Зефір — користь і шкода повітряного десерту

Як правило, всі люди, починаючи з дитячого віку і закінчуючи глибокою старістю, дуже небайдужі до солодкого. І як би не говорили, що це завдає шкоди, а користь від солодких продуктів мінімальна, і від їх вживання псуються зуби і фігура, нічого не може зупинити любителів «солодкого життя».

При такому підході, краще вживати апетитні і смачні ласощі, але і намагатися при цьому, щоб від цього була суцільна користь. Один з видів таких десертів — ніжний зефір, який може бути різних видів і з різноманітними смаками.

↑ зміст

Складові повітряного десерту

До складу зефіру не належать жири, це ставитися до жирів рослинного, а також тваринного походження. Виробництво зефіру за своєю специфікою дуже схоже з виготовленням мармеладу. При цьому використовується білок, цукор, фруктове або ж ягідне пюре, і обов’язково природні загусники: агар-агар, желатин і пектин. Тому у цього ніжного десерту низька цифра калорій і, що найголовніше, дуже приємний ніжний смак, який так полюбився багатьом ласунам. Якщо є необхідність придбати кольоровий зефір, віддайте перевагу, той колір, який має пастельно-бежевий або ніжно-рожевий відтінок, і тоді користь зефіру буде стовідсотковою.

↑ зміст

Унікальні властивості зефіру

Незаперечна користь ніжного десерту полягає в пектине. Унікальний компонент, який має натуральне походження і віддає зефіру свої позитивні якості. Він приносить користь для організму, тим, що:

  • допомагає виводити солі металів та інші токсичні сполуки;
  • надає профілактику виразкової хвороби шлунка;
  • зменшує кількість холестеринових бляшок в крові людського організму.

У складі зефіру є білок, який є прекрасним матеріалом для будівництва всіх м’язів, і глюкоза, що поліпшує роботу мозку. Зефір багатий різними корисними речовинами. Завдяки їх присутності розкривається вся користь зефіру як продукту, який зміцнює нігті і волосся, а також кровоносні судини. Це теж незаперечна користь такого прекрасного ласощі, як зефір. Що стосується наявності вітамінів, то їх немає і в помині, оскільки при виробництві солодкого продукту відбувається їх повне руйнування. Але великої шкоди для людського організму, якщо порівнювати з явними достоїнствами, ця обставина не завдає.

↑ зміст

Корисні властивості

Корисні властивості зефіру можливо визначити по його кольору. Найбезпечніше зупинити свій вибір на десерті жовтуватого відтінку. Тоді можна стверджувати, що в його склад не входять штучні барвники.

Дієтологи радять вводити це повітряні ласощі в щоденний раціон дітей, відзначаючи, що це сприяє стабілізації травлення і поліпшенню діяльності мозку бешкетників, і хлопчаків, і дівчат. Деякі скептики стверджують, що такі ласощі, навіть при його низькій калорійності може принести шкоду. Звичайно, при цукровому діабеті або зайвій вазі є його, не рекомендується. Але ж не дарма ж кажуть — все добре в міру.

Зефір, не містить в своєму складі цукру, тому його можна вважати продуктом, придатним для дієтичного харчування. Ті люди, які хочуть скинути зайву вагу, також можуть дозволяти собі з’їдати по одній штучці зефіру в день в якості підтримки рівня глюкози в організмі.

З’їдати зефір в невеликій кількості можна і в випадках стресових ситуацій, адже, як відомо, солодкі продукти роблять людину спокійним і врівноваженим.

↑ зміст

Різноманітність зефіру

Існує безліч сортів зефіру, які розрізняються по вихідній сировині. Зефір може бути різний за смаковими відтінкам: грушевий, яблучний, вишневий, малиновий, лимонний, вершковий і нарешті, шоколадний. Цей десерт може служити чудовою прикрасою святкового столу, не завдаючи шкоди апетиту гостей, а тільки доповнюючи широке розмаїття десертних страв. А ось зефір з будь-якої начинкою, вкритий стружкою з кокосового горіха або глазур’ю, купувати не рекомендується.

Вживання такого продукту може завдати шкоди тим, що може спровокувати алергічну реакцію. Варто відзначити, що зефір не викликає карієс, якщо є його після прийому їжі, максимум однієї — двох штук за день. Цікавим є той факт, що краще вживати зефір з 16 до 18 годин, адже саме в цей час доби знижується рівень глюкози в організмі людини.

Природне бажання побалувати себе солоденьким не завжди є капризом, а може бути викликано потребою організму. Часто так проявляється природна потреба, у якій краще піти на поводу, ніж намагатися її нейтралізувати. Одна з найкращих знахідок, які допомагають знайти вихід із ситуації — це зефір, де абсолютно відсутня жирові речовини. І якщо скористатися уявними вагами, то тоді користь, покладена на одну їх чашу, звичайно ж, переважить шкоду, що вмістилося, на інший.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду зефіру

Зефір — користь і шкода повітряного десерту
5 (100%) 1 голос(ів)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *