Як часто можна пити пиво без шкоди для здоров’я?

Пиво постає найдавнішим хмільним напоєм, який налічує понад дев’ять тисячоліть своєї історії. Піниться і смачна рідина в запітнілому келиху в усі часи мала прихильників.

Вважалося, що пиво має безсумнівною користю, оскільки підвищує апетит, зміцнює фізичне здоров’я, прискорює ріст і розвиток. Їм навіть поїли маленьких дітей. Середньовічні лікарі рекомендували напій для терапії багатьох хвороб — виразка шлунка, патології нирок, печінки, жовчного міхура та ін.

Під час епідемічного спалаху холери ячмінний напій був профілактикою захворювання. І наукові дослідження довели його результативність. Роберт Кох в ході своїх експериментів встановив, що холерні збудники гинули внаслідок обробки хмільний рідиною.

Безумовно, сучасні напої мають інший склад, смак, колір, відповідно, вплив на організм також відрізняється. Розглянемо, чи шкідливо пиво для жінок і чоловіків, і яка його користь?

↑ зміст

Корисні властивості хмільного напою

Чи корисно пиво? Мабуть, це питання цікавить усіх чоловіків і жінок без винятку. Вчені говорять про користь напою, проте посилаються на те, що різні сорти відрізняються своїми якостями, при цьому відзначають, що сучасне пиво — це далеко не те, що готували за часів Середньовіччя.

Пиво включає до свого складу невелику концентрацію калію і натрію, тому його допустимо вживати на тлі артеріальної гіпертензії, а також при дотриманні дієти, яка обмежує споживання кухонної солі.

За змістом мінеральних компонентів, зокрема — залізо, цинк, фосфор і мідь, темний напій не відрізняється від апельс Інова соку, склянку якого за сніданком є символом здорового способу життя.

В нефільтроване напої міститься велика концентрація вітамінів групи В, причому в тій формі, яка легко і швидко засвоюється. 1000 мол пива забезпечують організм на 60% тіаміну і рибофлавіном.

Користь пива полягає в наступному:

  • Багато аскорбінової кислоти, яка додається в пиво, щоб попередити окисні процеси. У літрі напою міститься 70% добової норми вітаміну А;
  • Для заповнення норми фолієвої і нікотинової кислоти досить випити 125 мл;
  • Лимонна кислота, наявна в складі, сприяє активному виробленню урини, що запобігає утворенню піску і каменів у нирках;
  • Фенольні сполуки є найбільш цінними речовинами. Вони забезпечують розрідження крові, попереджають виникнення тромбозу, покращують обмінні процеси в організмі, відповідно, знижують ризик розвитку інфаркту та інсульту;
  • Вуглекислий газ активізує вироблення шлункового соку, покращує циркуляцію крові в печінці, легенях, м’язах;
  • Хміль має заспокійливу і снодійну дію, дає незначний антибактеріальний ефект;
  • Напій має приємний смак, прекрасно вгамовує спрагу в спекотні дні.

Пиво часто використовують в засобах народної медицини. Теплий напій допомагає позбутися від печії, заспокоює шлунок. Свіжа пивна піна використовується в якості маски для обличчя — забезпечує гладкість і бархатистість шкірного покриву. У поєднанні з іншими продуктами напій допомагає позбутися від випадання волосся.

Однак існує певний міф про користь пива під час вагітності. Вживання алкоголю, внаслідок неписьменності майбутньої матері здатне привести до серйозних порушень внутрішньоутробного розвитку. Безумовно, якщо тільки випивати багато і кожен день. Лікарі відзначають, що кілька разів на місяць до 200 мл можна.

Тепле пиво з сіллю — ефективний засіб, що допомагає позбутися від симптоматики застуду.

↑ зміст

Ймовірний шкоду пива

Пиво — це алкогольний напій, тому негативний вплив присутній. Рекомендується виключити з раціону, якщо планується зачаття, категорично заборонено давати дітям, навіть в лікувальних цілях.

Чи шкідливо пити пиво? Експерти відзначають, що міцний напій здатний зробити згубний вплив на роботу всіх внутрішніх органів і систем. Органи любителів пива страждають навіть більше, ніж людей, які віддають перевагу вину або горілку. Це обумовлено тим, що спирти, що входять в горілку і ін. Міцні напої, проходять більш високу ступінь очищення.

Зловживання пінним напоєм може спровокувати розлад вироблення білків і ферментів в печінці. Орган не зможе повноцінно фільтрувати токсичні речовини, що призводить до розвитку запальних процесів. У важких випадках може розвинутися цироз печінки або токсичний гепатит.

Негативний вплив пива:

  1. Не можна пити натщесерце, оскільки пінний напій забезпечують подразнюючий ефект на слизову оболонку. Крім цього, систематичне споживання призводить до порушення роботи залоз, які виділяють шлунковий сік. Всі ці моменти в сукупності засмучують процеси травлення.
  2. До складу напою включені смоли хмелю, які є канцерогенними компонентами, що збільшує ймовірність онкології у любителів пива.
  3. Негативний вплив на роботу серцево-судинної системи базується на необхідності прокачування більшої кількості рідини, міокард швидше зношується, а серце збільшується в своєму розмірі.
  4. Гормональний дисбаланс. Зокрема, знижується концентрація тестостерону, збільшується вміст жіночих статевих гормонів — естрогенів. Чоловіча фігура перетворюється в жіночу — плавні і округлі обриси, змінюється тембр голосу. У молодих людей знижується потенція, лібідо, спостерігаються проблеми з еректильною функцією.

Систематичне вживання пива жінками, навпаки, провокує посилене статевий потяг. Разом з цим досить сильно зменшується здатність до дітородіння.

Також гормональний збій в жіночому організмі призводить до «зростання вусів» на обличчі, різним гінекологічних проблем.

↑ зміст

Правильне вживання пива

Щоб напій приносив тільки користь, потрібно дотримуватися певних правил. Медичні фахівці відзначають, що чоловікам можна випивати до 500 мл світлого напою, міцність якого не більше 5%, норма для жінки становить 330 мл. Цей обсяг можна вжити за один раз або протягом тижня. Оптимальна частота споживання — не більше двох разів на тиждень.

Користь можна відчути тільки при вживанні «живого» нефільтрованого пива. Цей напій трохи дорожче. Однак він не має нічого спільного з напоєм, який стоїть на полицях магазинів. Пляшкове пиво готується на основі сухих концентратів, в ньому немає вітамінів і мінеральних речовин.

Термін зберігання «справжнього» напою не перевищує 4 доби. В ідеалі його потрібно вживати відразу після приготування. Однак це можливо безпосередньо на пивоварні. У великих містах можна знайти ресторанні заклади, де хмільний напій варять перед подачею клієнту.

Споживання пива в помірних дозах цілком нешкідливо. Однак це стосується «живого» напою, а не тієї рідини, яка продається в магазинах. Також потрібно знати, що будь-яке спиртне призводить до фізичної / психологічної залежності, що є захворюванням.

Як часто можна пити пиво без шкоди для здоров’я?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *