Сніданок — користь і шкода ранкової трапези

Смачний і здоровий сніданок — це відмінний початок дня. Навряд чи хто сперечатиметься з цим твердженням. Хоча на ділі дотримуються цього принципу далеко не всі, пояснюючи відсутність сніданку безліччю причин, і найчастіше — нестачею часу. До чого призводить таке ставлення до їжі, які продукти варто включити в свою ранкову трапезу і в чому полягає користь сніданку — про це і розповість наша стаття.

Чи потрібно снідати?

<>
Важливо знати!
<>
Про це повинен знати КОЖЕН! Неймовірно, АЛЕ ФАКТ! Вчені встановили СТРАШНУ взаємозв’язок. Виявляється, що причиною 50% всіх захворювань є БАКТЕРИИ і ПАРАЗИТИ, такі як Лямблії, Аскарида і Токсокара. Чим небезпечні ці паразити? Вони можуть позбавляти здоров’я і НАВІТЬ ЖИТТЯ, адже безпосередньо впливають на імунну систему, завдаючи непоправної шкоди. У 95% випадків імунна система виявляється безсилою перед бактеріями, і захворювання не змусять себе довго чекати.
Щоб раз і назавжди забути про паразитів, зберігши своє здоров’я, експерти та науковці радять приймати ЗА 1 РУБЛЬ …..

Читати далі .. »

Отже, для початку розберемося — навіщо нам потрібен сніданок і чому саме перший прийом їжі має таке важливе значення для організму? Вважається, що під час сніданку людина отримує, так необхідні йому протягом дня поживні речовини, вітаміни і мікроелементи. Саме сніданок запускає метаболічні процеси і забезпечує продуктивну роботу організму весь день.

Справа в тому, що до ранку його енергетичний запас помітно виснажується, адже протягом восьми, а то і більше годин відпочинку, організм не отримував ніякої їжі. І заповнити нестачу енергії допомагає якраз таки сніданок, позбавляючи себе якого, багато хто навіть не замислюються, якої шкоди вони завдають цим свого здоров’я і які проблеми у них можуть з’явитися в найближчому майбутньому.

↑ зміст

Сніданок і зайву вагу

А їх, повірте — чимало. Починаючи від порушень в роботі шлунково-кишкового тракту і неправильного обміну речовин і закінчуючи появою серцево-судинних захворювань, зниженням мозкової активності і навіть ожиріння. Так-так, милі дами, якщо ви ведете невпинну боротьбу із зайвими кілограмами або піклуєтеся про стрункість своєї фігури, ніколи не відмовляйте собі в ранковій трапезі. Велика помилка, що починаючи день без сніданку, ви не видужаєте.

поправити, і навіть, швидше за все, швидше. Недоотримані з ранку калорії потраплять в організм під час обіду або вечері, а оскільки метаболічні процеси в другій половині дня сповільнюються, то поява додаткових сантиметрів буде цілком очікувано . Крім того, почуття голоду, що з’являється протягом дня, буде викликати бажання перекусити тим, що попадеться під руку. Зазвичай це печива, цукерки, снеки. Шкода від таких перекусів величезний — у великій кількості в них містяться вуглеводи, трансжири, цукру, добавки і порожні калорії. Згідно зі статистичними даними, для людей, які відмовляються від сніданку, набір 3-6 кг на рік — досить поширене явище.

↑ зміст

Що їсти на сніданок?

ock_id_3″> < >

Запам’ятайте, питання, чи потрібно снідати, виникати не повинно. Потрібно, обов’язково, всім і кожному, щоб підтримувати працездатність організму на належному рівні і не відчувати себе ослабленим і втомленим. А на які продукти варто звернути увагу, щоб сніданок приніс максимальну користь організму?

В щоденному ранковому раціоні будь-якої людини повинні бути присутніми (на вибір):

  • Каша. Особливо багата на рослинний білок і клітковину вівсянка. Блюдо легко засвоюється, активізує обмінні процеси, виводить з організму токсини, шлаки і зайвий холестерин. Хоча харчуватися виключно вівсяною кашею не варто. Різноманітність — ось один з принципів правильного і здорового харчування.
  • Яйця. Незважаючи на численні суперечки вчених, про те, що цей продукт завдає величезної шкоди, їсти яйця можна. Не часто, не багато. Одного яйця в день у вигляді омлету доповненого шматочком нежирного сиру і скибочки хліба з борошна грубого помелу буде досить. Яйця є джерелом вітамінів C, B, D, E, заліза, фосфору, йоду та ін.
  • Сир. Що входить до складу сиру кальцій зміцнює кістки і м’язові тканини і благотворно впливає на стан серця, крові та роботу органів травної системи. Крім того, регулярне вживання продукту зводить до мінімуму ризик розвитку діабету, раку і кардіологічних хвороб.
  • Натуральний йогурт або сир. Що містять велику кількість кальцію, заліза, фосфору, амінокислот і інших цінних компонентів продукти сповільнюють розвиток атеросклерозу, перешкоджають появі недокрів’я і ожиріння і підвищують імунітет.
  • Куряче м’ясо. Воно містить мінімум жирів і вуглеводів, не шкодить фігурі і сприяє швидкому насиченню.
  • Чай, краще зелений або білий. Якщо додати м’яту — він заспокоїть нервову систему в період перезбудження, якщо часточку лимона — то, навпаки, допоможе підбадьоритися. Якщо не можете обійтися з ранку без чашечки кави — не відмовляйте собі в такому задоволенні. Однак від розчинної кави бажано відмовитися, краще зварити натуральну мелену.

Від «готових» ж сніданків, так популярних останнім часом краще відмовитися. Так, вони економлять час. Так, вони смачні і, здавалося, б мають збалансований склад. Так, нерідко вони відрізняються оригінальним зовнішнім виглядом і продаються в яскравій і привабливою коробці, що особливо подобається дітям.

У той же час шкода їх підтверджують численні дослідження. Велика кількість цукру, солі, різних добавок, підсилювачів смаку, розпушувачів, висока калорійність, неприйнятні способи обробки — про все це виробники замовчують або пишуть дрібним шрифтом на звороті упаковки. Результат же регулярного вживання таких продуктів не змушує себе довго чекати — вони погіршують роботу травного тракту і провокують ожиріння.

Дієтологи допускають періодичне вживання сухих сніданків. Але лише тих, у складі яких присутні необроблені пластівці і виключно в якості доповнення до основної їжі, а не як основного продукту.

↑ зміст

Підсумок

Користь сніданку для нашого організму безцінна. Однак в суєті робочого дня і величезній кількості справ, що лежать на плечах сучасної людини, забути про прийом їжі легко. Пропустити сніданок, годі й шукати часу на обід, зате, повернувшись додому, добре і щільно повечеряти — повсюдна практика. Так роблять багато, незалежно від віку, статі та місця роботи.

Особливої шкоди від подібного зневажливого ставлення до прийому їжі існує для школярів. Доведено, що діти, які отримують повноцінний сніданок, краще навчаються і не мають проблем із зайвою вагою. Навпаки, учні, чиї батьки не приділяють цьому питанню особливу увагу, більш розсіяні, мають погану успішність і часто не справляються з вирішенням нестандартних завдань.

Тому візьміть собі за правило обов’язково починати свій день сніданку і навчіть цьому своїх дітей . Так ви убезпечите себе і їх від появи різних проблем зі здоров’ям у майбутньому, поліпшите самопочуття і забезпечите хороший настрій на весь день. Недарма в народі кажуть «Сніданок з’їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові».

↑ зміст

Відео про користь і шкоду сніданку

Сніданок — користь і шкода ранкової трапези

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *