Тріска — користь і шкода низькокалорійної риби

Промислова риба Північних вод, названа поморами тріскою, дослівно рибою-тріскою, за те, що ніжне м’ясо при варінні розпадається на волокна або трісочки, палички.

Тріска споконвіку значиться, як важливий об’єкт рибальського промислу, що дає життя і прожиток для представників малих народностей Півночі, ненців, долганов, нганасанов, саамів, помор, комі і багатьох інших. Риба дійсно особлива, природа щедро наділила її такими особливостями, користь яких не може бути переоцінена.

↑ зміст

Корисна риба

Тріска найважливішим для людини продуктом, риб’ячим жиром. Його отримують з печінки цієї риби. Але користь цим не обмежена. Тріска багата:

  • Кальцієм, необхідним для міцності кісток, краси волосся, міцності нігтів.
  • Фосфором, без якого в організмі неможливі всякі хімічні реакції, зростання клітинної маси, обмін речовин, робота серцево-судинної системи.
  • Білком і усіма вхідними в його склад амінокислотами, які є будівельним матеріалом без якого людський організм не живе.
  • вітамінами: В12, В9, В6, В2, А, Е, С, РР.
  • мінералами: нікель, молібден, кобальт, йод, калій і іншими, всього нараховують 17 мінералів.
  • Насиченими жирними амінокислотами, омега 3, омега 6.

Унікальний склад свідчить про те, що користь очевидна і безперечна. Рибу, шкода якої ніхто не знає, використовують як природні ліки.

↑ зміст

Лікувальна тріскова дієта

Медицина активно рекомендує: тріска необхідна як раціонального, корисного харчування. Особливо рекомендовані страви з неї хворим із захворюваннями опорно-рухової системи, артрозами, радикуліту, остеохондрозами, захворюваннями і деформацією суглобів.

тріскових дієта необхідна для зниження холестерину, лікування атеросклерозу, поліпшення пам’яті, тромбофлебіту.

Філе можна включати в раціон харчування дітей з трьох років.

Тріска необхідна людям старшого віку, регулярне включення в меню страв з цієї унікальної риби благотворно позначається на загальному стані організму. Зміцнюються волосся, поліпшується колір обличчя, додається бадьорість і здоров’я.

Смачна, ситна і ароматна риба малокалорійні, її неможливо переїсти. Худнути за стравами з тріски одне задоволення. Риба справжній скарб для приготування супів, заливних, других страв, приготованих самими різними способами . Її можна смажити, варити, парити, коптити, солити, сушити і піч.

↑ зміст

Користь і шкода печінки тріски

Консерви з печінки тріски вважаються делікатесом. Вони використовуються для приготування салатів, закусок, бутербродів, паштетів та іншого. Відмінна закуска ця печінка тріски, користь і шкода якої забувається від насолоди смаком.

Проте, користь продукту прирівняна до лікувальної. Великий Авіценна лікував включенням в раціон харчування цієї риби зір, абсолютно справедливо стверджуючи, що продукт стимулює роботу головного мозку. Користь печінки тріски в багатому змісті триптофану, лізину, метіоніну, амінокислот, які не виробляються організмом людини. Поповнювати організм амінокислотами ззовні просто необхідно, і печінка тріски — найкращий помічник.

Печінка тріски зберігає всі корисні властивості в консервованому вигляді. Всі вітаміни від А, В, С, далі за списком, велика кількість мікроелементів, життєво необхідних людині для профілактики таких сумних захворювань як анемія, запалення, ракові утворення, складні переломи, остеопороз, безліч інших вимагають включення в раціон лікувальних консервів.

Користь печінки тріски очевидна для зростаючих дитячих організмів, а також людям, які відчувають постійну фізичне навантаження, спортсменам, робітникам важкої ручної праці. Печінка тріски сприяє зміцненню імунітету, показана людям із захворюваннями серця, судин, гіпертонікам, які страждають аритмією.

Якщо щодня з’їдати по 10 грамів масла печінки тріски протягом місяця, можна знизити руйнування суглобів, зберегти хрящову тканину, продовжити здатність активно рухатися, відстрочити старість і немічність! Протизапальні властивості продукту вражаючі!

Однак існує і шкода від печінки тріски. Очевидної шкоди може бути завдано цим продуктом людям, що мають індивідуальну непереносимість до нього. Не можна їсти консерви без хліба або рису. Шкода від переїдання негайно буде виявлено проявами гастриту та іншими проблемами зі шлунком. Не варто зловживати смачним делікатесом гіпотонікам. Обережно слід вживати салати з печінкою тріски людям, що зазнають проблеми з нирками, жовчним міхуром, а також при збоях функції щитовидної залози. Це не означає, що люди повинні позбавити себе делікатесу, немає, просто потрібно їсти потроху.

↑ зміст

Тріска або риба фугу

Деякі кулінари вважають тріску кулінарним делікатесом. Звичайно, порівнювати страви з тріски з вишуканістю риби фугу не доводиться, зате шкоди здоров’ю, а то і летальний результат від порушеною технології приготування отруйної рибки ні в яке порівняння не йде з комфортом страв з найкориснішою на планеті риби.

насправді, шкода здоров’ю людини тріска не завдає. Індивідуальна непереносимість риби зустрічається вкрай рідко. Таким людям можна поспівчувати.

Гарні биточки зі свіжої тріски, риба годиться для фарширування овочів, смачна в смаженому вигляді з паніруванням. Шашлик, стейк з тріски і салати з печінкою, паштети і безліч апетитних закусок — краща прикраса святкового столу.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду тріски

Тріска — користь і шкода низькокалорійної риби

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *