Чим шкідливий замінник цукру Ерітріол?

Ерітріол є хімсоедіненіе, що є багатоатомним цукроспиртів, аналогом ксиліту і сорбіту. З’єднання має солодкий смак, але у нього відсутні властивості етанолу.

Відкриття цього з’єднання відбулося в 80-х роках минулого століття. При застосуванні в складі продуктів ця сполука має кодування Е968.

При синтезі цього з’єднання використовуються виключно сировину натурального походження. Найчастіше для синтезування застосовуються крахмалосодержащее сировину:

  • кукурудза;
  • тапиока.

Виробництво Ерітріола засноване на методах ферментації із застосуванням дріжджових культур, що виділяються з бджолиних сот. В результаті ферментирование виходить новий цукрозамінник.

В невеликому обсязі ця сполука є в наступних фруктах:

  • диня;
  • груша;
  • виноград.

Внаслідок того, що цей цукрозамінник виявлений в складі плодів дині він носить назву динного підсолоджувача.

Готовий ерітріол має вигляд кристалічного порошку білого кольору. За ступенем своєї солодощі це з’єднання дуже близько до звичайного цукру. Вчені часто називають цей цукрозамінник об’ємним подсластителем.

Цей поліол переноситься організмом значно краще, ніж сорбіт або ксиліт.

На ринку фармакології Еритреї реалізується під торговою маркою W RGOTEX E7001.

↑ зміст

Шкода і користь від застосування ерітріола

Шкода для організму від застосування цієї хімічної сполуки полягає в появі слабкого проносного ефекту при підвищенні допустимої дози. Іншого шкоди для організму в ході тривалих досліджень не виявлено. Протипоказань до застосування з’єднання не має, що вигідно відрізняє цей цукрозамінник від інших препаратів.

Глікемічний індекс ерітріола становить 0, тому цей цукрозамінник рекомендується застосовувати замість цукру людям, що страждають на цукровий діабет.

За смаку цей цукрозамінник нагадує цукор. Різниця полягає лише в тому, що ерітріол є менш солодким в порівнянні з сахарозою.

ерітрітол є речовиною менш калорійним в порівнянні з цукром та іншими сахарозаменителями.

Ерітріол набув широкого поширення при проведенні дієт спрямованих на зниження маси тіла.

Застосування цукрозамінника сприяє збереженню емалі зубів. Справа в тому, що застосування ерітрітол не провокує розвиток карієсу і перешкоджає формуванню зубного нальоту.

Більшість дослідників стверджують, що ерітріол стає цукром 21 століття.

Нешкідливість ерітрітол для здоров’я людини була доведена в внаслідок проведення численних досліджень в різних державах, включаючи РФ і Японію.

↑ зміст

Основні переваги використання препарату

При порівнянні властивостей цього препарату з іншими сахарозаменяющімі сполуками з’ясовується наявність у ерітріола великої кількості переваг.

Ерітріол є продуктом, який має 100% натуральне походження.

При виробництві з’єднання в промислових масштабах застосовується виключно натуральне сировину. Те виключає шкідливий вплив хімічних реагентів на організм людини.

В складі ерітріола відсутні функціональні групи. Ті, хто має високу реакційну здатність, що обумовлює наявність високого ступеня термічної стабільності з’єднання при нагріванні його до 180 градусів Цельсія і вище. Така здатність з’єднання зумовила його широке застосування при виготовленні різноманітних кондитерських і хлібобулочних виробів.

В порівнянні з сахарозою і цілим комплексом інших з’єднань ерітріол має низький ступінь гігроскопічності. Така властивість з’єднання полегшує його тривале зберігання.

Розчини ерітрітол володіють низьким ступенем значення в’язкості, що обумовлено невеликим індексом молярної маси.

Більша частина існуючих цукрозамінників крім їх користі завдають шкоди організму людини. Ерітрітол відрізняється практично повною відсутністю шкідливого впливу на організм що обумовлено натуральним походженням з’єднання.

З хімічної точки зору з’єднання відноситься до групи з’єднань — тетраолов, є цукроспиртів, що мають чотири атома вуглецю. Це з’єднання має високий ступінь хімічної стійкості. Діапазон стійкості варіює від pH 2 до pH 12.

Крім цього з’єднання має високу ступінь стійкості проти впливу грибків і мікроорганізмів, здатних завдати істотної шкоди організму людини.

При вживанні ерітріола у людини спостерігається виникнення охолоджуючого ефекту, що зумовлено поглинанням великої кількості тепла при розчиненні сполуки.

Ця властивість цукрозамінника використовується при розробці нових харчових композицій, що сприяє розширенню сфери застосування сполуки в харчовій промисловості.

↑ зміст

Чим Еритреї вигідніше сорбіту та ксиліту?

Істотною відмінністю ерітріта від інших цукрозамінників, в тому числі сорбіту та ксиліту є в тому, що він володіє нульовою калорійністю і є абсолютно безпечним для людей контролюючих свою вагу. Це хімсоедіненіе не впливає на рівень глюкози, що робить це з’єднання незамінним для вживання людьми, страждаючими на цукровий діабет. Цей підсолоджувач можуть використовувати люди, які страждають від наявності зайвої ваги або страждають порушеннями метаболізму вуглеводів.

Використання в їжу ерітріта не робить істотного впливу на здійснення метаболізму ліпідів, що також є актуальним для людей, які страждають від зайвої ваги і цукрового діабету.

Цукрозамінник, в порівнянні зі своїми аналогами, є абсолютно метаболічно інертним і не здатний впливати на процеси, що відбуваються в порожнині шлунково-кишкового тракту.

Підсолоджувач не надаючи т впливу на флору, що мешкає в просвіті кишечника. Сорбіт і ксиліт при перевищенні допустимої дози здатні спровокувати виникнення діареї та здуття.

Всмоктування ерітріола відбувається в тонкому кишечнику, а його висновок у зовнішнє середовище з організму здійснюється нирками. Бактерії не піддають переробці залишився ерітріол, він виводиться з організму в зовнішнє середовище разом з каловими масами.

↑ зміст

Негативний вплив цукру на організм людини

Вчені та лікарі достовірно встановили, що існує вуглеводна залежність, яка схожа з іншими видами наркоманії. Лікарі-наркологи виділяють термін вуглеводне пияцтво.

Особливо яскраво така залежність проявляється в дитячому віці. Це обумовлено тим, що мозок дитячого організму є недосконалим і надходження великої кількості простих вуглеводів надає розгальмовує дію на центральну нервову систему дитини, при цьому знімається більшість психологічних гальм і обмежень.

Досвідчені діабетики і багато медичні фахівці стверджують, що при першому типі діабету людині можна вживати будь-які солодощі за умови правильного компенсування надходить кількості цукру в організм введенням інсуліну. Але перед вживанням солодощів слід задуматися над тим, чи потрібно людині така вседозволеність.

Рекомендується відмовитися від неконтрольованого вживання солодощів це допоможе позбутися від вуглеводної залежності і зберегти здоров’я на тривалий термін.

В разі відсутність можливості відмовитися від солодощів слід вживати в їжу не шкідливі солодощі, а корисні. До складу таких солодощів замість сахарози включають цукрозамінники. Одним з найбільш оптимальних цукрозамінників є ерітріол. Цей цукрозамінник не робить істотного впливу на метаболічні процеси в організмі.

Чим шкідливий замінник цукру Ерітріол?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *