Біла гірчиця - це спеція, яка за смаком дуже схожа з хріном. В основному застосовують насіння рослини, з них готують гірчицю столову, додаючи оцет, сіль, цукор і масло рослинне, іноді додають різні прянощі, для того щоб додати страві додатковий аромат, так як насіння позбавлені всякого запаху.
Ще насіння використовують для приготування різноманітних спецій і приправ, овочевих страв, супів і фаршів, іноді їх додають при консервуванні овочів. Біла гірчиця також використовується в салатах, соусах та стравах з рису. Проте перед приготуванням страв необхідно насіння підсмажувати для активації в них ароматичних масел, які не тільки додадуть страві горіховий аромат, але і проявлять свої лікувальні властивості. Виділені при цьому летючі пари мають антибактеріальну дію, тому гірчицю використовують в якості захисного покриття при приготуванні м'яса і риби, вона також запобігає витіканню м'ясного соку. А також ця рослина містить велику кількість жирних і ефірних масел, які мають цінність у консервному виробництві та хлібопеченні.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.