Насіння амаранту ТМ «Здорово» – джерело якісного рослинного білка, вітамінів E, B1, B2, B3 (PP), B6 та B9, а також макро- та мікроелементів. У амарантовій крупі міститься вдвічі більше незамінної амінокислоти лізину, ніж у білку пшениці. Глютен же в амаранті відсутній, що робить його ідеальним продуктом для алергіків та людей з целіакією.
Антиоксиданти, що містяться в насінні амаранту, уповільнюють процеси старіння. А регулярне вживання амаранту покращує всмоктування заліза в кишечнику, що особливо важливо для вегетаріанців. Також біологічно активні речовини з насіння амаранту зменшують інтенсивність запальних процесів в організмі.
Біологічно-активна речовина сквален, якою багаті амарантові зерна, має ряд корисних для здоров'я властивостей:
обоберігає організм від злоякісних новоутворень;
захищає нервову тканину від деградації та перешкоджає розвитку хвороби Паркінсона;
знижує рівень холестерину;
покращує імунітет.
Важливо! Сквален частково руйнується при термічній обробці, тому для приготування бажано обирати м'які способи (наприклад, мікрохвилі) і не переварювати кашу.
Способи приготування:
Зазвичай насіння додають у киплячу воду і варять протягом 20 хвилин. Пропорції – від 1:2 до 1:4, залежно від того, якої консистенції кашу потрібно приготувати. До готової каші можна додати фрукти, горіхи, сироп.
Насіння амаранту, як і насіння кукурудзи, здатне вибухати в мікрохвильовій печі – приготуйте дрібний, але дуже корисний поп-корн.
Насіння амаранту використовують для приготування каш, гарнірів, запіканок, хліба, печива, закусок, батончиків-мюслі, халви, козинаків, напоїв, як інгредієнт супів, салатів, страв з йогуртом і сиром.
Склад: насіння амаранту. Не містить барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, хімічних домішок, глютену та ГМО.
Харчова цінність на 100 г: білки – 3.6г , жири – 7.0г г, вуглеводи – 65,3 г.
Енергетична цінність на 100 г: 371 ккал / 1552 кДж
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
