3 факти про пшеничне борошно грубого помелу:
Зольність - одна из основних характеристик такого борошна. Вона відображує склад мінеральних речовин, того, що залишається після спалення борошна (мінеральні речовини не згоряють). Чим меньший склад золи, тим біліше борошно. Цільзнозернове борошно грубого помелу має високий склад золи, т.я. для її виробництва використовують ціле зерно разом з оболонкою з висівок.
Склад протеїнів (9–15%), головним чином глютеніну та гліадіну - друга важлива характеристика борошна. Процент гліадіну та глютеніну зумовлює якість тіста: глютенін надає йому еластичності та клейкості, а завдяки гліадіну тісто розтягується. Вимішування тіста перетворює гліадін и глютенін у сполученні з водою в глютен, який формує м'якушку. Грубо кажучи, чим вищий вміст глютену, тим вища сила борошна. Частинки отрубів у цельнозерному борошні послаблюють структуру глютену, утримують багато води, та хоч таке борошно містить багато протеїнів та корисних речовин, хліб з такого борошна пікти складно, так як тісто виходить «слабким». Щоб уникнути цього, ми рекомендуємо змішувати борошно грубого помелу с борошном вищого гатунку у співвідношенні 50%:50% або 10%:90% відповідно.
Органічне пшеничне борошно грубого помелу відмінно підходить для випікання хліба у хлібопічці.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
