Багаторічна трава, що називається Тулсі, з ароматними листочками, пухнастими гілочками і маленькими квіточками білого або пурпурового кольору. Також її знають у індійській культурі як Священний Базилік Туласі.
Використовується рослина в медицині як адаптоген, тобто речовини, що допомагає людському організму пристосовуватися до різних стресів. Цінується трава Тулсі своїми корисними речовинами та цілющими властивостями. У Європі чай з неї поки що вважається більш лікувальним, ніж повсякденним, а ось в азіатських країнах порошок із листя додаватись може у будь-які страви. Якщо регулярно заварювати листя Туласі і пити з них чай, то можна вберегти себе від багатьох захворювань. Смак у листя туласу дуже незвичайний. Він нагадує гвоздику з ароматом та смаком лимона та запашного перцю. У складі немає кофеїну, що важливо для деяких людей. Чим корисний напій із Тулсі? У листі Священного Базиліка містяться: залізо, цинк, кальцій, вітаміни груп А, С, К. Вони допомагають справлятися зі стресами, тому й рекомендують пити такий чай у періоди великих емоційних чи розумових навантажень (наприклад, під час сесії). Крім того, чай з Тулсі покращує пам’ять, допомагає лікувати застудні захворювання, а також полегшує стан тих, хто має астму або бронхіт. Вдихаючи пару від свіжозавареного напою, можна навіть із закладеністю носа впоратися. Його рекомендують пити діабетикам, оскільки Тулсі знижує рівень цукру, а також тим, хто хоче підвищити своє лібідо та знизити «гормон стресу». Листя Тулсі, як свідчать наукові дослідження, корисні при стресах. Якщо у вас нервова система розхитана, хтось зіпсував настрій або просто планується напружений день, філіжанка цього напою допоможе зосередитися на важливих речах і знайти вирішення будь-якої проблеми. Враховуючи те, що тут немає кофеїну, можна пити на ніч, щоби сон був міцний і здоровий. Як заварити та де замовити? На 1 чашку чаю береться 1 чайна ложка суміші. Заливається окропом та настоюється 3-5 хвилин. Пити готовий чай можна як гарячим, і холодним. Також можна додавати цукор чи лимон за смаком. Чим міцнішою буде заварка, тим більше корисних речовин буде у напої. У період хвороби чай є гарним доповненням до лікування. Вживати його можна і кілька разів на день.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.