Користь червоного сухого вина для жінок і чоловіків

Червоне вино є воістину шляхетним напоєм. З давніх-давен, червоне сухе вино ототожнювали з панацеєю від багатьох хвороб.

На даний момент напій є один з найбільш популярних в світі. Практично кожна країна зі сприятливим кліматом має великі виноробні.

Гурмани поєднують його з різними видами сиром, м’ясом, баликом, іноді з нарізкою фруктів.

Зміст етанолу в даному напої від восьми від п’ятнадцяти градусів. Калорійність досить висока — в 100 мілілітрах вина міститься від 70 до 80 калорій.

Головною характеристикою сухого вина є низький вміст сахарози.

Такого параметра домагаються за допомогою особливої техніки виготовлення.

Виготовляють вино в виноробнях зі спеціальних сортів винограду без додавання води, цукру і додаткового спирту.

для виготовлення червоних вин частіше використовують темний сорт, для білих — білий. Але в ряді випадків для виробництва білого вина використовують темний сорт.

Корисні властивості червоного сухого вина безмежні. Але не варто забувати про його менш корисні властивості, пов’язаних з вмістом етанолу.

Слід дотримуватися всіх правил пиття вин, щоб не завдати шкоди системам і органам, які не викликати алкогольну залежність і інтоксикацію.

Варто пам’ятати про норми і дозуванні. Згідно з правилами середземноморської дієти: випивати вина слід не більше 50 мл в день.

Прикордонні показники для осіб чоловічої статі 1 винний келих, для осіб жіночої статі підлогу винного келиха.

Не бажано вживати вина щодня.

↑ зміст

Користь червоного сухого вина для здоров’я

За даними останніх клінічних досліджень, в червоному сухому вині присутній особливий природний інгредієнт під назвою «ресвератрол». Вченими було доведено, що саме ця речовина сприяє збереженню слуху навіть у дуже літніх людей.

Також даний фермент сприяє зменшенню апетиту, поліпшує метаболізм і підтримує баланс гомеостазу.

Цікавим позитивним ефектом є пригнічення тяги до солодкої їжі.

на думку експертів при невеликому сп’янінні від вина, людям легше піддаються логічні рішення.

Якісні сухі вина сприятливо впливають на функціональність короткочасної пам’яті. Було проведено спеціальне дослідження після вживання ферменту ресвератрола. Крім того, вина покращують функціонування стовбура мозку і інших його відділів.

На ожиріння більше страждають жінки, які повністю відмовляються від вживання спиртних напоїв, ніж жінки, які в міру вживають вина.

↑ зміст

Червоне сухе вино, ніж корисно для жінок?

Воно має антиоксидантну активність і запобігає передчасному старінню.

В червоному сухому вині міститься велика кількість корисних фітонцидів і флавоноїдів. Вони сприятливо впливають на шкіру, захищають від шкідливого впливу ультрафіолету.

Вчені з університету Гарварда вважають, що ферменти червоного вина здатні до вироблення протеїну, який сприяє попередженню старечих недуг. Дані ферменти міститися у всіх структурах винограду: листя, гілки, кісточки і м’якоть. Під час виробництва вин все ферменти зберігаються. Крім того, вина містять величезний комплекс антиоксидантів і дубильних речовин.

Чоловік, як представник сильної статі, більше схильний до серцево-судинних патологій, ніж жінка. Є певна властивість вина, яке сприяє профілактиці кардіологічних патологій у осіб обох статей.

В сухому винному залишку міститься комплекс корисних жирних кислот виноградної кісточки, які підтримують серцево-судинну діяльність.

Також вино позитивно впливає на судини, очищає від атерогенних жирів і бляшок, здійснюючи профілактику атеросклерозу.

але під впливом даних ферментів відбувається не тільки спалювання внутрішньосудинного жиру, а й підшкірне. Таким чином вино профилактирует ожиріння і надмірну масу тіла.

Регулярне вживання сухого вина, сприяє нормалізації кров’яного тиску.

Багато європейських доктора рекомендує приймати його для профілактики гіпертонії.

Ендокринологи стверджують, що пацієнти з цукровим діабетом, які дотримуються середземноморської дієти і випивали по келиху червоного сухого в день, швидше виходили в ремісії і менше страждали від різких стрибків цукру.

Кілька років тому, було проведено дослідження, яке довів , Що завдяки вину поліпшується сексуальна функція у чоловіків. Але тут головне не перестаратися: часте і рясне вживання спиртних напоїв може призвести до імпотенції.

В США проводили дослідження з приводу вплив на діяльність серця і судин. Вино сприяє збереженню молодості судин і їх еластичності.

Крім того, червоне вино має бактерицидну активність. Сприяє загоєнню невеликих ушкоджень шкіри, зокрема порожнини рота. Даний напій запобігає захворюваність на гострі вірусні респіраторні інфекції.

Ресвератрол володіє антиканцерогенними активністю. Ті, що п’ють вино люди, менше схильні до розвитку пухлин, ніж ті, які не п’ють його.

↑ зміст

Корисні властивості інших видів вин

Не всі люди віддають перевагу сухому тип вин. У зв’язку з високим вмістом таніну даний тип має в’язкої активністю. Багатьом людям не подобаються подібні відчуття.

На заміну можна запропонувати напівсухий варіант вин. У ньому також міститься великий перелік корисних ферментів і антиоксидантів, але він менш корисно для організму через більшого вмісту цукру.

Напівсолодке і солодке вино не слід вживати часто в зв’язку з достатньою високою концентрацією сахарози.

Корисними властивостями володіє також біле вино:

  1. Має виражену бактерицидну ефектом.
  2. Сприяє знешкодженню кишкових інфекцій і токсинів.
  3. профилактирующим зараження ентеровірусами.
  4. Допомагає в підтримці серцево-судинного здоров’я.
  5. Збільшує кількість ендорфінів.
  6. Сприяє покращенню роботи підшлункової залози і печінки.
  7. Покращує імунну реактивність.
  8. Покращує мнестические функції.

Важливо розуміти, що вино повинно бути виключно натуральним. Підробки і замінники здатні тільки лише нашкодити здоров’ю.

↑ зміст

Шкода червоного вина

Незважаючи на величезну кількість позитивних властивостей, зловживання червоним вином може привести до виникнення негативних наслідків.

Користь і шкода червоного вина залежить від обсягу вживання напою.

в разі якщо не притримувати при вживанні спиртного напою в обсягах рекомендованих лікарями і вживати його значно більше, то можливе нанесення шкоди організму.

Медичні рекомендації, щоб уникнути побічних ефектів від вживання вин:

< ul>

  • не варто сприймати вино, як панацею від усіх хвороб;
  • не слід зловживати винами;
  • не слід купувати дешеві вина в неперевірених місцях;
  • рекомендується вживати перевірені сорти вин, такі як Каберне Совіньон, Сапераві та інші;
  • не рекомендується в один день вживати більш ніж одну добову дозу вина.
  • Протипоказання до вживання вин:

    1. Строго заборонено вживати вина та інші алкогольні напої при хронічних захворюваннях печінки (гепатит, фіброз, цироз), шлунково-кишкового тракту (гастрит, дуоденіт), запальних захворюваннях органів черевної порожнини (панкреатит, аппенді
    2. Під суворою забороною вживання вин при вагітності. Вагітним не слід навіть денну дозу вина.
    3. Подагра (порушення обміну пуринів)
    4. Порушення діяльності нирок, зниженні їх функції.
    5. Харчова алергія різної етіології
    6. Грудне вигодовування
    7. Психічні захворювання
    8. Вік менше 18 років.

    Останній параметр є строгим обмеженням. У США і багатьох країнах Європи заборонено вживання алкоголю у віці до 21 року. Так як саме в цей період формується організм людини і його соціальний статус. Алкоголь впливає на всі органи зростаючого організму: від статевих органів до головного мозку.

    ↑ зміст

    Яке вино корисніше — червоне або біле, кращі вина

    Незважаючи на багатий перелік корисних властивостей червоного вина, обидва види вин володіють тими чи іншими впливами на здоров’я.

    В червоному превалює концентрація ферменту ресвератрола, в білому його зміст значно менше.

    В червоному вини також велика кількість природних пігментів.

    Але в той же час, червоні вина більш насичені і алергенні, ніж білі.

    через насиченості червоних, головні болі частіше супроводжують людей після його вживання.

    У стародавньому світі вина виготовляли з особливих сортів винограду і по особливому ецепту.

    Вважається, що завдяки винам багато людей за часів чуми вижили завдяки вживання вин.

    На сьогоднішній день визнаними в усьому світі є вина виробництва Франції, Італії, Іспанії, Грузії, Південної Америки, Південної Африки.

    Кращими винами Грузії є Сапераві, Мукузани, Алазанська Долина та інші.

    З французької найбільшої популярності здобули: Шато, Бордо та інші.

    У багатьох країнах популярно виготовляти вина не з винограду. У країнах Балканського узбережжя виготовляють вина зі смородини, ожини, полуниці, малини і суниці.

    У висновку варто відзначити наступні моменти:

    • перед вживанням варто переконатися, що відсутні проблеми зі здоров’ям;
    • немає протипоказань;
    • немає схильності до звикання;
    • вино куплено в перевіреному місці і є якісним;
    • вино — це не панацея, а лише міра профілактики виключно в правильному дозуванні;

    Перед вживанням будь-якого винного напою, при підозрі на наявність протипоказань, слід проконсультуватися з лікарем.

    Користь червоного сухого вина для жінок і чоловіків

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *