Соняшникова халва — користь і шкода ласощі

Халва — ласощі, відоме кожній людині з дитинства. Це кондитерський виріб відоме у всьому світі. Існує багато різновидів цих ласощів, але найбільш популярною є соняшникова. Вона проводиться з пресованих насіння соняшнику, а також фруктози, цукру, патоки і багатьох інших корисних інгредієнтів, які передбачені рецептурою.

Свою популярність халва заробила завдяки тому, що вона є живильним, і надає організму великі запаси енергії. Крім цього, речовини, що входять до складу десерту входять елементи, які виконують будівельну функцію в організмі. Як бачимо, користь халви незаперечна.

↑ зміст

Соняшникова халва: корисні властивості

Ні для кого не секрет, що вживання насіння дозволяє наситити організм маслами і мікроелементами , користь яких для організму незаперечна. Але, не всі люди люблять вживати цей продукт в чистому вигляді, який, крім цього, може нашкодити зубам. Ті, хто хоче отримати користь від цього продукту, можуть поласувати смачною соняшникової халвою. Це ідеальний продукт для ласунів, які піклуються про фігуру і стан організму в цілому. Халва, користь якої відома на весь світ, відмінний замінник шоколаду.

Крім цього, вона містить такі корисні вітаміни як В1 і F. Вони просто незамінні для роботи таких систем організму як серцево-судинна , травна, нервова . Крім цього, вітамін F дозволяє значно поліпшити стан шкіри, а вітамін В1 регулює рівень кислотності в організмі. Але, це далеко не вся користь цього продукту.

В ході ряду досліджень, вчені довели, що активні речовини, що містяться в насінні соняшнику приносять користь багатьом біологічним процесам в організмі, а також стримують зростання пухлин у молочних залозах, легких, яєчниках, кишечнику. Тому, можна сказати, що вживання халви є обов’язковим для підтримки здоров’я в організмі.

Проте, як і будь-який інший продукт, потрібно вживати його в міру, інакше очікувана користь для організму, може легко перетвориться на шкоду .

↑ зміст

Соняшникова халва: шкода

Халва — це звичайно дуже смачно, але, вживаючи цей продукт дуже часто і в необмежених кількостях можна завдати значної шкоди організму. Перевищуючи добову норму продукту в 30 грам, що стосується і будь-який інший солодощі, можна заробити чимало неприємностей, серед яких:

  • проблеми з зубами (карієс, парадантоз);
  • цукровий діабет, особливо у людей, які крім халви вживають багато інших солодощів;
  • появу зайвої ваги;
  • діатез;
  • розлади травлення, особливо у людей, які часто переїдають, або навпаки, вживають цю соняшникову солодкість на порожній шлунок.
  • алергія і багато іншого.

↑ зміст

Халва: протипоказання

Хоча користь халви і незаперечна, але вона, як і будь-який інший продукт має ряд протипоказань. Її не рекомендується вживати людям, які мають такі проблеми зі здоров’ям:

  • цукровий діабет;
  • люди з ожирінням;
  • мають, алергію на маслосодержащие продукти;
  • людям, що страждають на панкреатит.

Люди, які хворіють на панкреатитом, повинні знати, що вживання цього продукту вкрай небажано, так як він дуже важкий для шлунка і може завдати шкоди травній системі.

Крім усього іншого, халва має високу калорійність. В сто грам продукту міститься більше 500 калорій. Це дуже високий показник, так як оптимальною дозою продукту, яку можна вживати в день є 20-30 грам. Але, як правило, шанувальники цього продукту перевищують цю норму у багато разів.

Також, що не одноразові дослідження насіння соняшнику показали, що вони можуть накопичувати кадмій, і якщо халва несвіжа, то людина може запросто отруїтися. Дуже часто, виробники використовують різні консерванти, підсолоджувачі та ГМО, які також можуть завдати шкоди організму.

Серед інших мінусів варто відзначити те, що ці ласощі є сильним алергеном. Його не можна вживати натщесерце, а й на повний шлунок її вживати також не рекомендується. Не можна поєднувати продукт з м’ясом, шоколадом, молочними продуктами, сиром, так як це може стати причиною розладу травної системи.

↑ зміст

Як вибрати якісну халву

Вибираючи продукт, потрібно звертати увагу на наступні моменти:

  • Герметичність упаковки. Вона повинна бути якісною і неушкодженою, так як халва не виносить сонячних променів, а при контакті з ними дуже швидко псується.
  • Наявність слідів масла. Якщо вони є, продавці порушили технологію зберігання продукту.
  • Під час розрізання вона не повинна кришитися і добре тримати форму.
  • Халва не повинна мати твердих карамельних прожилок, в іншому випадку була порушена технологія виробництва продукту.
  • Зрізи по краях повинні бути рівними.

Зовнішній вигляд халви повинен повною мірою відповідати її складу. Тобто, свіжа вона повинна мати сіро-зелений колір, бути сухою, не мати виступили крапельок жиру і цукру, а також масляного нальоту.

↑ зміст

Як правильно зберігати халву, щоб зберегти її свіжість?

Коли покупці купують халву для всієї родини, її потрібно правильно зберігати. В іншому випадку, продукт швидко зіпсується і принесе шкоду організму. Після того, як халва потрапила додому, її потрібно роздрукувати, покласти в скляний посуд, а потім в холодильник. Таким чином, можна запобігти виділенню масла з ласощів і не дати їй швидко зіпсуватися.

Скільки потрібно з’їдати халви, щоб вона приносила користь організму?

Купуючи халву, варто пам’ятати, що цей продукт є всього лише десертом, а не основною стравою, тому, є його потрібно тільки періодично. Оптимальною дозою продукту є 20-30 грам. Вживаючи таку кількість халви на добу, можна не переживати про те, що з’являться зайві кілограми, або з’являться проблеми з друзями.

Вживання халви дозволить наситити організм корисними елементами, додати бадьорості і гарного настрою.

< h3> Відео про користь і шкоду соняшникової халви:

Соняшникова халва — користь і шкода ласощі

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *