Лавровий лист – це одна з найпопулярніших спецій. Він росте на деревах лавра. Історія цієї прянощі дуже давня. Її знали ще стародавні греки і римляни. Навіть знамениті лаврові вінки були зроблені саме з цього чагарнику-прянощі. У давні часи лавр був ароматизатором, а також його додавали у воду. В Європі почали використовувати його як пряність трохи пізніше.
Він використовується в багатьох кухнях. Найчастіше його кладуть у супи, соуси, м'ясні страви, консервацію. Не обходяться без нього рибні і овочеві страви. Лист кладуть не відразу, а приблизно за 10 хвилин до закінчення приготування. Його відразу ж видаляють з готових страв, адже він може надати гіркоту. Лавровий лист не їдять, він дуже гіркий. Якщо потрібно додати прянощі в соус, то використовується його порошок. Мелений лавр швидко втрачає аромат, тому молоти його слід одразу ж перед вживанням. Іноді використовується лавровий лист і в свіжому вигляді. Але найчастіше в сушеному.
На 1 літр рідини потрібен 1 лавровий лист.
Така прянощі добре впливає на нервову систему, сон, на шлунково-кишкового тракту, нирки, сечовий міхур, шкіру.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.