Насіння амаранту не містить глютен. Відповідно, якщо є захворювання целіакія (незасвоєння глютену) або просто дискомфорт при споживанні глютенових круп, то амарант можна спокійно включати у свій раціон.
Високий вміст харчових волокон робить амарант цінним для тих, хто на шляху до зниження ваги. У 100 г сухого насіння міститься 33% денної потреби у клітковині, яка потрібна для контролю голоду, нормального рівня цукру і роботи кишківника.
Ще один бонус – високий вміст вітаміну В5. Ця речовина важлива для нормалізації обміну речовин, який необхідний для зниження і подальшого утримання ваги.
Високий вміст білку, повільних вуглеводів і клітковини в зернах амаранту забезпечує тривалу відсутність голоду, а, отже, суттєво знижує ризик переїдань, які інколи можуть траплятись під час схуднення.
Ця крупа вариться близько 20-30 хвилин. Також її можна подрібнювати до стану борошна і використовувати для приготування хліба, оладок, кексів тощо. Але в такому випадку краще частково змішувати з іншими видами борошна, наприклад, вівсяним, рисовим (якщо треба безглютенове) або пшеничним цільнозерновим, тому що в амаранті мало клейковини, відповідно, тісто не матиме пластичності.
Амарант смакує в будь-яких рецептах і використовується в них як звичайна крупа. Наприклад, можна приготувати такі страви:
- - попкорн з амаранту (він готується так само, як і попкорн з кукурудзи);
- перець, фарширований амарантом з індичим фаршем та грибами;
- - каша з амаранту з рослинним молоком, курагою і арахісом (така страва матиме багато рослинного заліза);
- - теплий салат з відвареного амаранту, консервованого тунця або вареними мідіями, бейбі-шпинату, помідорів і олії;
- - теплий салат з амарантом, печеним гарбузом, авокадо, салатним листям і сиром фета (заправка – олія та бальзамічний оцет).
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.