Яблучний сік — користь і протипоказання

Зміст статті:

Яблуко вважається на даний момент самим популярним і затребуваним фруктом в нашій країні. З нього готують безліч ласощів від яблучної шарлотки до джему, і, звичайно ж, вичавлюють найсмачніший і при цьому дуже корисний сік.

Користь для здоров’я

Сік із зелених яблук є потужним антиоксидантом і справляє надзвичайно сильний протимікробну дію. Червоне яблуко містить у собі залізо у великій кількості, благотворно впливає на склад крові . Крім цього кожен сорт складається з найцінніших для здоров’я вітамінів, органічних кислот, клітковини, ферментів і мінералів (кальцію, магнію, йоду, хрому, міді, заліза, фосфору і т.д.), які мають широкий спектр дії і просто необхідні для правильної роботи багатьох органів.

Завдяки вітаміну В даний напій здатний позитивно впливати на стан центральної нервової системи, збільшивши мозкову активність і стійкість до стресів. Вітамін Е входить до групи вітамінів «краси», допомагаючи запустити відновлювальні процеси в організмі, що відбивається не тільки на внутрішніх органах, а й проявляється зовні на стані шкіри, волосся і т.д.

Натуральний яблучний сік:

  • Сприяє зміцненню судин;
  • Завдяки низькій калорійності допомагає боротися із зайвими кілограмами;
  • Позитивно впливає на загальний стан організму, підвищуючи працездатність і розумову діяльність;
  • Завдяки великому вмісту в ньому вітаміну С допомагає при простудних захворюваннях і зміцнює імунну систему тіла;
  • Пектини, що входять до його складу, є профілактичним і відмінним допоміжним засобом при лікуванні захворювань шлунка і кишечника, так як здатні підвищувати кислотну середу в шлунку стимулюючи, таким чином, процес розщеплення органічних речовин. Крім цього вважається, що дані речовини виводять з організму важкі метали і борються з радіацією;
  • Сприяє швидкому очищенню шлунка, допомагаючи справлятися з запорами;
  • Володіє жовчогінні властивості;
  • Позитивно впливає на стан нігтів, шкіри і покращує структуру волосся;
  • Допомагає при боротьбі із зайвою вагою, так як має низьку калорійність і при цьому покращує обмінні процеси в організмі;
  • Що містяться в ньому антиоксиданти уповільнюють процеси старіння, надаючи організму тонус і енергію;
  • Надає м’який сечогінний ефект і допомагає при захворюваннях печінки;
  • У народній медицині його використовують як засіб від кашлю;
  • Американські вчені встановили, що даний напій допомагає уникнути хвороби Альцгеймера якщо вживати не менше двох склянок в день;
  • Так як червоні яблука є джерелом заліза, фолієвої кислоти і вітаміну С, то вживання такого соку сприяє активному будівництву кров’яних тілець, наслідком чого є підвищення рівня гемоглобіну в крові.

↑ зміст

Шкода і протипоказання

Вживання свіжовичавленого яблучного соку поряд з величезною кількістю корисних властивостей має ряд протипоказань.

  • У першу чергу слід обмежити або зовсім виключити його з раціону людям з підвищеною кислотністю шлунка, гастрит і шлункової виразкою, так як його вживання може погіршити симптоми хвороби;
  • Не рекомендується цей продукт до вживання при наявності проблем з підшлунковою залозою і панкреатиті;
  • Людям, схильним до алергічних реакцій, також слід вживати цей напій є з обережністю, щоб не завдати шкоди організму;
  • З — за підвищеної кислотності він може зробити негативний вплив на стан зубної емалі, тому лікарі рекомендує чистити зуби по можливості кожен раз після його вживання або намагатися розводити його з водою, особливо людям з підвищеною чутливістю зубів;
  • Необхідно пам’ятати, що цим напоєм ні в якому разі не можна запивати ліки, так як в цьому випадку він здатний або нейтралізувати дію препарату, або викликати отруєння.

↑ зміст

Загальні рекомендації

Природно, все вищесказане стосується лише натурального свіжовичавленого продукту, оскільки в магазинних аналогах через методів обробки та додавання різних консервантів практично не залишається корисних речовин.

В цілому, навіть людям, які не мають протипоказань до вживання даного соку, не слід перевищувати дозу і вживати більше одного літра в день, оскільки це може спровокувати ряд негативних наслідків. В першу чергу можуть спостерігатися такі симптоми, як важкість у животі і сильний метеоризм, а підвищена кислотність в шлунку може привести до подразнення слизової оболонки органів травлення.

Даний сік можна вживати і окремо і разом з іншими соками, оскільки його корисні властивості від цього тільки посилюються. Найкраще поєднувати його з соком гарбуза, моркви, персика, полуниці, селери, капусти і буряка.

В 100 грамах яблучного соку міститься всього близько 50 калорій, тому якщо у вас немає проблем зі шлунком, то для фігури корисно буде хоча б пару разів на тиждень замінювати вечерю на 1-2 склянки цього напою.

Науково доведено, що якщо в щоденний раціон включити всього 250-300 мл цього соку, то протягом кількох тижнів можна поліпшити склад крові, очистивши її від холестерину, а також ліквідувати прояви атеросклерозу, надавши судинах гнучкість і ел астічность.

Таким чином, свіжовичавлений яблучний сік є дуже корисним продуктом, здатним допомогти при багатьох недугах і захворюваннях, але його позитивний вплив проявляється тільки в тому випадку, якщо не перевищувати допустиму денну норму.

< h3> Відео про користь і шкоду яблучного соку

Яблучний сік — користь і протипоказання

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *