Вино — шкода і користь від вживання натурального напою

«Пити чи не пити?» Ми часто задаємося цим питанням, зовсім не думаючи про філософію, а виключно про своє здоров’я. З одного боку, вино хоч і божественний напій, але все-таки алкогольний. А алкоголь — це шкода. З іншого боку, французи щодня випивають пару келихів і прекрасно себе почувають. І при цьому від інфарктів помирає рідше.

Яка ж істина в виноградному нектарі? Користь чи шкода? Лікарі та вчені до єдиної думки так і не прийшли, але дослідження провели і встановили факти. І факти ці такі: гарне вино в невеликих дозах — це корисно! Звичайно, тут важливо не перестаратися: помірність — головний ключ до здоров’я. До того ж потрібно розуміти, що вино провину ворожнечу. Дійсно корисно тільки сьогодення, «правильне» виноградне вино. Але про все по порядку.

↑ зміст

Користь вина

Встановлено, що вино містить безліч корисних елементів: органічні кислоти, антиоксиданти, вітаміни В і С, дубильні речовини, а також магній, кальцій, залізо, калій, селен, йод, цинк та інші . Наявністю цих важливих для здоров’я речовин і пояснюється користь вина. «Дружна компанія» мікроелементів позитивно впливає на організм: стимулює обмін речовин, зміцнює імунітет, знімає втому, підвищує тонус, допомагає краще засвоїти жирну їжу.

Цей виноградний напій має антитоксичну і в’язким властивостями, тому корисно при лікуванні деяких кишкових розладів. Невелика кількість напою на ніч послужить ліками від безсоння — у вині міститься мелатонін, так званий «гормон сну». І це далеко не повний список!

↑ зміст

Яке корисніше

Користь для здоров’я буде тільки в тому випадку, якщо вживати натуральне виноградне нектар від перевірених виробників. Хімічні речовини та барвники, які входять до складу сурогатних вин, можуть принести організму серйозної шкоди.

Згідно з результатами досліджень, найбільш корисний напій — червоний сухий.

Користь червоного вина

Користь червоного вина була відома ще в стародавні часи, недарма воно вважалося напоєм богів. Про нього складали вірші, богам виноробства поклонялися і приносили жертви. «Батько медицини» Гіппократ вважав червоний нектар ліками від багатьох хвороб і порівнював його цілющі властивості з медом . Сучасними дослідженнями також підтверджується користь червоного напою.

Доведено, що червоне сухе вино:

  • зміцнює стінки судин і покращує кровообіг, знижуючи тим самим ймовірність серцевих нападів і інфарктів (за деякими даними, на 30-50%);
  • розширює судини, знижує тиск;
  • підвищує рівень гемоглобіну;
  • має антибактеріальну, противірусну та антисептичні властивості;
  • знижує ймовірність онкологічних захворювань;
  • покращує сон;
  • знижує рівень холестерину, зменшує ризик інсультів;
  • стимулює діяльність кишечника;
  • зміцнює імунітет;
  • виводить з організму токсини;
  • знижує ризик виникнення карієсу і зубного каменю, а також хвороб ясен.

На думку вчених, користь цього пиття буде максимальною, якщо його вживати під час їжі.

↑ зміст

Червоне вино як джерело молодості

Неймовірно, але факт: червоне сухе вино продовжує молодість!

У шкірці темного винограду міститься біологічно активна речовина — ресвератрол, потужний природний антиоксидант. Завдяки його особливим властивостям вживання червоного сухого напою значно зменшує ризик ракових захворювань. Більш того, доведено, що ресвертарол має омолоджуючий ефект. Він благотворно впливає на шкіру, підвищує її тонус, сприяє виробленню колагену.

Ще одне чарівне властивість «чудо-елемента» — він пригнічує вироблення речовин, що викликають ожиріння (інакше кажучи, червоне вино спалює жири!).

Дослідження, яке було проведено за участю понад двадцять тисяч жінок, показало, що регулярно вживали даний вид виноградного нектару учасниці набрали менше ваги в порівнянні з тими, хто вів тверезий спосіб життя (при аналізі враховувалися і інші чинники, що впливають на вагу: спорт і режим харчування). Однак перш, ніж сідати «на винну дієту», варто проконсультуватися з лікарем — при неправильному вживанні червоного напою, як ліки, можна заподіяти шкоду організму.

↑ зміст

Користь білого вина

В білому напої міститься менше корисних речовин, ніж у червоному. Консистенція його не така щільна, як у червоного, тому біле — напій більш «легкий». Розбавлене водою біле вино добре втамовує спрагу в спекотний день. Антиоксиданти і вітаміни, що містяться в білому нектарі, засвоюються легше і швидше, ніж в червоному.

Багато лікувальні властивості червоного пиття (наприклад, поліпшення обміну речовин, виведення токсинів з організму) так само ставляться і до білого.

↑ зміст

Винотерапия

Користь червоного вина настільки велика, що в медицині з’явилося окреме оздоровчий напрямок — винотерапия. Ця методика включає в себе не тільки застосування його як ліки від хвороб, а й зовнішні косметологічні процедури, спрямовані на омолодження організму.

Встановлено, що активні на http://www.unavmed.ru ціни на корекцію врослого нігтя.
речовини, які містяться у винограді і його похідних, перешкоджають старінню шкіри, підвищують її пружність, розгладжують зморшки. У винотерапии використовуються різні маски, ванни і масажі на основі червоного алкоголю. Крім цього, в шкіру може втиратися і нектар в чистому вигляді. Користь такої косметичної процедури була доведена ще древніми греками. Червоне вино виводить зі шкіри шлаки, очищає її, допомагає позбутися целюліту. Для сухої шкіри більше підходять напівсолодкі сорти, для жирної — маски на основі сухого і напівсухого вина.

Винну СПА процедуру можна провести і в домашніх умовах — для цього достатньо прийняти ванну з однією пляшкою червоного сухого виноградного напою. Результат відчується відразу: шкіра стане гладкою, сяючою, що виглядає на кілька років молодше.

Рекомендації щодо лікувального застосування червоного вина:

  • При застуді, бронхіті — тепле вино з медом, корицею, мускатним горіхом і дрібкою чорного перцю, по 50 грам три рази в день.
  • При авітамінозі або анемії — по одній склянці вина в день під час їжі протягом тижня.
  • При розладах кишечника — 50 грам прохолодного вина разово.
  • При розтягненнях, синцях, ударах — компреси з вина.
  • При безсонні — 30 грам напівсолодкого або солодкого вина перед сном.

↑ зміст

Шкода вина

Перш за все, потрібно пам’ятати, що вино — це алкоголь, який може бути протипоказаний людям з деякими хронічними захворюваннями (наприклад, панкреатит або ішемічна хвороба серця). Беручи його як ліки, потрібно ретельно дотримуватися дозування. Необережне використання напою «богів» в медичних цілях може принести не користь, а шкоду. Щоб виключити всі сумніви, краще проконсультуватися з лікарем.

Користь може бути тільки в тому випадку, якщо їм не зловживати, інакше можна завдати організму шкоди. За рекомендаціями лікарів норма для жінок становить не більше півтора келихів в день. Чоловічий організм виводить алкоголь швидше, тому максимально допустима доза для чоловіків становить два-три келихи. Перевищення цих норм принесе організму вже не користь, а шкоду — етанол, що міститься у виноградному нектарі, токсичний для організму, а також може викликати звикання.

При дотриманні всіх рекомендацій вино зміцнить ваш організм і допоможе зберегти молодість і здоров’я .

↑ зміст

Відео про користь і шкоду вина:

Вино — шкода і користь від вживання натурального напою

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *