Склад: 100% сушена готова до вживання ламінарія (морська капуста). Не містить підсилювачів смаку, домішок.
Калорійність 100 г продукту: 298 ккал / 1246 кДж.
Харчова цінність 100 г продукту: білки - 31.84 г, загальний жир - 4.1 г, вуглеводи -52.39 г, харчові волокна - 33,2 г, цукри природні 3.04 г , солі - 2,3 г.
Ламінарія або морські водорості — одне з найкращих натуральних джерел йоду, необхідного для здоров'я щитовидної залози. Його вміст у 100 г сухої ваги 0,25 мг за добової норми 0,15 мг. Тому вживати препарат необхідно регулярно, але в помірній кількості.
Ламінарія також містить:
- Хлор, що контролює кислотно-лужний баланс крові та водно-сольовий баланс. Також він покращує роботу печінки, виводить шлаки та підтримує травний процес.
- Калій та магній, що підтримують роботу серця.
- Марганець, який може знизити рівень цукру в крові й мати захисний ефект при нирковій дисфункції.
- Вітамін К, що міститься в ламінарії, бере участь у метаболізмі кісток та згортанні крові.
- Кальцій, для кісток та зубів. А ще він забезпечує згортання крові.
- Залізо для утворення еритроцитів та запобігання розвитку анемії.
- Мідь, що сприяє всмоктуванню заліза. Мідь відіграє роль і в утворенні колагену, який зміцнює та робить еластичними клітини організму. А ще цей елемент містить меланін, який бере участь у пігментації шкіри та волосся. Так що ламінарія порційна — це ще й здорова шкіра без пігментних плям, гарна рівна засмага і ніякої ранньої сивини.
Застосування ламінарії: ламінарія широко використовується в кулінарії. З неї готують супи, салати, гарніри, закуски і навіть десерти.
Спосіб застосування: Ламінарію замочити в холодній воді на 2-3 години (на 1 частину водоростей беруть 20 частин води). При цьому маса ламінарії збільшується приблизно в 17 разів. Не бажано варити ламінарію, оскільки весь смак і всі вітаміни втрачаються.
Для тих, хто не переносить смак морської капусти: додавайте 1 чайну ложку сухої морської капусти в готові страви. Смак буде невідчутним, а йод і фосфор засвоються організмом.
Приклади страв з ламінарією:
- Суп з ламінарією. Цей суп є класичним блюдом японської кухні. Його готують з ламінарії, риби, овочів і спецій.
- Салат з ламінарією. Цей салат є легким і освіжаючим блюдом. Його готують з ламінарії, свіжих овочів і зелені.
- Гарнір з ламінарією. Ламінарію можна використовувати як гарнір до м'яса, птиці або риби.
- Закуски з ламінарією. З ламінарії можна приготувати різні закуски, наприклад, рулети, тарталетки або канапе.
- Десерти з ламінарією. Ламінарію можна використовувати для приготування десертів, наприклад, желе, мусів або пудингів.
Додаткова інформація про корисні властивості ламінарії: ламінарія допомагає нормалізувати роботу щитовидної залози, сприяє зміцненню імунітету, допомагає при проблемах з травленням, ламінарія сприяє схудненню та має антиоксидантні властивості.
- Застереження щодо застосування: індивідуальна непереносимість продукту.
- Країна походження: Китай.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
