Смак горіха пекан солодкуватий, без гіркоти. Вага одного горішка становить 15-20 грамів.
Вживають горіх пекан в сирому і смаженому вигляді, додають у випічку, десерти, соуси, салати. З пекану роблять олію, яка за смаком нагадує оливкову. Горіхи необхідно зберігати в прохолодному, сухому місці.
Горіхи пекан мають лікувальні властивості і мають багатий хімічний склад. Містять горішки величезна кількість рослинних жирів, необхідних для життєдіяльності людини. У складі плодів знаходиться селен, багаті горіхи вітаміном Е, він впливає на згортання крові і загоєння ран. Містить вітамін А, який позитивно впливає на здоров'я шкіри, покращує зір. Не рекомендується вживання горіхів пекан в дієтах для зниження ваги, вони дуже калорійні.
На 100 г: білки — 9,2 г, жири — 72 г, вуглеводи — 4,3 г, харчові волокна — 9.6 г. Калорійність — 691 ккал.