Насіння чіа Здорово – один з найпопулярніших суперфудів, відмінне джерело легкозасвоюваних протеїнів із повноцінним амінокислотним складом, що робить цей продукт альтернативою тваринним білкам. Вміст аргініну у чіа вищий за яловичину, а саме ця амінокислота відповідає за злагоджену роботу імунної системи, сприяє зміцненню м’язів та здоров’ю шкіри, підтримує тонус судин, бере участь у спалюванні підшкірного жиру, а також покращує еректильну функцію у чоловіків.
Ще одна особливість чіа – високий вміст жирів (близько 30%). Серед них значну частину становлять поліненасичені жирні кислоти Омега-3, які знижують рівень холестерину у крові, підвищують еластичність стінок судин, покращують роботу серця, а також нормалізують метаболічні процеси.
Особливо цінні Омега-3 для жінок – вони регулюють синтез естрогенів і прогестерону, завдяки чому нормалізується менструальний цикл, покращується фертильність і пом’якшуються неприємні симптоми при овуляції та місячних. В період вагітності Омега-3 беруть участь у формуванні мозку майбутнього малюка.
Приблизно на чверть насіння чіа складається з харчових волокон, які покращують травлення та мікрофлору кишечника. Відсутність простих вуглеводів дозволяє вживати чіа людям із цукровим діабетом та надмірною вагою, а також спортсменам, що дотримуються низьковуглеводних дієт.
Показання до застосування
- як джерело кальцію і протеїнів для людей з непереносимістю молока та молочних продуктів;
- для профілактики захворювань серцево-судинної системи;
- при комплексному лікуванні порушень менструального циклу у жінок;
- під час вагітності як додаткове джерела Омега-3;
- для спортсменів як джерело легкозасвоюваного повноцінного білка;
- при ожирінні та надмірній вазі;
- при хронічних закрепах та дисбактериозі кишечника.
Протипоказання: індивідуальна непереносимість; синдром подразненого кишечника; виразкова хвороба в гострій стадії; діарея; гастрит, коліт.
Спосіб вживання: насіння чіа додають в кефір або йогурт, фруктові та овочеві смузі, використовують при приготуванні випічки, салатів, супів, пудингів, десертів, каш, соусів.
Поживна цінність на 100 г продукту: білки – 16,5 г, жири загальні – 30,7 г, з них насичені жирні кислоти – 3,3 г, вуглеводи загальні – 42,1 г, з них харчові волокна – 34,4 г, цукор – 0 г, сіль – 0 г.
Калорійність на 100 г продукту: 486 ккал/ 2033 кДж.
Вітаміни та мінеральні речовини: вітамін B1 – 0,6 мг, вітамін B2 – 0,21 мг, вітамін B3 – 8,83 мг, вітамін B9 – 49 мкг, калій – 407 мг, кальцій – 631 мг, залізо - 7,7 мг, цинк – 4,6 мг, магній – 335 мг, марганець – 2,7 мг, фосфор – 860 мг, мідь – 0,9 мг, селен – 55,2 мкг.
100 г насіння чіа містить 54% добової норми вітаміну B1, 55% вітаміну B3, 78% кальцію, 46% цинку, 89% магнію, 135% марганцю, 122% фосфору, 90% міді, 100% селену.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.