Перга — користь і шкода натурального продукту

Перга використовується бджолами для вигодовування своїх личинок. Таке харчування дозволяє їм рости з дивовижною швидкістю, при цьому не тільки швидко, але і правильно розвиватися, бути захищеними від більшості хвороб.

Аналогічно впливає так званий бджолиний хліб і на людський організм. Вагітні жінки, вживаючи пергу, забезпечують майбутній дитині гармонійний розвиток, спортсмени, вживаючи цей природний анаболик, легко і просто нарощують м’язову масу.

Мабуть, немає в природі таких продуктів, які б мали таку ж біологічною цінністю. Пергу неможливо створити штучним шляхом або підробити, вона містить різні ферменти, вітаміни і амінокислоти, має антимікробні властивості, а також високою біологічною активністю.

Користь перги полягає в її унікальному біологічному складі. Бджоли, при виробництві перги, заповнюють стільники насиченою мінералами пилком, після чого обробляють її квітковим нектаром і власними ферментами. А після молочнокислого бродіння і утворюється цей дивовижний продукт.

↑ зміст

Склад перги

Користь бджолиного хліба велика, так як всі знаходяться в його складі речовини на 100% засвоюються людським організмом. У 100 грамах даного продукту міститься значна кількість магнію калію і кальцію. Крім того, міститься сірка, мідь, цинк, фосфор і кобальт. Перга дуже багата рутинному, вітамінами групи В, Е, каротином і аскорбінової кислотою. Також вона містить амінокислоти, глюкозу, фруктозу, білки і жири.

Лікувальні властивості перги

Користь цього дивного продукту бджільництва поширюється абсолютно на весь людський організм. Так, калій, що міститься в перзі, очищає організм від токсинів, прискорює процеси метаболізму і зміцнює серцевий м’яз. Високий вміст в перзі цукрів дозволяє зміцнити судини, нервові волокна, нормалізує роботу головного мозку, поліпшуючи його кровообіг, тому при головних болях, розумових навантаженнях і погіршенні пам’яті вживання перги більш, ніж корисно.

Велика користь даного продукту для спортсменів і людей, які ведуть активний спосіб життя або страждають хронічною втомою, оскільки, так званий бджолиний хліб, найкращим чином відновлює втрату енергії. Крім того, перга дуже корисна діабетикам, тому що вона нормалізує рівень цукру.

Також користь цього дивного продукту полягають в здатності виліковувати анемію завдяки вмісту в ньому заліза. Бджолиний хліб підвищує імунітет і набагато швидше допомагає справлятися з вірусними і простудними захворюваннями, позитивно впливає на загоєння ран і значно прискорює відновлення після операцій .

Також корисна перга і при хворобах сечовивідних шляхів і статевої сфери, порушення ліпідного обміну, хворобах травної системи, подагрі, артриті, атеросклерозі, захворюваннях очей, судин, суглобів та інших органів.

↑ зміст

Протипоказання і шкоду від застосування перги

У порівнянні з пилком, поживна цінність перги в три рази вище, а також в ній набагато більше міститься різних вітамінів. Крім того, на відміну від пилку, перга стерильна, а ферменти, що містяться в слині бджіл, практично повністю здатні розкласти пилкові алергени. В результаті, цей продукт вкрай рідко викликає алергічні реакції у людей і практично не завдає організму шкоди.

Однак, незважаючи на дивно цілющі властивості перги, у неї є і протипоказання. Так, вживання перги може завдати шкоди здоров’ю при таких захворюваннях:

  • індивідуальна непереносимість компонентів перги;
  • токсичний зоб — аутоімунне захворювання, яке викликається виробленням у великій кількості тиреоїдних гормонів;
  • онкологія (3 — 4стадія);
  • міома матки;
  • порушення обміну речовин.

В трьох останніх пунктах вживання перги не забороняє, але щоб не завдати організму людини шкоди, рекомендується її вживати під суворим наглядом лікаря. Обов’язково варто враховувати, що перга багата на вітамін А, тому вживання її у великій кількості може призвести вплинути на згортання крові.

↑ зміст

Відео про користь і шкоду перги

Перга — користь і шкода натурального продукту

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *