні болі. Якщо пити настоянку з цієї ягоди.
  • При отруєнні санберрі нормалізує роботу органів.
  • При частому вживанні ягоди вона допомагає позбутися від геморою і запорів.
  • При захворюваннях нирок санберрі прибирає набряклість, збільшує сечовипускання.
  • санберрі допомагає при гастриті, гіпертонії, коліті.

↑ зміст

Користь ягоди

Ягода санберрі дуже багата на пектин, тому її рекомендують використовувати у вигляді природного сорбенту при різних отруєннях, хворобах шлунка і кишкового тракту. А чи є від цієї ягоди шкода? На даний момент не було виявлено жодних побічних дій цієї ягоди, тому можна не хвилюватися і є на здоров’я це диво рослина. Одна незначна проблема — в свіжому вигляді дана ягода кілька пріснувато.

Часом примочки з цієї свіжої ягоди використовують для лікування фурункулів і загоєння різного ступеня ран. А сік ягоди, змішаний зі звичайною водою в пропорції один до одного, застосовують при ангіні для полоскання горла, запаленні зв’язок, а також при стоматитах і гінгівітах.

Однак якщо ви почнете ретельно зібрати інформацію про цю рослину, ви відразу ж натрапите на величезний скандал. Пов’язаний він був не з самим рослиною, а з неправильним використанням цієї рослини. Багато садівники, начитавшись про цієї диво ягоді буквально купилися на рекламу і повірили, що санберрі можна їсти в свіжому вигляді. Розчарування цими прісними ягодами було дуже велике. Особливо багато поганих відгуків про плід написали ті, хто увірував що ця рослина ні що інше як високоросла лохина, як ще деколи називали ця рослина хитрі торговці на ринках.

↑ зміст

Санберрі в кулінарії

В кулінарії її часто використовують при варінні варення — наприклад на два кілограми санберрі кладуть один кілограм фруктози або два кілограми цукру, і один лимон. Варять ці інгредієнти приблизно близько тридцяти хвилин і розкладають в заздалегідь простерилізовані банки. При цьому потрібно пам’ятати, що, як і будь-яка інша варення, даний продукт досить калорійний (приблизно двісті тридцять п’ять кілокалорій на сто грамів продукту) і не призначений для рясного поїдання, особливо тим, хто бажає знизити свою вагу.

Втім, численні збірники кулінарних рецептів від різних хвороб рекомендують з’їдати варення санберрі до п’яти столових ложок в день. Таким незвичайним і смачним способом можна відмінно очистити від шлаків і токсинів свій організм, нормалізувати тиск і позбутися від докучливих запорів, погодьтеся яка велика користь від цієї ягоди, а шкоди можна сказати ніякого якщо не брати до уваги незначною алергії в окремих випадках!

< p>
Застосовують цю рослину і зовнішньо. Перш за все, обсмажені в олії і розім’яті в пюре ягоди вважаються прекрасним засобом проти опіків. Суміш перед нанесенням на рану остуджують, а потім прикладають безпосередньо до пошкодженої ділянки шкіри. Використовують цей засіб і в якості прекрасної маски для сухої і збезводненої шкіри. А ось для жирної шкіри радять перемішати ягоди цієї рослини з яєчним білком тоді така маска вам принесе справжню користь.

↑ зміст

Чим шкідливий санберрі

Безпосередньо ж ягоди можуть принести шкоду у вигляді серйозної алергічної реакції, шкірних висипань, втім, як і інші продукти, багаті антиоксидантами і флавоноїдами. Бадилля даної рослини не рекомендується давати в їжу домашнім тваринам, як і більшість інших пасльонових, цей плід може викликати отруєння. Крім цього, при зайвому вживанні ягоди може з’явитися розлад шлунка.
Як природного проносного в санберрі діє пектин. Саме з цієї причини варення з цієї ягоди не рекомендується вживати разом з молочними продуктами, такими як молоко, кефір, йогурт або каша. Краща «компанія» для санберрі — простий чай без цукру. Так що часом можна побалувати себе пирогом з начинкою з цієї диво-ягоди, але найголовніше — не перестаратися бо у всьому повинен бути розумна межа.

Санберрі — користь і протипоказання сонячної ягоди

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *