Масло ГХІ або ГІ – це топлене масло високої якості, виготовлене за особливим рецептом. Гхі отримують шляхом видалення води (близько 20%) і твердих частин молока із чистого солодковершкового масла екстра 85% жиру в процесі витоплення на живому вогні на дровах. Готовий продукт благородного бурштинового кольору має неперевершений ніжний і приємний смак, виділяє тонкий аромат і може зберігатися роками, не піддаючись окисленню.
Користь масла: містить вітаміни A, E, D, K; регулює процеси травлення; підвищує імунітет; живить нервові тканини організму; не засмічує печінку; покращує засвоєння інших продуктів і смак будь-якої їжі.
Застосування масла гхі:
- Гхі ідеально підходить для смаження. Це одне з небагатьох масел, яке не губить своїх корисних властивостей, воно не горить при смаженні і тому не виділяє канцерогенів – в цьому його особлива цінність.
- Гхі можна використовувати в приготуванні супів і других страв, в приготуванні різноманітних солодощів, десертів і у випічці, воно придає не тільки аромат, але також ніжність і крихкість (особливо пісочному).
- Гхі рекомендовано як найкраще масло для дитячого харчування
- Масло Гхі корисно використовувати також для розтирання і масажу маленьких дітей.
Поживна (харчова) цінність 100 г продукту: жирів, г – 99,0, білків, г – 0,2, вуглеводів, г – 0,5.
Енергетична цінність (калорійність) 100 г продукту: 894 ккал (3740,5 кДж
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.