Борошно з коричневого рису - це легко засвоюваний і корисний продукт, який не містить глютен.
Давно відомо, що коричневий рис має більш високу біологічну і харчову цінність, ніж звичайний. Відповідно, ці корисні речовини, що знаходяться в оболонках зерна неочищеного рису, зберігаються і в борошні. У рисовій оболонці міститься маса корисних речовин: вітаміни групи В, РР, каротин, тіамін, мінерали, клітковина і фолієва кислота. Для цього технологія виробництва виключає нагрівання як сировини, так і готової продукції.
Борошно з нешліфованого рису містить у 3-4 рази більше білка, ніж у борошні з білого рису. Крім цього вона наділена дієтичною клітковиною, кількість якої більше в 12 разів по відношенню до рисового борошна. Вона покращує імунітет і виконує функцію очищення організму. Її перевага полягає і в двократному перевищенні вмісту мікроелементів (фосфору, цинку, міді, йоду).