Вівсяне печиво — користь і шкода ласощі

Вівсяне печиво для багатьох людей асоціюється з чарівними митями дитинства. Його користь дуже велика, так як виготовляють його з борошна декількох сортів. Пшеничне борошно наповнює печиво вітамінами і мінеральними речовинами, а вівсяна — незвичайним смаком і ароматом.

Любителі такого цінного ласощі іноді задаються питанням про те, чи можуть завдати шкоди людині будь-які компоненти, що входять до його складу. Наприклад, цукор негативно позначається на здоров’ї людей похилого віку і може завдати шкоди діабетикам. Маргарин або вершкове масло, що є жировою основою печива, можуть зіпсувати фігуру і підвищити рівень холестерину в крові.

↑ зміст

Таке різноманітне печиво

Іноді в випічку додають сухофрукти. Вони багаті вітамінами і необхідні для хорошої роботи травлення. А ось якщо готувати вівсяне печиво з медом, то потрібно пам’ятати про те, що при нагріванні користь меду втрачається, і таке печиво може заподіяти шкоду, навіть незважаючи на те, що складається з якісних інгредієнтів.

В промисловому виробництві в вівсяне печиво додають різні хімічні добавки, такі як стабілізатори смаку, ароматизатори, консерванти і багато іншого.

Купуючи печиво для дітей, потрібно особливо ретельно стежити за його складом, адже завдати шкоди дитячому організму дуже просто, набагато складніше його потім вилікувати .

↑ зміст

Переваги вівсяної муки

Користь печива безпосередньо залежить від його складу, тобто чим менше хімічних компонентів міститься в готовому продукті, тим вище його користь для людини.

Вівсяна мука містить:

  • Великий вміст клітковини;
  • Важливі мікроелементи: залізо, цинк, магній, кальцій;
  • Вітаміни B і E;
  • Інозітол — компонент, що сприяє очищенню організму від шлаків і холестерину;

Завдяки насиченому складу вівсяної муки, печиво з неї виходить не тільки смачним, але і надзвичайно корисним. При регулярному вживанні воно сприяє нормалізації травних процесів. Якщо вибирати низькокалорійне вівсяне печиво, приготоване без будь-яких смакових добавок, то можна знизити рівень цукру в крові, що особливо актуально для людей з цукровим діабетом. У той час як їм доводиться відмовляти собі в солодких десертах, вівсяне печиво вони можуть вживати, не завдаючи шкоди здоров’ю.

↑ зміст

Кому потрібно їсти вівсяне печиво

ock_id_3″> < >

Вівсяна мука має одну важливу особливість: вона не втрачає своїх корисних властивостей навіть після термічної обробки, тому користь вівсяного печива так само велика, як і користь його основного компонента.

Можна сміливо сказати про те, що кожній людині буде корисно з’їдати щодня по 2-3 печива, наприклад, можна це робити на сніданок, запиваючи десерт молоком. Це допоможе наповнити організм життєвою енергією і додасть бадьорості.

Якщо людина знаходиться в пригніченому стані або не може вийти із затяжної депресії, то вівсяне печиво може допомогти йому справитися з тривогою, дратівливістю і апатією . Овес є певним антидепресантом і часто входить до складу заспокійливих ліків рослинного походження.

Всі дорослі люди чомусь намагаються вранці нагодувати своїх дітей вівсяною кашею, але забувають про те, що навіть найкорисніша їжа, з’їдена без задоволення , може завдати шкоди організму. Чому б не запропонувати маленьким дітям апетитне вівсяне печиво, замість ненависної каші, адже їх користь майже однакова і діти з великим задоволенням їдять печені ласощі.

↑ зміст

Кому не рекомендується вівсяне печиво

Вівсяне печиво, як і будь-яку іншу випічку, категорично забороняють їсти строгі дієтологи, адже тваринні жири негативно позначаються на фігурі, а висока калорійність в одну мить скидає всі зусилля, спрямовані на боротьбу із зайвою вагою.

Людям з цукровим діабетом не рекомендують вживати вівсяне печиво, але тут є невелика обмовка. Якщо готувати випічку самостійно, замінюючи цукор на фруктозу, а вершкове масло на рослинну, то можна іноді побалувати себе смачним частуванням. Але не можна забувати про те, що все добре в міру, особливо це правило стосується ароматної випічки, від якої складно відмовитися.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду вівсяного печива

< id = "

Вівсяне печиво — користь і шкода ласощі

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *