Ізольмат: користь і шкода підсолоджувача

Усім відомо, що ізомальт — це унікальний цукровмісних підсолоджувач, шкода і користь, якого дозволяють використовувати продукт пацієнтам, що страждають від цукрового діабету.

Варто відзначити, що ізомальтосодержащіе продукти мають той же зовнішній вигляд і текстуру, що і цукор.

Речовина була відкрито в 1960-х роках, його виготовляють з сахарози, зовні він дуже схожий на цукровий пісок. У нього білий колір, кристалічна структура, і він без запаху. Ізомальт являє собою суміш двох дісахарідних спиртів:

  • глюко-манітол;
  • глюко-сорбіт.

Підсолоджувач використовується в таких продуктах, як:

  1. Карамель.
  2. Іриси.
  3. Жувальна гумка.
  4. Шоколад.
  5. Випічка.
  6. Харчові добавки.
  7. Сиропи від кашлю і ангіни.

Він був доступний в Європі з початку 1980-х років і в даний час використовується в самих різних продуктах в більш ніж 70 країнах світу.

Переваги, властиві підсолоджувачі Ізомальт, змінюють спосіб життя людини і сучасні принципи здорового харчування. Їх використання розширює вибір продуктів харчування для людей, які бажають зробити помірні, але не екстремальні поліпшення в своєму раціоні. Він ідеально підходить для споживачів, які бажають дотримуватися більш здоровий спосіб життя, але при цьому споживати продукти, приємні на смак.

Через свою низьку калорійність і інших переваг для здоров’я ізомальт корисний для людей, що намагаються зменшити споживання глюкози в цілому, але роблять це помірно, все ще маючи можливість насолоджуватися улюбленими десертами, цукерками та іншими підсолодженими продуктами.

↑ зміст

Основні переваги ізомальт

Фермент перебудовує зв’язок між глюкозою і фруктозою в сахарозі. На другій стадії два гідрогену додають до кисню у фруктозно частини дисахарида. Приблизно половина фруктозно частини вихідного дисахарида перетворюється в маннит, а близько половини фруктозно частини вихідного дисахарида перетворюється в сорбіт. Тому в цьому цукрозамінники міститься два різних дісахарідних спирту: глюко-манітол і глюко-сорбітол.

Молекулярні зміни, що відбуваються на цих стадіях, роблять продукт більш хімічним і ферментативним, ніж сахароза. Стійкість кошти є причиною багатьох переваг для здоров’я і великої різноманітності продуктів з поліпшеними смаковими якостями.

Ізомальт можна нагрівати, при цьому, він не втратить свій солодкий смак і не зруйнується. Тому його переважно використовують в продуктах, що готуються кип’ятінням, запіканням або піддаються більш високих температур впливу.

До того ж засіб, поглинає дуже мало води. Тому продукти, виготовлені з ним, як правило, не стають липкими. Це означає, що цукерки можуть бути поміщені в пакет і кожна цукерок не буде обгорнута окремо. Іншою перевагою, що випливають з цієї властивості, є те, що, продукти не поглинають вологу, тому, вони мають більш тривалий термін зберігання.

Продукт розчиняється повільніше в роті, так що цукерки з цукрозамінників мають більш тривалий смак. Він не має часто небажаного «охолоджуючого» ефекту інших поліолів. Його сенсорні властивості роблять засіб відмінним інгредієнтом для цукерок, шоколаду, випічки і цукерок з фруктовим ароматом, кава і шоколад.

підсолоджувати здатність продукту залежить від його концентрації, температури і форми, використання.

При використанні в поодинці він вносить від 45% до 65% солодощі, що виникає через такої ж кількості сахарози.

↑ зміст

Використання декількох інгредієнтів

< id = " apisd">
<>

Новітнє засіб для ВИДАЛЕННЯ ПАРАЗИТІВ

Запах з рота свідчить про зараження …

Позбутися від паразитів за 1 РУБЛЬ

Дізнатися подробиці

parazitov.net

Ізомальт часто використовується в поєднанні з інтенсивними підсолоджувачами. Додатковою перевагою такого комбінованого використання є те, що продукт має тенденцію маскувати гіркий присмак інтенсивних підсолоджувачів. Синергічні ефекти в подсластітельной силі виникають, коли ізомальт поєднується з інтенсивними підсолоджувачами або іншими речовинами, що забезпечує подслащивание.

Якщо говорити про те, яка користь і шкоду від даного продукту, то в першу чергу, потрібно відзначити, що поліоли, являють собою нізкопереваріваемие вуглеводи, вони тільки частково перетравлюється в кишечнику. У нижній частині кишкового тракту неабсорбована частина метаболізується колоніальними бактеріями.

Фізіологічні характеристики є результатом цього процесу, вони не сприяє руйнуванню зубів, сприяють утворенню низького рівня глюкози в крові (низький глікемічний відповідь), впливають як дієтичне волокно в кишечнику і мають тільки половину калорійності сахарози.

Продукти з ізомальт мають низьку калорійність. Це частково пояснюється тим, що кишкові ферменти не можуть легко гідролізувати цю стабільнішу дисахаридного зв’язок.

↑ зміст

Переваги продуктів з використанням ізомальт

Їжа, що містить дані цукрозамінники, є найбільш прийнятною для пацієнтів, які страждають від цукрового діабету.

Завдяки тому, що вона має низький глікемічний індекс, тому, при регулярному їх споживанні вдасться скоригувати свою вагу, забезпечити правильне харчування для діабетиків , а також нормалізувати показники рівня глюкози в організмі.

Дослідження, що проводилися в світі, не виявили прямого зв’язку між регулюванням рівня глюкози в організмі і споживанням ізомальт. Але, не дивлячись на це, низький рівень глікемії дозволяє поліпшити стан хворих з діагнозом «цукровий діабет».

Також виділяються такі переваги, як:

  1. Поліпшується стан кишечника.
  2. Стабілізується міцність зубної емалі, зменшується ймовірність утворення карієсу.
  3. Виключається можливість розвитку алергічної реакції в разі надмірного вживання продукту і багато іншого.

Продукти, що містять ізомальт, корисні не тільки для людей, які страждають від цукрового діабету, а й для всіх, хто намагається дотримуватися здорового способу життя.

Ізольмат: користь і шкода підсолоджувача

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *