Кунжут є трав'янистою рослиною, іноді рослину називають сезам або Сімса.
Чорний кунжут набагато ароматніший за світлий, смак має горіховий, масляний, без кислинки, яка властива смаку золотистого кунжуту. Зберігати чорний кунжут необхідно в щільно закритих ємностях, тому що він набуває смаку затхлості, якщо вступає в тривалий контакт з киснем
Калорійність 100г продукту: 714 ккал / 2989,38 кДж.
Поживна цінність 100г продукту: білки - 22,86г, жири - 64,29г, вуглеводи - 28,57г, сіль - 0г, природні цукри - 0г, харчові волокна - 14,3г.
Склад: насіння чорного кунжуту сирого неочищеного. Не містить барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, хімічних домішок.
Хімічний склад чорного кунжуту включає в себе: холін, вітаміни А, В2, В5, В6, В9, В12, С, Е, К і РР, а також калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь і марганець, залізо, фосфор і натрій.
Корисні властивості чорного кунжуту
За вмістом кальцію чорний кунжут можна вважати чемпіоном серед рослинного світу, недарма після складних переломів лікарі настійно рекомендують приймати саме чорний кунжут.
Чорний кунжут є визнаним антиоксидантом, він уповільнює старіння організму, сприяє кровотворенню, має антиракові властивості. Нормалізує обмінні процеси і допомагає очищенню організму від шлаків і токсинів, що сприяє повільному зниженню ваги.
Кунжут чорний в кулінарії
Чорний кунжут використовують для приготування багатьох десертів, мусів і пудингів. Ним часто посипають хліб, коржі і здобну випічку, додають в салати, соуси і холодні закуски. Чорний кунжут входить до складу багатьох спеціальних сумішей спецій, часто з додаванням оливкової олії. При нагріванні аромат і смак кунжуту посилюються, тому, обсмажуючи грінки для супу або салату Цезар, посипте шматки хліба зверху чорним кунжутом, смак буде незабутній.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.
