Продукт має багато назв: грем, гарбанзо, але більш за все уживане — бесан.
Борошно з нуту не містить глютену, який міститься в злаках, таких як ячмінь, пшениця або жито. Тому цінний продукт для людей з непереносимістю цієї речовини (целіакія). Бесан може замінити звичну борошно у випічці без негативних наслідків. Цінний цей продукт для хворих на цукровий діабет. Завдяки низькому глікемічному індексу (35 одиниць) він не викликає стрибків цукру в крові. ГІ — це показник кількості вуглеводів в продукті, здатних підвищувати рівень глюкози в крові при поглинанні і розщеплення цукрів.
Бесан містить у собі складні вуглеводи, які представлені здебільшого у вигляді клітковини. В процесі перетравлення вона уповільнює поглинання цукру організмом, але при цьому дає необхідну енергію і відчуття насичення. Така якість дозволяє вживати вироби з нутовой борошна і для корекції ваги.
Наявність клітковини виконує в організмі роль чистильника: харчові волокна не повністю перетравлюються і при виведенні з організму природним шляхом «вимітають» інші залишки неперетравленої їжі, продукти розпаду ліків, шлаки і токсини.
Властивості клітковини використовують при лікуванні органів ШКТ: вона м'яко обволікає слизову, знімаючи тим самим запалення або роздратування.
Корисні властивості:
1. Зміцнює нервову систему;
2. Нормалізує гормональний фон;
3. Підвищує пружність шкіри;
4. Нормалізує роботу кишечника;
5. Покращує стан кісток і суглобів;
6. Охороняє від розвитку ракових пухлин.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
